google eszközök, google marketing eszközök, marketing eszközök, honlapkészítés, weblapkészítés
Néhány remek marketing eszköz a Google-tól, amiről nem hallottál
2016-05-30
keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
5 ok, amiért azonnal érdemes keresőoptimalizálni a honlapodat
2016-06-13
Összes

3 mód, hogy javíts a tartalommarketingeden

tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

Korábban már számos cikket írtam arról, hogy mennyire fontos is a tartalommarketing manapság. Ezekből kiderült, hogy a keresőoptimalizálás az utóbbi néhány évben többé kevésbé eggyé vált a tartalommarketinggel. Ha még nem olvastad volna ezeket a cikkeket, akkor érdemes azokkal kezdeni. Elolvashatod őket itt, itt és itt. Sőt, azóta a HonlapCentrum is beindította a tartalommarketinget nyújtó szolgáltatást. A szövegírás csomagokat itt nézheted meg. Ebben a mai cikkben arról lesz szó, hogy ha már elkezdted csinálni, akkor hogyan tudsz javítani rajta, hogy még hatásosabb legyen.

Jöjjenek is akkor a tippek:

1. Adj lehetőséget az ügyfeleidnek, hogy reagáljanak

Természetes reakció, hogy a cégek megpróbálnak abszolút kontrollt szerezni a különböző tartalmaik felett, hogy így kerüljék el az esetleges negatív kritikákat. Ez nagyon sok esetben abban nyilvánul meg, hogy például a weblapjukon a cikkek alatt nem engedik a hozzászólásokat, esetleg a facebookon is törlik azokat a hozzászólásokat, amelyek negatívak.

Ez nem túl szerencsés megközelítése a dolgoknak. Egyrészt a leendő vásárlóink is szívesen olvassák mások véleményét, másrészt mi is visszajelzést kapunk legalább. Ha ez a visszajelzés pozitív, akkor örülni kell, hogy ezek szerint mindent jól csinálunk. Ha viszont negatív, akkor sem a moderálás a megfelelő megoldás, hanem helyette meg kell inkább kérdezni, hogy mi az, ami nem tetszett, és miben javíthatnák az adott terméken vagy szolgáltatáson. El kell fogadnunk, hogy az, amit és ahogyan csinálunk, biztosan nem fog mindenkinek egyformán megfelelni és tetszeni. Ezt elérni nem is lehetséges.

tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

2. Használj kreatív megoldásokat, amelyek túlmutatnak a számokon

Két igazán nagy tévhit van a tartalommarketinggel kapcsolatosan. Az egyik, hogy a tartalommarketing egy tisztán számok által vezérelt stratégia, amit a kulcsszavak sikerességével, a bejövő linkek mennyiségével lehet mérni, vagy éppen azzal, hogy hányan vették át tőlünk a tartalmunkat. A másik tévedés pedig az, hogy a tartalmakat csak egy irányba kell nyomni, az előállítótól (a saját cégünk) a fogyasztó felé, hogy így őrizzük meg a teljes irányítást a folyamat felett.

Érdemes időnként felmérni, hogy mégis miről szeretnének olvasni a látogatóink, hiszen valószínűleg ők alkotják a célcsoportunkat, tehát ha nekik kedvező tartalmakat tudunk előállítani, akkor még több hozzájuk hasonló látogatója lesz a weblapunknak a későbbiekben.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Illetve arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a tartalommarketing nem egy rövid távú megoldás a keresőoptimalizálásra. Miután nekiállunk heti 1-2 cikket publikálni a blogunkban, legalább 3 hónap kell, mire ennek látjuk az eredményét. Ha pedig ez már megtörtént, nem szabad itt megállnunk, hanem mindenképpen folytatnunk kell, különben szép lassan vissza fogunk esti a keresők találati listájában.

3. Keress érzelmi kötődést

A felhasználók nagyobb eséllyel fognak kötődni egy márkához, ha az elérhető különböző interaktív platformokon is. A fiatalabb generáció, amely jobban ért a különböző új technológiákhoz, sokkal inkább értékeli a felhasználói értékeléseket.

tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

Egy bloggal is lehet hasonlót elérni. Ha elérjük, hogy rendszeres olvasóinkká váljanak a látogatóink, mivel megszeretik a blogunkat, akkor a későbbiekben nagyobb eséllyel fogják igénybe venni az általunk kínált szolgáltatásokat és termékeket is, amivel végső soron a konverziót növeljük.

+1 Szervezd ki a tartalommarketinget

Nem is lehetne teljes ez a cikk, ha nem említeném meg annak a lehetőségét, hogy amennyiben neked nincs időd erre, vagy úgy gondolod, hogy nincs érzéked a blogíráshoz és te inkább azzal foglalkoznál, amihez értesz is, akkor adott a lehetőség, hogy ezt a tevékenységet kiszervezd a cégedből. Ajánlom figyelmedbe a HonlapCentrum szövegírás csomagjait, ahol fix havi díj ellenében, hűségidő nélkül van lehetőséged arra, hogy hétről hétre friss tartalommal töltsd meg az üzleti blogodat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.