Néhány remek marketing eszköz a Google-tól, amiről nem hallottál

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés
Hol találok jogtiszta képeket a honlapomhoz?
2016-05-23
tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
3 mód, hogy javíts a tartalommarketingeden
2016-06-06
Összes

Néhány remek marketing eszköz a Google-tól, amiről nem hallottál

google eszközök, google marketing eszközök, marketing eszközök, honlapkészítés, weblapkészítés

A Google a világ legnépszerűbb keresője. Míg a legtöbben általában arra használják, hogy recepteket, filmeket, stb. keressenek a segítségével nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy számos egyéb lehetőséget is biztosít számunkra. Az alábbiakban jöjjön néhány remek marketing- eszköz, amelyekről valószínűleg még nem hallottál, de mégis nagyon sokat segíthetnek neked.

Google Trends

A Google Trends segítségével megnézhetjük, hogy mire keresnek rá az emberek, és ezáltal láthatjuk, mi érdekli őket. Az oldalon a Google elérhetővé tett számunkra egy toplistát, ami a legnépszerűbb témákat mutatja, de beírhatjuk a saját kulcsszavainkat is, hogy megnézzük, az elmúlt években hogyan változott a keresések alapján az érdeklődés az adott téma iránt. A marketingesek számára ez remek lehetőség, de azok számára is, akik meg szeretnének vizsgálni előzetesen egy új ötletet, mielőtt még honlapot építenének rá.

google eszközök, google marketing eszközök, marketing eszközök, honlapkészítés, weblapkészítés

Google Search Console

Google Search Console (néhai Google Webmestereszközök) segítségével rengeteg hasznos információhoz juthatunk a weboldalunkról. A segítségével napi szinten nyomon követhetjük honlapunk “egészségi” állapotát, információkat kaphatunk arról, hogyan jutottak el (mire kerestek rá, melyik weboldalról jöttek, stb.) hozzánk a látogatóink, és még számos további adatot láthatunk itt.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Google Fonts

Google Fonts talán egy kicsit kilóg a sorból, de azért roppant hasznos lehet egy weboldal esetében. A segítségével több ezer betűtípus közül válogathatunk a honlapunk számára. Arra érdemes figyelni, hogy nem mindegyik betűkészlet tartalmazza a magyar hosszú ékezetes betűket, így ezek használatát érdemes elkerülni, viszont így is nagyon sok számunkra használható marad a listában.

google eszközök, google marketing eszközök, marketing eszközök, honlapkészítés, weblapkészítés

Google cégem

A Google cégem segítségével a vállalkozónak lehetősége van beküldeni a vállalkozását a Google Térképre, így az megjelenhet a későbbiekben a térképen keresők számára. Azok számára hasznos, akik rendelkeznek üzlettel vagy bármilyen ügyfélfogadásra alkalmas székhellyel vagy telephellyel.

Mobilbarát teszt

A Google Developers Mobilberát teszt oldala segítségével azt nézhetjük meg, hogy a honlapunk megfelel-e a Goolge mobil irányelveinek, és így valóban mobilbarát-e.

Remélem, mindenki számára hasznosak lesznek ezek az eszközök, amelyeket a keresőóriás biztosít számunkra.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.