Blog

weblap készítés, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Miket vegyünk figyelembe a honlapkészítő kiválasztásakor?

Hogyan választod ki azt, hogy kivel készítteted el a honlapodat? Mint kisvállalkozó és HonlapCentrum blog olvasó, valószínűleg már tudod, hogy fontos, hogy legyen weboldalad. Ehhez persze fontos, hogy megtaláld a megfelelő szakembert, aki ebben segítségedre lesz. De mégis mi alapján kellene őt kiválasztanod? Mi a különbség az egyik vagy a másik honlapkészítő cég között?

Egy rossz cég kiválasztása nagyon kellemetlen lehet, de mégis sokszor előfordul, hogy egy-egy cég leragad egy olyan honlapkészítő cégnél, amellyel nem elégedettek, csupán azért, mert irtóznak már a gondolattól is, hogy újra elkezdjenek megfelelő weblapkészítőt keresni.

Ha korábban még nem volt honlapod, akkor valószínűleg még nincs ilyen irányú tapasztalatod, de ne csüggedj! Vannak olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek segítenek abban, hogy a megfelelő szolgáltatót válaszd ki. Lássuk is akkor őket!

A kommunikáció fontossága

Egy jó honlapkészítő valószínűleg sok kérdést fog feltenni, mivel igyekszik minél többet megtudni rólad és a vállalkozásodról. Ha egy olyan céggel tárgyalsz, amelyiket nem érdekli a vállalkozásod, akkor az biztosan rossz jel.

Többek között ezért is szeretem a honlapkészítést. Lehetőségem van megismerni egy csomó vállalkozót, akik rengeteg különböző dologgal foglalkoznak. Egyrészt természetes érdeklődésem is van az élet különböző területeire, másrészt ahhoz, hogy a megfelelő honlapot tudjam elkészíteni a számodra, ahhoz fontos az, hogy átlássam, hogy pontosan mivel is foglalkozol és mit is szeretnél elérni a leendő honlap segítségével.

Ami szintén elő szokott fordulni és én személy szerint utálom az, amikor egy-egy szolgáltató a szakzsargonba menekül egy árajánlat során. Sokszor volt már példa arra, hogy megkeresett egy ügyfél, hogy szeretne árajánlatot kérni és átküldött egy komplett listát szakszavakkal, hogy mit is szeretne. Az egyeztetések során gyorsan kiderült, hogy igazából fogalma sincs arról, hogy mi van leírva a listában, csupán kapott egy árajánlatot egy másik cégtől, amit drágának tartott és ezért az alapján kért árajánlatot a HonlapCentrumtól is. Ilyenkor mindig azzal kezdek, hogy átbeszéljük, hogy mit jelent az, ami le van írva az eredeti árajánlatban és abból valójában mire is van szüksége a vállalkozónak.

weblap készítés, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Tudd, hogy mire is van szükséged

Ezzel el is jutottunk a második fontos ponthoz. Neked is tudnod kell, hogy pontosan mit szeretnél. Nem mindegy, hogy csupán egy olyan honlapra van szükséged, ami egyszerű információforrásként szolgál, mivel fix partnereid vannak és valójában nincs szükséged újabbakra, vagy egy olyanra, aminek folyamatosan új vevőket vagy ügyfeleket kell hoznia.

A két változat felépítése között óriási eltérés van, és a honlapkészítő is ennek megfelelően áll neki a munkának. Utóbbi esetben sokkal nagyobb szerepe van a honlap szövegezésének is. Ilyenkor én például mindig Szilágyi Tímeát szoktam ajánlani az ügyfeleim részére, aki már számos általam készített honlaphoz írt remek marketing szövegeket. Ez persze megemeli a költségeket, de ezek a szövegek nagyon fontosak lesznek később.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!


Ismerd meg (legalább egy kicsit) a szakszavakat

Nyilván nem arról van szó, hogy profi webfejlesztővé váljál, de ha szeretnéd megtalálni a megfelelő céget, aki elkészíti számodra a honlapot, akkor érdemes legalább egy kicsit megismerni a szakszavakat. Az alábbiakban röviden összeszedtem néhányat neked, amelyek biztosan elő fognak kerülni.

Webdesign: ez egy mindenre megfelelő kifejezés. Ezt mondjuk a weboldal megjelenésének a megtervezésére, az elrendezés kialakítására, de a konkrét kódolás részére is.

Fejlesztés: ez egy kicsit már pontosabb, ez alatt a tényleges kódolást értjük. Ez jelentheti azt is, hogy egy teljesen egyedi weboldalt építenek fel, de azt is, hogy csupán egyéni funkciók kerülnek hozzáadásra egy olyan tartalomkezelő rendszerhez, mint amilyen például a WordPress is.

Arculattervezés: ez jelentheti csupán a logótervezést, de akár a teljes vállalati megjelenés kialakítását is, ami adott esetben magában foglalhatja a logót, a névjegykártyát, esetleg egy prezentációs sablont, levélpapírt, stb.

Keresőoptimalizálás: ez is rengeteg dolgot jelent. Egyrészt a technikai keresőoptimalizálást, ami a honlap kódjának és szerkezetének a megfelelő elkészítése, másrészt a linképítést, szövegírást és még sok mást.

Tartalomstratégia: ez a szövegírást jelenti. Nagyon fontos, hogy a honlap blogjába felkerülő szövegek megfelelően legyenek felépítve.

weblap készítés, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Néhány további gondolat, amire érdemes figyelni a választás során

Ha már úgy érezzük, hogy kezdjük megtalálni a számunkra megfelelő honlapkészítőt, akkor érdemes még néhány dologra figyelni:

Az adott cég végzi az összes szolgáltatást vagy van olyan, amit kiszervez alvállalkozók számára? Ezt nem árt tisztázni, hogy tudjad, hogy ki is fog dolgozni a honlapodon.

Az adott cég a közelben van? Habár ebben az iparágban ez nem feltétlenül szükséges, mégis sokan igénylik a személyes kommunikációt. Ha te is így vagy ezzel, akkor figyelj arra, hogy helyi céget válasszál!

Milyen korábbi ügyfeleik voltak? Dolgoztak már esetleg olyan vállalkozással, mint a tied? Nézd meg a referenciákat és kérdezz is rá nyugodtan, hogy van-e esetleg hozzád hasonló ügyfelük, aki nincs fent a honlapjukon. Fontos, hogy nem kell megijedni, ha már dolgoztak hasonló cégnek. Ez nem azt jelenti, hogy akkor nem csinálhatják meg a te honlapodat is ők. Sőt, sokszor még előnyöd is lehet belőle, ha már van tapasztalatuk az adott területen.

Ha nem foglalkoznak olyan szolgáltatással (pl. fotózás, tárhely szolgáltatás, grafikai tervezés, szövegírás, weboldal karbantartás stb.), amire esetleg szükséged lehet, akkor össze tudnak-e kötni valakivel, aki ezzel foglalkozik? Ha igen, ez nagyban megkönnyíti a te dolgodat!

Miket mondanak róla a régi ügyfelek? Mielőtt bárkit kiválasztanál, érdemes utánanézni, hogy miket írtak az adott cégről a régi ügyfelek. Ezekből tanulhatsz a legtöbbet. A HonlapCentrum korábbi ügyfeleinek a véleményét itt olvashatod a facebookon, itt pedig a Google Plus-on.

Van blogjuk? Az online marketing, webdesign folyamatosan változik. A honlapkészítéssel foglalkozó cégeknek folyamatosan meg kell osztaniuk az ügyfeleikkel a különböző ismereteiket, hogy azok javíthassák a saját vállalkozásuk működését.

Miután elkészült az oldal segíteni fognak? Ez fontos kérdés mivel a weblapkészítés nem ér véget a honlap átadásával. A weboldalak mellé folyamatos támogatást kell nyújtani az ügyfelek részére.

Ha jól jársz el és megtalálod a számodra megfelelő weblapkészítőt, akkor feltehetően egy hosszútávú partnert fogsz találni, akire a későbbiekben is számíthatsz majd.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti vagy itt a cikk alatti Megosztás doboz segítségével.


keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Ezeket a hibákat ne kövesd el az első honlapoddal

Manapság egy honlap alapvető követelmény minden vállalkozás számára, hiszen enélkül az ügyfelek nem tudnak rátalálni a vállalkozásra. Éppen ezért egy céges honlap megtervezésének és megépítésének a folyamata kulcsfontosságú lépés egy új márka/cég létrehozásában és elindításában, de mégis nagyon sokan rosszul állnak hozzá az egész folyamathoz.

Szerencsére azonban a megfelelő hozzáállással és megközelítéssel ezeket a hibákat ki lehet küszöbölni. Nézzük is meg akkor ezeket a hibákat és a lehetséges megoldásokat.

A honlap kinézete

Főleg az első honlap esetén szokta sok cégvezető elkövetni azt a hibát, hogy a céges honlap külsejével kapcsolatosan a legfőbb szempont, hogy neki személyesen tetszik-e az oldal vagy sem. Ebből rosszabb esetben egy olyan weboldal lesz, ami nem felel meg a mai igényeknek sem, jobb esetben pedig egy olyan, ami megfelel ugyan a mai elvárásoknak, azonban nem felel meg a cég ügyfelei és vásárlói számára.

Ahhoz, hogy a megfelelő weblap készüljön el a vállalkozás számára nagyon fontos, hogy a honlapkészítés trendek mellett figyelembe vegyük azt is, hogy mit szeretnének a majdani látogatók, hiszen az oldal segítségével csak így fogunk tudni hatékonyan szolgáltatásokat és termékeket értékesíteni a számukra. A felmérések szerint a látogatók számára nem honlap megjelenése a legfontosabb, hanem az, hogy könnyen és egyszerűen megtalálják azokat az információkat, amire éppen szükségük van.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!


keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Majd egy barátom vagy a szomszéd srác megcsinálja a honlapot

Értem én a logikát ebben. Ha egy barátot vagy a szomszéd srácot kérjük meg, hogy csinálja meg a honlapot, hiszen úgyis állandóan a gép előtt ül, így biztosan meg tudja csinálni, akkor valószínűleg olcsóbban jövünk ki, mintha megbíznánk egy olyat, akinek már több éves szakmai tapasztalata van a weblapkészítésben. Ez mondjuk nem minden esetben igaz, hiszen itt a HonlapCentrumnál nagyon ütős árakkal dolgozunk.

A tapasztalataim szerint legnagyobb hátránya ennek mégis általában az szokott lenni, hogy az így elkészült honlap vagy nem fog megfelelni az igényeknek vagy rosszabb esetben el sem készül, a vállalkozó pedig feleslegesen vár rá heteket, hónapokat. Az ilyen ismerősöket pedig nehéz számon kérni, hogy miért nincs még kész az oldal. Ha egy profi céget bízunk meg ezzel a folyamattal, akkor legalább abban biztosak lehetünk, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amit előre leegyeztettünk.

Csak pár bekezdésnyi szöveget akarok felrakni az új honlapra

Sajnos nagyon sokan beleesnek ebbe a hiába is. Sokan felraknak 2-3 sornyi bemutatkozást az adott vállalkozásról, majd felsorolás szintjén megemlítik a szolgáltatásokat, esetleg felkerül pár kép az eddigi munkákról, egy kapcsolatfelvételi űrlap és már készen is van az új honlap.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Én mindig minden ügyfélnek elmondom, hogy ha olyan honlapot szeretne, amit a Google is jó helyen fog hozni a találati listán, akkor megfelelő mennyiségű tartalmat kell rá írni. Ez egy olyan tény, amit el kell fogadni. Ezt nem lehet megkerülni. Ha nincs megfelelő mennyiségű tartalmunk, akkor a honlapunk sosem lesz első helyen a találati listán. A tartalommarketing napjainkban a legfontosabb a keresőoptimalizálás területén, ezt mindenkinek el kell fogadni, hiszen a gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy a tartalommarketing márpedig működik.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.


keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

WordPress kézikönyv: Bővítmények (Popup Maker)

A múlt héten megnéztük, hogy milyen bővítményeket lehet használni abban az esetben, ha váltakozó képeket szeretnénk használni az oldalunkon, illetve abban az esetben, ha pedig egy tetszetős megjelenésű galériát szeretnénk. Ezen a héten azt nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak abban az esetben, ha egy felugró ablakot szeretnénk a honlapunkra.

A Popup Maker bővítmény segítségével lehetőségünk van felugró ablakokat megjeleníteni a látogatóink részére.

A megjelenítési beállításokhoz kattintsunk a Popup Maker Téma menüpontjára. Itt lehetőségünk lesz megadni rengetek beállítást, kezdve a felugró ablak mögötti borító rész háttérszínével és az átlátszóságával, a felugró ablak árnyékán és a betűtípusán át egészen a képernyőn elfoglalt pontos helyzetéig. Az átadott honlapokon ezeket a beállításokat mi elvégezzük, így itt csak akkor módosítson bármin is, ha pontosan tudja, hogy mit csinál.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Ha szeretnénk létrehozni egy új felugró ablakot, akkor kattintsunk az Új hozzáadása menüpontra.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Itt a legfelső sorban megadhatjuk a Felugró ablak nevét. Ez a név csak arra szolgál, hogy mi magunk azonosítani tudjuk. A második sorban az „Ide írja be a felugró ablak címét” mezőbe lehetőségünk van megadni egy olyan címet a felugró ablak számára, amely már a látogatók számára is látható lesz.

Alatta minden ugyanúgy szerkeszthető, mint egy átlagos oldalon vagy bejegyzésben. Lehetőségünk van ide képet és szöveget is beilleszteni a korábban már leírt módon. Ha kész vagyunk a szerkesztéssel, akkor a Közzététel gomb segítségével tehetjük publikussá.

A képen jobb felül látható Hol jelenjen meg dobozban beállíthatjuk, hogy a honlapunk mely oldalain szeretnénk megjeleníteni a felugró ablakot. Itt beállíthatjuk, hogy akár a teljes honlapon jelenjen meg, de beállítható csak a kezdőlap, a blog oldal, stb. is.

A tartalom szerkesztésére szolgáló doboz alatt található néhány további beállítás is. Ilyen például a felugró ablak mérete, valamint a megjelenítéséhez használni kívánt animáció fajtája és sebessége, valamint maga a felugró ablak pozíciója.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Itt találhatóak a megnyitására és a bezárására vonatkozó beállítások is. A bezárásnál meghatározható, hogy a látogatók hogyan zárhatják be a felugró ablakot. A megnyitásnál pedig kiválasztható, hogy automatikusan nyíljon meg a felugró ablak.

Ha bekapcsoljuk az automatikus megnyitást, akkor lehetőségünk van arra, hogy késleltetést állítsunk be a megjelenéshez. Az 1000 ms késleltetés azt jelenti, hogy az oldal betöltését követően 1 másodperc után fog megnyílni a felugró ablak a látogatók számára.

Ebben az esetben az oldalunk nyomon követi, hogy kik látták már a felugró ablakot (1 hónapon át), hogy az ő részükre ne dobja fel újra, így nem válik idegesítővé a számukra.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Az oldal legalján pedig az Admin mód bekapcsolására van lehetőség, ilyenkor az Admin felhasználó számára mindig meg fog jelenni a felugró ablak. Ez teszteléskor lehet nagyon hasznos.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.


weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

WordPress kézikönyv: Bővítmények (Meta Slider, Envira Gallery)

Folytatjuk a WordPress kézikönyv sorozatunkat. Ezúttal a honlaphoz tartozó bővítményekről lesz szó. Ebben a bejegyzésben megismerhetjük az oldalakon gyakran használt Meta Slider bővítményt, ami a váltakozó képekért felelős, illetve a képgalériákért felelős Envira Gallery bővítményt. Lássuk is akkor őket!

Meta Slider

A Meta Slider bővítmény segítségével lehetőségünk van a honlapunk tetején elhelyezni egy olyan bannert, amiben a képek folyamatosan váltogatják egymást.

A honlap úgy kerül átadásra, hogy a bővítményben már minden be van állítva, így ezzel a résszel csak akkor érdemes foglalkozni, ha új képeket szeretne feltölteni.

weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

A Meta Slider megnyitását követően láthatjuk magunk előtt a már beállított képeket. Amennyiben új képet szeretnénk hozzáadni, kattintsunk a Slide hozzáadása gombra. Ezt követően a már megszokott Médiatár töltődik be, amelyből kiválaszthatjuk a megfelelő képet, illetve szükség esetén feltölthetünk új képet is.

Ha hozzáadtuk a kívánt képeket, akkor az alábbi beállításokra van lehetőségünk:

weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

Megadhatjuk a képeknél az URL mezőt kitöltve, hogy ha valaki rákattint a képre a honlapunkon, akkor melyik aloldalra irányítsa az oldal. Az URL mezőbe az adott aloldal címét kell beírni (http://www.honlapunk.hu/aloldal). Ha átváltunk a SEO fülre, akkor pedig lehetőségünk van megadni néhány kulcsszót, ami elhelyezésre kerül a képek mögé és jótékony hatással van a Google helyezésünkre, így ajánlott kitölteni ezt a részt is:

weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

Ha ezt megtettük, kattintsunk a képernyő jobb oldalán található kék színű Ment gombra a beállítások elmentéséhez.

A slider oldlahoz való hozzáadásához szükségünk lesz egy rövid kódra, amelyet a Meta Slider oldalának jobb alsó részén találunk meg a Használat dobozban.

weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

Ezt a rövidkódot (pl: [metaslider id=27]) kell bemásolni arra az oldalra, ahol szeretnénk megjeleníteni az elkészített képváltást.

Ha több slidert is szeretnénk használni egyszerre az oldalunkon, akkor slider oldalának a tetején található Új slide gombra kattintva hozhatunk létre újakat, majd a korábbi lépéseket megismételve kihelyezhetjük a megfelelő oldalunkra.

weblap készítés, weblapkészítés, wordpress honlapkészítés

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!


Envira Gallery (Galéria):

Az újabban átadott oldalak esetében már az Envira Gallery menüpont alatt van lehetőségünk a honlapunk számára fénykép galériákat létrehozni.

Ha fényképeket szeretnénk feltölteni egy új galériába, akkor az Envira Gallery menüponton belül kattintsunk az Add New gombra. Ha egy meglévőt szeretnénk módosítani, akkor vigyük a neve fölé az egeret és kattintsunk a Szerkesztés gombra.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Akármelyik lehetőséget is választottuk, az új képek feltöltéséhez a megnyíló ablakban rá kell kattintatnunk a Drop images here dobozban lévő Select Images gombra, majd keressük meg a képeket a számítógépünkön.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A feltöltött képek a doboz alatt fognak megjelenni. Ha a sorrendet szeretnénk megváltoztatni, akkor egyszerűen csak vigyük az adott kép fölé az egeret és a bal gombbal fogjuk meg és húzzuk a megfelelő helyre.

A mentéshez kattintsunk a jobb oldalon lévő kék Frissítés gombra.

Ha a galériát szeretnénk közzétenni egy oldalon, akkor a galéria rövidkódját be kell másolni arra az oldalra, ahol meg szeretnénk jeleníteni. A rövidkódot az Envira Gallery menüpontban a galéria neve mellett találjuk, ahogy az a képen is látható.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.


keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

WordPress kézikönyv: WooCommerce webáruház

Folytatjuk a korábban már elkezdett WordPress kézikönyvünket. A HonlapCentrumnál megrendelhető honlapkészítés csomagokban vannak olyan csomagok, amelyeket akár webáruházként is lehet kérni. Az alábbi cikkben bemutatásra kerül az általunk használt WooCommerce webáruház használata. Kezdjük is el akkor!

Az első lépés a webáruházak esetén, amivel meg kell ismerkednünk, az a termékek feltöltése lesz. Ha megnyitjuk az adminisztrációs felületet, akkor látni fogunk egy WooCommerce menüpontot. Ebben a menüpontban találunk egy Termékek almenüpontot is, amelyben különböző termékekkel kapcsolatos beállításokat fogjuk megtalálni.

Termékek

Ezen az oldalon van lehetőségünk megtekinteni és szerkeszteni a már meglévő termékeinket, illetve hozzáadhatunk új termékeket is.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Termék hozzáadása

Ezen a fülön van lehetőségünk új terméket hozzáadni a webáruházunkhoz.

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

Egy új termék hozzáadásához meg kell adnunk a termék nevét, leírását, amennyiben kategóriákra osztjuk a termékeket, akkor a kategóriáját is az oldal jobb oldalán.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Lejjebb tekerve megadhatunk egy rövid leírást is a termékünkről. A képernyő jobb oldalán pedig kiválaszthatjuk a kiemelt képet, amely meg fog jelenni a webáruházban is.

A Termék rövid leírás felett találhatóak a termékkel kapcsolatos beállítások. Az Általános fülön beállítható a termék cikkszáma, ára és az akciós ára (ha éppen akciós).

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

A Készlet fülön be- vagy kikapcsolhatjuk a webáruházunk készletezés funkcióját. Amennyiben be van kapcsolva a készletezés, meg kell majd adnunk a webshop számára azt is, hogy az adott termékből hány darab van éppen készleten. A későbbiekben eladáskor a webáruház automatikusan csökkenti a készletet.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A Szállítás fülön megadhatjuk a szállítás szempontjából fontos adatokat, a termék súlyát és méreteit.

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

A Kapcsolódó termékek fülön az Upsell-nél megadhatjuk, hogy az aktuális termék helyett melyeket javasoljuk.

A Keresztértékesítésnél pedig azt adhatjuk meg, hogy az adott termék mellé milyen egyéb termékeket javasolunk megvásárlásra.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A Haladó fülön megjegyzést készíthetünk a termék mellé, amelyet a vásárló a rendelés leadását követően fog megkapni.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Termék hozzáadása (Variálható termék)

Amikor egy termék esetében szükség van arra, hogy a vásárlók több lehetőség közül is választhassanak az adott termék esetében (pl. méret, szín, stb.), akkor egy úgynevezett variálható terméket kell létrehoznunk.

Egy új termék létrehozása során a Termékadatok cím mellett láthatunk egy lenyíló listát, amelyből kiválaszthatjuk, hogy az adott termék egy Variálható termék legyen, ahogy ezt a következő képen is láthatjuk.

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha átállítottuk a termékünk típusát erre, akkor a fenti képen jelölt helyen megjelenik egy Attribútumok és egy Variációk menüpont is.

Első lépésként az Attribútumok menüpontot kell kiválasztani, majd a megnyíló ablak jobb oldalán rákattintani az Egyedi termékattribútum melletti Hozzáadás gombra.

Ezt követően a Névhez írjuk be, hogy az adott tulajdonságnak milyen neve legyen. Ez a név fog megjelenni a termék oldalán a látogatók számára, amikor kiválasztják a tulajdonságot.

Az Értékekhez pedig azt kell beírnunk, hogy mik közül választhatnak majd a látogatók. Az egyes értékeket | jellel kell elválasztanunk egymástól. Tehát ha a termék mérete esetén van S, M, L és XL-es méret, akkor az alábbi formában kell megadnunk őket: S|M|L|XL. Ha ezzel megvagyunk, akkor a Név mező alatt pipáljuk be a Variációkhoz használt felirat előtti kis négyzetet. Ha beállítottuk az összes tulajdonságot, akkor kattintsunk a kék Tulajdonságok mentése gombra.

Az alábbi ábrán egy olyan termék látható, amelyhez méret és szín kombinációk is be lettek állítva.

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

Ha hozzáadtuk az összes tulajdonságot és elmentettük őket, akkor a bal oldalon kattintsunk a Variációk menüpontra.

Itt egy lenyíló menüpontban hozzáadhatjuk egyesével a Variációkat vagy megmondhatjuk a rendszernek, hogy generálja le magától az összes kombinációt.

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

Ha kézzel adunk hozzá egy Variációt, akkor az alábbi képet fogjuk látni:

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha pedig az összes lehetséges kombinációt hozzáadjuk, akkor ezt:

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha rákattintunk az egyes létrejött variációk számára (pl. #350), akkor lenyílik egy újabb panel, ahol további adatokat adhatunk meg az adott variációhoz. A legfontosabb, hogy az árat adjuk meg, mivel ez lesz az adott változat ára. A többi adat kitöltése nem kötelező.

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha a fenti képen látható variáció árához beírjuk, hogy 1 000 Ft, akkor az azt fogja jelenteni, hogy az adott termékből, ha S-es méretet és fehér színűt választunk, akkor az 1 000 Ft-ba fog kerülni.

Ha az egyes variációk között nincs árban különbség, akkor elegendő egyetlen változatot hozzáadni és ott kiválasztani, hogy Bármely szín és Bármely méret (37. oldal első képe) és ennek az egy variációnak árat megadni.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!


Ebben az esetben mérettől és színtől függetlenül ugyanannyiba fognak kerülni a termékek, a variációkra csupán azért van szükség, hogy a vásárló kiválaszthassa a neki megfelelő terméket.

Ha pedig minden variációnak más és más ára van, akkor sajnos létre kell hoznunk az összes lehetséges variációt (37. oldal második kép) és mindegyiknek megadni az árát is.

Miután végeztünk az összes variáció beállításával, ne felejtsük elmenteni a termékünket. Ezt a korábban már látott módon, a jobb oldalon lévő kék Közzététel (illetve ha meglévő terméket szerkesztünk, akkor Frissítés) gombbal tehetjük meg.

A mentést követően pedig a variációk megjelennek az adott termék aloldalán, így azok már a vásárlóink számára is láthatóak lesznek. Webáruháztól függ a pontos megjelenés, de többnyire egy lenyíló lista formájában fognak megjelenni, ahogy az alábbi képen is látható:

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Kategóriák

A Kategóriák menüpontban létrehozhatunk különböző kategóriákat a termékek csoportosítására.

weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

A kategória létrehozásakor meg kell adnunk a nevét, a keresőbarát nevét (nem tartalmazhat ékezetes betűket és szóközöket). A kategória leírása nem kötelező elem, illetve a bélyegkép sem. Bélyegképnek viszont ajánlott feltölteni egy képet, ugyanis ez a kép jelenik meg az adott kategória neve mellett.

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

Rendelések

Ebben a menüpontban találjuk a webáruházunkban leadott megrendeléseket.

webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, webáruház, webshop

A rendelésekkel kapcsolatban látható minden fontos információ: a megrendelő személyes adatai, a megrendelt termékek neve, ára és a rendelés aktuális állapota (Feldolgozás alatt, teljesítve, stb.).

Kuponok

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A Kuponok menüpontban van lehetőségünk kupont létrehozni a webáruházunk részére. Az Általános fülön kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú kedvezményt szeretnénk biztosítani a webáruházunkban, mekkora értékben, illetve megadhatjuk a kupon lejáratának a dátumát.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A Felhasználás korlátozása fülön van lehetőségünk arra, hogy meghatározzuk a kuponra érvényes szabályokat: minimális vásárlási összeg, akciós termékek kizárása, stb.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

A Felhasználási korlátok fülön pedig arra van lehetőségünk, hogy beállítsuk, hogy 1 kupon hány alkalommal használható fel, illetve, hogy 1 felhasználó maximum hány alkalommal válthatja be a kupont.

Jelentések

Ezen az oldalon a webáruházunkról nézhetünk meg különböző statisztikákat, például a rendelésekről, a vásárlókról és a webáruház készletéről.

webáruház, webáruház készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.


Oldal 1 / 29123...Utolsó

Hírlevél