Mi az a domain név?

A domain név, internetes cím vagy webcím (www.valami.hu), egy olyan egyedi azonosító az interneten, amely alapján a látogatók megtalálhatják az Ön weboldalát. A domain név lehet bármilyen fantázia-, termék-, vagy cégnév. Az egyetlen feltétel, hogy ne legyen már lefoglalva.

Milyen nevet igényeljek?

A megfelelő domain (www.valami.hu) kiválasztása létfontosságú. A keresőoptimalizálás során a későbbiekben nagyon sokat fog számítani számunkra, hogy megfelelő domain nevet választottunk-e.

Cégek esetén persze célszerű a cég nevével megegyező domaint vásárolni (www.cegnev.hu), de ebben az esetben is lehetőségünk van további domain neveket vásárolni, amelyek már a keresőoptimalizálás szempontjából is megfelelőek.

Hogyan lehet domain nevet regisztrálni?

A kiválasztott domain név/nevek regisztrációját igény esetén mi magunk is el tudjuk végezni, illetve a honlap elhelyezéséhez szükséges tárhelyet is tudunk biztosítani.

Ingyenes domain név

Főként magánszemélyek számára, illetve azon induló vállalkozások számára, akik egyelőre nem tehetik meg, hogy domain nevet és tárhelyet vásároljanak, lehetőségük van arra, hogy egy ingyenes alternatívát válasszanak. A különböző ingyenes tárhely-szolgáltatók a tárhely mellé adnak domain nevet is (valami.atw.hu).

Természetesen a keresőoptimalizálás szempontjából ez nem a legjobb megoldás, viszont ha csak az a fontos számunkra, hogy rendelkezzünk saját weboldallal, akkor egy költséghatékony megoldás lehet.

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, honlap készítése pécs, weblap készítése pécs, tárhely pécs, domain pécs, tárhely vásárlás pécs, honlap tárhely pécs, weblap tárhely pécs, domain regisztráció pécs

Mi az a tárhely, miért kell?

A tárhelyre azért van szükség, hogy legyen hol elhelyezni a weboldalát. Az Ön által regisztrált domain név a tárhelyre mutat, így amikor valaki begépeli a böngészőjébe, az Ön tárhelyén elhelyezett weboldal fog betöltődni.

Milyen tárhelyre lesz szükségem?

Ha körbenéz az interneten, láthatja, hogy rengeteg tárhely csomagot kínálnak a cégek. Az, hogy Önnek melyik a megfelelő, csak az igényeitől függ. Ha például sok képet is videót szeretne feltölteni a honlapjára, akkor nagyobb méretű tárhelyre lesz szüksége. Ha fórumot is szeretne, akkor megint egy másik csomag lesz a megfelelő Önnek.

Önök árulnak tárhelyet?

Igen. Foglalkozunk tárhely szolgáltatással is. A tárhelycsomagjainkat megtekintheti az Árak menüpontban.

Ingyenes tárhely

Ahogy az ingyenes domain neveknél már utaltunk rá, vannak szolgáltatók, amelyek ingyenes biztosítanak tárhelyet. Természetesen ez sem ingyenes, mivel a tárhelyért cserébe egy reklámcsíkot fognak megjeleníteni a honlapjának a tetején.

Ilyen ingyenes tárhely-szolgáltató például az ATW

Ha további kérdése lenne, nyugodtan vegye fel a  kapcsolatot!

Válassza ki az Ön számára ideális webtárhely csomagunkat

(A feltüntetett áraknak nincs ÁFA tartalmuk, tevékenységünk alanyi adómentes)

* Ingyen adjuk az SSL tanúsítványt minden nálunk üzemeltetett weboldal mellé az üzemeltetés teljes időtartama alatt! A NEM általunk készített honlapok esetében weboldalanként egy egyszeri bruttó 6 000 Ft-os konfigurációs díjat kell megfizetni és ezt követően a honlapja teljesen díjmentesen lesz jogosult a biztonságos SSL tanúsítvány (HTTPS) használatára!