Hol találok jogtiszta képeket a honlapomhoz?

honlapkészítés, weblap készítés, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
Gyakori hibák a céges weboldalakon
2016-05-16
google eszközök, google marketing eszközök, marketing eszközök, honlapkészítés, weblapkészítés
Néhány remek marketing eszköz a Google-tól, amiről nem hallottál
2016-05-30
Összes

Hol találok jogtiszta képeket a honlapomhoz?

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés

A honlapok készítése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy az ügyfeleknek nincs ötletük, honnan szerezzenek megfelelő képeket a honlapjukhoz. Én minden esetben el szoktam mondani, hogy a legszerencsésebb, ha készítenek saját fotókat, hiszen ilyenkor egyrészt tisztázott a felhasznált képek jogi háttere, másrészt a weboldalt is sokkal személyesebbé teszik az ilyen képek.

Erre azonban nem mindenkinek van lehetősége. Illetve nagyon sokszor nem is az a gond, hogy a weboldalra honnan szerezzenek fényképeket, hanem inkább az, hogy az üzleti blogjukba, facebook oldalukra, stb. is szükségük lenne képekre, de nem mindig van lehetőségük a megfelelő képek elkészítésére.

Sokan ilyen esetben elkezdenek a Google-ban keresni képeket. Fontos tudni azonban, hogy a Google képkeresője által felkínált képeket nem minden esetben vagyunk jogosultak felhasználni. Szerencsére azonban vannak különböző ingyenes képgyűjtemények is, amelyekből teljesen legálisan juthatunk remek fényképekhez.

Segítségképpen összeszedtem néhányat ezek közül. Sajnos a hazai piacon nem nagyon vannak ilyen oldalak, így az összes külföldi, tehát ha egy témában képet keresnénk az oldalak bármelyikén, ne felejtsük el, hogy angolul keressünk rá az adott témára.

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés

Pixabay

Ugyan külföldi oldal a Pixabay is, viszont tud magyarul. De azért itt is érdemes angol kulcsszavakra is lefuttatni a keresést. Az oldal több mint 640 000 fotót tartalmaz, amelyeket akár magán vagy üzleti célra is felhasználhatunk.

IM Free

Az IM Free oldalon nem csupán képeket találhatunk, hanem számos ikont, közösségi média képeket és egyéb a weblapkészítés során fontos képi anyagokat is, mint például a különböző gombok.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Picjumbo

Picjumbo 2013-ban indult, azóta több millió letöltéssel büszkélkedhet, ami jól mutatja az oldal népszerűségét. Lehetőségünk van különböző kategóriák közül választani.

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés

Stockvault

A Stockvault több mint 75 000 fotóval rendelkezik, így nagy valószínűséggel itt is megtaláljuk a nekünk megfelelő képet.

Negative Space

A Negative Space oldalra hetente kerülnek fel az új ingyenes ügynökségi fotók. A fényképek itt is kategóriákba vannak rendezve. Az évek során egész szép kis mennyiség gyűlt már össze az oldalon.

Kaboompics

A KaboomPics is több ezer minőségi nagy felbontású fényképet kínál teljesen ingyenesen számunkra.

Talán már látható, hogy ha szeretnénk jogtiszta forrásból beszerezni képeinket ingyen, akkor van rá lehetőségünk, igaz egy kicsit több utánajárást igényel a dolog, mint egy sima Google keresés, de azért nem is olyan hosszú és bonyodalmas folyamat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.