honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés
Mi az a tartalommarketing és miért van rá szükséged?
2015-09-28
üzleti blog, blog, blogolás, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs
5 módszer, hogy megvédjük a cégünk online hírnevét
2015-10-19
Összes

Hogyan kezdjek hozzá a blogoláshoz?

üzleti blog, blog, blogolás, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs

A múlt héten már megnéztük, milyen előnyökkel is járhat vállalkozásunk számára a tartalommarketing és azon belül is leginkább a blogírás.

Az előző cikkben konkrétan nem lett kimondva,, de néhány visszajelzés alapján fontos hangsúlyozni, hogy a cégek esetében egyáltalán nem személyes blogról van szó. Tehát ne keverjük ide azokat a blogokat, ahol a szerzők arról írnak, hogy mi minden történik velük az életük során, mert a tartalommarketing alatt egyáltalán nem erről van szó. Ezért is szoktuk a céges blogokat gyakran üzleti blognak nevezni.

üzleti blog, blog, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

Amint elkezded írni a saját üzleti blogodat, észre fogod venni, hogy nem is olyan rossz időtöltés ez, míg végül már nem munkának fogod felfogni. Persze az üzleti blog mellett nagyon fontos, hogy a vállalkozásod rendelkezzen a megfelelő közösségi média csatornákkal is, ahol megosztod a tartalmakat. Idehaza én konkrétan 3-at szoktam mindenkinek javasolni: a Facebook-ot, mert idehaza szinte mindenki azt használja, így ha el akarod érni a célcsoportodat, akkor neked is kell; a Google+-t, mert ugyan kevesen használják idehaza, de a Google előnyben részesíti, így a keresőoptimalizáláshoz elengedhetetlen; és a Twittert, amelyet ugyan szintén elég kevesen használnak még itthon, de mivel összekapcsolható a Facebook-kal, és így automatikusan kikerülhetnek a bejegyzések a Twitterre is, ezért nincs vele különösebben sok munka.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
Ha van megfelelő stratégiád, és tudsz megfelelően kommunikálni az emberekkel az üzleti blogodon keresztül, akkor egy valóban működő pénztermelő eszközt kapsz. Persze nem egyszerű egy jól működő blogot felépíteni, sőt nagy kihívásnak tűnhet az is, hogy az üzleti blogodat egyedi tartalommal töltsd fel, de erre van a tartalommarketing.

Na, jó, tényleg jó ötletnek tűnik az üzleti blog, de hogyan kell elkezdeni?

Nos, az egyik legelső lépés az, ha befizetsz nálam egy WordPress honlapkészítés csomagra, hiszen ez a csomag már alapból tartalmazni fogja a blog funkciót is. Ha már rendeltél honlapot, akkor se aggódj, mert nagy valószínűséggel ezt a csomagot rendelted meg, mivel ebből készítem a legtöbbet.

üzleti blog, blog, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ha ezzel megvagy, akkor már bele is vághatsz a blogolásba. Amire érdemes már az elejétől fogva figyelni, hogy a blog ne váljon se túl személyessé, se túl üzletivé. Persze nyilván azért kezdesz blogolni, hogy növeld az eladásaidat, de azért az se szerencsés, ha mindig minden bejegyzésben csak eladni akarsz. Persze ha vannak termékeid és szolgáltatásaid, beszélj róluk nyugodtan, mondd el az embereknek, hogy miért érdemes éppen tőled megvásárolniuk. Csak ne vidd túlzásba!

Nagyon fontos azzal is tisztában lenni, hogy az üzleti bloggal nem közvetlenül és nem azonnal fogsz eladni. Ez egy hosszú távú marketing stratégia, amivel erősíted a célcsoportod bizalmát, akik így látni fogják, hogy te valóban megoldást tudsz kínálni az ő problémáikra. Ha megfogadod azokat a keresőoptimalizálási tanácsokat is, amelyeket szoktam adni az új honlapos ügyfeleimnek, vagy amelyeket leírok a blogomban, akkor egy még hatékonyabb eszköz lesz a kezedben.

Úgy tudom, hogy vannak ingyenes blogok is, azok miért nem jók?

A legkézenfekvőbb megoldás erre az, hogy az sosem lesz a tied. Mivel az egész felületet ingyen kapod, ezért ha bármi történik vele, például hirtelen leáll a szolgáltatás napokra, akkor se tudsz reklamálni. Nem lehet egyedi nevet se választani, hiszen a címed végén ott lesz például a blog.hu. Illetve a leendő vásárlóid számára sem túl bizalomgerjesztő, ha egy cég egy ingyenes megoldást választ. Ez kicsit olyan, mint amikor a kapcsolat oldalon egy gmailes címet adsz meg.

A fizetős megoldás esetén ezek a problémák megszűnnek. Megvetted, onnantól kezdve a tied. Könnyebben összekapcsolható a közösségi médiával is. Ráadásul nem kerül olyan sokba, mint sokan gondolják. A tárhely éves díja a WordPress honlapok esetén évente bruttó 6 500 Ft. Ez kevesebb, mint 20 Ft naponta. Ugye, hogy nem sok a biztonságért és a bizalomért? Ennyit minden vállalkozásnak ki kell tudnia fizetnie, és ennyit biztosan ki fog termelni a honlapod is, főleg ha lesz saját üzleti blogod.

üzleti blog, blog, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.