5 módszer, hogy megvédjük a cégünk online hírnevét

üzleti blog, blog, blogolás, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs
Hogyan kezdjek hozzá a blogoláshoz?
2015-10-05
gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlapkészítés, weblapkészítés
Hogyan használjuk a céges e-mail címünket a Gmail-lel?
2015-11-02
Összes

5 módszer, hogy megvédjük a cégünk online hírnevét

üzleti blog, blog, blogolás, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs

Ma már egy olyan világban élünk, amelyben a keresőknek jelentős szerepe van. Az emberek igyekeznek is kihasználni az így adódó lehetőségeket: mielőtt bárki konkrétan megrendelne bármilyen terméket vagy szolgáltatást a cégedtől, előbb egy Google keresést indítanak rá.

online hírnév, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a céged online jelenléte erős legyen, és itt nem elegendő az, hogy a honlapod a céged nevére első helyen jelenik meg.

Az alábbiakban jöjjön 5 módszer, amely segít abban, hogy a céged online hírnevét megfelelően kezeljük, és hogy a leendő vásárlóidban már a vásárlás előtt bizalmat építhess.

1. Tartsd frissen a honlapodat

A honlapod az első hely, ahol találkoznak a cégeddel a leendő ügyfelek, innen fogják a legtöbb információt szerezni rólad. Erősítheted a vásárlók bizalmát, ha a honlapod mindig naprakész. Ne legyenek rajta többéves tartalmak, már nem működő telefonszámok, e-mail címek, stb. Az nem kifogás, hogy te nem tudod módosítani a honlapod tartalmát, és az eredeti fejlesztőt pedig már nem találod. Keress másikat vagy váltsál WordPress honlapra, hogy a jövőben te magad szerkeszthesd a tartalmakat.

A naprakész tartalmak nagyon komolyan növelik a vásárlóid bizalmát.

2. Hozz létre céges blogot

Egy céges blog és a megfelelő tartalommarketing nem csak arra jó, hogy növelje a céged láthatóságát a keresőmotorokban. Persze, nyilván további forgalmat generál a honlapod számára, de alapvetően remek lehetőséget biztosít számodra megmutatni leendő vásárlóidnak, hogy valóban értesz ahhoz, amivel foglalkozol, és így bizalmat építhetsz.

3. Legyenek online vélemények a cégedről

Tekintettel arra, hogy a felmérések szerint a vásárlók 88%-a legalább annyira megbízik az online véleményekben és tapasztalatokban, mint a személyes ajánlásokban, ezért te sem engedheted meg magadnak, hogy ne rendelkezz ilyenekkel. Ha feltünteted a honlapodon, esetleg a Facebook vagy a Google+ oldaladon a meglévő ügyfeleid véleményeit, az segítheti a leendő ügyfeleidet abban, hogy téged válasszanak.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
A honlapodra a legegyszerűbb megoldás az, ha személyesen beszélsz a meglévő ügyfeleiddel, hogy mondják el a véleményüket rólad, majd ezeket közzéteszed a honlapodon. A másik két lehetőség már nehezebb, mivel itt nem tudod te magad publikálni ezeket, mindenképpen szükséges, hogy az adott ügyfél belépjen a saját Facebook vagy Google fiókjába, és ő maga publikálja a véleményét rólad. Hasznos lehet, ha az e-mailed aláírásában megkéred erre az ügyfeleidet.

megbízható cég, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

4. Publikáld a közösségi oldalakon a céges tartalmakat

Nem csak arra jók a különböző közösségi oldalak, hogy értékelhessenek ott az ügyfeleid, hanem arra is, hogy te magad közzétegyed a cégeddel kapcsolatos híreket és a legújabb blog-bejegyzéseidet. Ha csinálsz bármit, ami fontos lehet az ügyfeleid számára, érd el, hogy tudjanak is róla. Ezzel elérheted azt, hogy azok a látogatók is, akik még nem téged választottak, tudják, hogy aktív a céged.

5. Ne hagyd figyelmen kívül a személyes márkát sem

személyes márka megvédése, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Ha ugyanúgy építed a személyes márkádat, mint a cégedét, akkor még nagyobb láthatóságot érhetsz el a keresőmotorokban és a különböző közösségi oldalakon is. Sok esetben előfordulhat, hogy nem csak a céged nevére fognak rákeresni az emberek, de közvetlenül a te nevedre is. Ilyenkor is fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki rólad. Az online megítélésed lehet, ami előreviszi vagy éppen visszafogja a vállalkozásodat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.