Hogyan használjuk a céges e-mail címünket a Gmail-lel?

üzleti blog, blog, blogolás, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs
5 módszer, hogy megvédjük a cégünk online hírnevét
2015-10-19
cPanel felület, cPanel tárhely, cPanel tárhely Pécs, tárhely, tárhely Pécs, domain regisztráció, domain név regisztráció
Átállás cPanel admin felületre
2015-11-10
Összes

Hogyan használjuk a céges e-mail címünket a Gmail-lel?

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlapkészítés, weblapkészítés

Gyakran elő szokott fordulni, hogy az ügyfelek szeretnének saját céges e-mail címet (info@cegnev.hu, sajatnev@cegnev.hu, stb.), viszont szeretnék az általuk már megszokott levelező felületet, a Gmail-t használni. Az alábbi leírással nekik szeretnék segíteni ebben. Lássunk is hozzá:

E-mailek fogadása a Gmail felületén

Első lépésben azt fogjuk beállítani, hogy a céges e-mail címünkre érkező e-maileket a Gmail felületén kapjuk meg. Nézzük is sorban akkor a lépéseket:

  1. Ha megnyitottuk a Gmail felületét, akkor a jobb felső sarokban találni fogunk egy fogaskereket. Kattintsunk rá erre, majd válasszuk ki a menüből a Beállításokat.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlapkészítés Pécs

  1. Itt válasszuk ki a Fiókok és importálás fület felül, majd a megnyíló ablakban görgessünk le, míg eljutunk a Levelek ellenőrzése más fiókokból (POP3 segítségével) részhez.
  2. Kattintsunk rá a Saját tulajdonú POP3-fiók felvétele gombra.
  3. A felugró ablakban adjuk meg az e-mail címünket, majd kattintsunk a Következő lépés gombra.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, weblapkészítés Pécs

  1. A következő ablakban a Felhasználónévhez adjuk meg újra a teljes e-mail címünket. A jelszót, a POP-szervert, valamint a Port számot abban az e-mailben fogjuk megtalálni, amelyet a HonlapCentrumtól kaptunk. Ha megadtunk minden adatot, akkor kattintsunk a Fiók hozzáadása gombra.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, weblap készítés Pécs

 1. Ezt követően lesz még egy ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e a felvett e-mail címről e-mailt is küldeni a Gmailen keresztül vagy sem. Válasszuk ki a nekünk megfelelő opciót és kattintsunk a Befejezés gombra.

E-mailek küldése a Gmail felületéről

Ha nem csak azt szeretnénk, hogy a céges e-mailjeink megérkezzenek a Gmail felületére nekünk, hanem szeretnénk is róluk e-mailt küldeni az ügyfeleinknek, akkor arra is van lehetőségünk. Lássuk, hogyan:

  1. Ha megnyitottuk a Gmail felületét, akkor a jobb felső sarokban találni fogunk egy fogaskereket. Kattintsunk rá erre, majd válasszuk ki a menüből a Beállításokat.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlapkészítés Pécs

  1. Itt válasszuk ki a Fiókok és importálás fület felül, majd a megnyíló ablakban görgessünk le, míg eljutunk az E-mail küldése erről a címről részhez.
  2. Kattintsunk rá a További saját e-mail cím hozzáadása gombra.
  3. A felugró ablakban adjuk meg a nevünket, és a használni kívánt e-mail címet. Fontos, hogy a fogadó fél, az itt megadott nevet fogja feladóként látni, így döntsük el, hogy ide a cégnevünket írjuk-e vagy a saját nevünket.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlap készítés Pécs

  1. A következő ablakban a Felhasználónévhez adjuk meg újra a teljes e-mail címünket. A jelszót, az SMTP-szervert, valamint a Port számot abban az e-mailben fogjuk megtalálni, amelyet a HonlapCentrumtól kaptunk. Ha megadtunk minden adatot, akkor kattintsunk a Fiók hozzáadása gombra.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, weblap készítés

  1. Ezt követően kapni fogunk egy megerősítő e-mailt, majd a következő ablakban 2 lehetőségünk lesz. Vagy beírjuk közvetlenül ide az e-mailben kapott kódot és rákattintunk az Ellenőrzés gombra, vagy egyszerűen bezárjuk az ablakot és az e-mailben lévő linkre kattintunk majd rá.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, honlap készítés

  1. Akármelyik megoldást is választottuk, legközelebb, amikor e-mailt akarunk írni, a feladónál lehetőségünk lesz arra, hogy egy listából kiválasszuk, hogy milyen címről szeretnénk elküldeni azt.

gmail felület saját e-mail címmel, gmail használata saját e-mail címmel, weblap és honlap készítés Pécs

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.