5 ok, amiért azonnal érdemes keresőoptimalizálni a honlapodat

tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
3 mód, hogy javíts a tartalommarketingeden
2016-06-06
célközönség, célközönség keresése, weblap, weblap készítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs
5 kérdés, ami segít megtalálni a célközönséged
2016-06-20
Összes

5 ok, amiért azonnal érdemes keresőoptimalizálni a honlapodat

keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

Akinek honlapja van, az már biztosan hallott a SEO-ról vagy más néven a keresőoptimalizálásról. A weblap tulajdonosok egy része bizonyos szintig tudja is, hogy mi is ez. Ha pedig már kértél tanácsot a honlapoddal kapcsolatban egy szakértőtől, akkor valószínűleg már azt is tudod, hogy a keresőoptimalizálást is egy marketing stratégiaként kell kezelni.

Te már kipróbáltad? Ha még nem, akkor ennek talán az lehet az oka, hogy nem tudod, hogy mennyire hatékony. Esetleg csak úgy gondolod, hogy később alkalmasabb lesz elkezdeni?

Ez a cikk azért született, hogy elmondjam neked, hogy kezdj el még ma a honlapod SEO-jába fektetni. Én nyilván elfogult vagyok, hiszen több mint 8 éve aktív tagja vagyok a magyarországi SEO közösségnek. A keresőoptimalizáció eredményességét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy a HonlapCentrum a legtöbb releváns kulcsszóra az első helyen található a keresőkben. De ha valamiért ez sem lenne elég neked, akkor jöjjön 5 nagyon fontos ok, amit érdemes fontolóra venned és azonnal elkezdeni a honlapod keresőoptimalizálását.

1. A megtérüléshez idő kell

Hatékonyan használva a SEO az egyik legnépszerűbb marketingstratégia. Nemrég készült egy felmérés, amelyben 357 online marketinggel foglalkozó szakembert kérdeztek meg, a 94%-uk azt mondta, hogy tervezik növelni a SEO-ra költött összeget. Persze a keresőoptimalizálás nem olyan olcsó dolog, hiszen ha csak a tartalommarketing részét nézzük, az is közel 10 000 Ft lehet havonta.

De ne engedd, hogy megtévesszenek ezek a költségek. Helyettük gondolj inkább arra, hogy mennyivel több látogató fog érkezni a honlapodra a keresőkből és az egyéb hivatkozó oldalakról, illetve arra, hogy így növeled a saját márkád ismertségét is. Ha belegondolsz, akkor világos lesz számodra is, hogy ezek az értékek megtöbbszörözik a keresőoptimalizálásra költött összeget.

Viszont mint mindenhez, ehhez is idő kell. A keresőoptimalizálásnak nem lehet úgy nekifutni, hogy 1 hónapig kipróbálom és meglátjuk, mi lesz. Ahhoz már túl későn vágsz bele ebbe. 10-15 éve még nem volt ekkora konkurencia, mint manapság, éppen ezért ma már nem lehet azonnali eredményeket elérni a SEO-ban. Aki ezt ígéri, az nem mond igazat! Legalább 3-12 hónapos távlatban érdemes tervezni, de minél tovább költesz keresőoptimalizációra, annál több bevételt fog visszahozni számodra.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
2. A SEO aranykorát éljük

Talán sokan vitatkoznának velem, mivel sokak számára az aranykor a Google Panda és a Pingvin algoritmusainak a lefuttatása előtt volt, amikor még az úgy nevezett “black hat” (más néven illegális) stratégiák nagyon hatékonyan működtek, és könnyen lehetett manipulálni a találati listákat velük.

De én személy szerint imádom a modernkori keresőoptimalizálást. Végre eltűntek a piszkos módszerek, amikkel megtévesztették a keresőket és ezzel a honlapok látogatóit is. Az ilyen módszerek helyét átvette a tartalom és a felhasználói élmény. Persze még most is megvannak azok az alaptechnikák, amiket alkalmazni kell egy honlapon, hogy az megfelelően legyen optimalizálva, de ma már sokkal inkább azon múlik a helyezésünk, hogy milyen minőségű tartalmat tudunk szállítani a látogatóink számára. Ez persze nem kedvez azoknak, akik a honlapjuk elkészítése után nem hajlandóak foglalkozni azzal a későbbiekben, viszont egyben azt is jelenti, hogy továbbra is ki lehet tűnni a tömegből azzal, ha igenis vesszük a fáradságot vagy a pénzt, és publikálunk 1-2 bejegyzést minden héten az üzleti blogunkban.

keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

3. Sokkal jobb megtérülést biztosít, mint bármilyen másik marketing stratégia

Írtam már a SEO megtérüléséről, de fontos hangsúlyozni, hogy idővel egyre jobban megtérül a keresőoptimalizálás. Miért? Azért, mert minden egyes blogbejegyzés, amelyet publikálsz az üzleti blogodban, az végleg ott fog maradni. Ezek a bejegyzések erősítik a domain neved értékét, a honlapod helyezését a keresőkben, és folyamatosan hozzák a látogatókat. Nem csak az új cikkek, de a 3 évvel ezelőtti cikkek is hozzák a látogatókat. Az idők során pedig minél több bejegyzésed lesz, annál több látogatót fognak hozni.

Ha pedig már kiépült a bizalom a keresőkben a honlapoddal szemben, akkor meg fogod látni, hogy sokkal könnyebben tudsz új, releváns kulcsszavakra is feljönni az első helyre. A saját példámat írom le itt is: amikor már egy ideje az első helyen voltam a honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs, stb. szavakra, akkor gondoltam, hogy miért ne lehetnék az első a webáruház készítés Pécs kulcsszóra is. Elkezdtem erre is tartalmakat gyártani és kevesebb, mint 1 hónap alatt első lettem, köszönhetően annak, hogy a Google már elismerte és megbízott a honlapomban.

4. Elhúznak melletted a versenytársaid

Ahogy láthatod, nagyon komoly lehetőség a keresőoptimalizálás. Ha a versenytársaid már elkezdtek élni a lehetőséggel, akkor könnyen lemaradhatsz mögöttük. Ezt te se szeretnéd, ugye? Aki előbb kezdi, és jól csinálja, az könnyen bebetonozhatja magát a találati lista elejére. Minél tovább vársz, annál nehezebb lesz behozni a lemaradást.

keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

5. Nem kell megijedni

Nincs ok a pánikra. Ugyan számos ügynökség csinálja azt, hogy határozott idejű, 6, 12 vagy még több hónapra szóló szerződést akar aláíratni, mivel az eredményekhez idő kell. De nem muszáj belevágni egy ilyen hosszú szerződésbe. Van más megoldás is. A HonlapCentrum például a tartalommarketinget erősítő szövegírási csomagokban nem követel meg hűségidőt. Ez azért van, mivel a legtöbb ügyfelem kisvállalkozó, aki igényli azt, hogy belátása szerint csökkenthesse vagy éppen növelhesse a SEO kiadásait. Így nekik is határtalan lehetőségeik vannak.

Talán most már te is látod, hogy a lényeg az, hogy minél korábban kezded el a keresőoptimalizálást, annál jobban jársz. Gyorsabb megtérülésre számíthatsz, előbb kezdhetsz el bevételt termelni és sokkal több lehetőséget tudsz kiaknázni, mint azok, akik csak hónapokkal vagy évekkel utánad kezdik el.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.