Megfizethető honlapkészítés a vállalkozásod számára

honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás, weblap készítés, honlap készítés
A one-page design előnyei és hátrányai
2017-10-17
weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
7 ok, amiért érdemes befektetned egy professzionális weboldal fejlesztésébe
2017-12-03
Összes

Megfizethető honlapkészítés a vállalkozásod számára

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

Minden vállalkozás elindításához szükséges némi befektetés az elején, hiszen a vállalkozók nem kezdenek azonnal ügyfeleket találni és pénzt termelni rögtön miután eldöntötték, hogy vállalkozást indítanak. Egy vállalkozás megfelelő elindításához előkészítésre, tervezésre és sajnos költekezésre van szükség. Függetlenül attól, hogy termékeket szeretnél online értékesíteni, esetleg fizikai boltot szeretnél nyitni vagy éppen szolgáltatásokat kínálsz majd a leendő ügyfeleid számára, szükséges, hogy a megfelelő mértékű tőkét befektesd a vállalkozásod elindításához és működtetéséhez.

Nem meglepő módon az egyik ilyen költség a vállalkozásod weboldala lesz, de ez persze nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a megfizethető honlapkészítésről.

A vállalkozás indításával járó számos egyéb költség mellett sok kezdő vállalkozó számára létszükség is, hogy megfizethető áron készülhessen el a vállalkozása weblapja. Bár a honlap számára nincs szükséged üzlethelyiségre, azonban az online jelenlétnek is van folyamatos költsége, amelyet évente szükséges megfizetned.

Az egyik ilyen költség lesz a webtárhely ára. A webtárhely az a hely, amit a honlapod elfoglal a szerveren. Tárhely szolgáltatás nélkül a vállalkozásod honlapja nem lehetne elérhető az interneten a vásárlóid számára. Itt a HonlapCentrumnál mi a webtárhelyre is különböző csomagokat találtunk ki. Az induló csomagunkat Alap csomagnak neveztük el. Ez gyakorlatilag az éves bruttó 6 500 Ft-os díj ellenében mindent tud, amire csak szüksége lehet egy induló vállalkozás honlapjának. Az Alap tárhely csomag 3 000 MB-os tárhelyén akár több weboldal is elhelyezhető, mivel a tapasztalataink szerint egy átlagos céges honlap tárhely szükséglete 2 – 300 MB szokott lenni. A tárhelyen természetesen lehetőség van saját e-mail címeket is létrehozni.

A webtárhely mellett egy másik költség lesz a domain név ára. Az Alap tárhely csomagunk mellé akciósan adjuk az első .hu domain név regisztrációt, amelynek az ára bruttó 1 000 Ft 2 teljes évre. Ha esetleg valaki külföldi piacokban is gondolkodik, akkor neki pedig lehetősége van a tárhely mellé az első .eu domain nevet regisztrálni akciósan, ennek az ára szintén bruttó 1 000 Ft, azonban ez a regisztráció ilyenkor csupán 1 évre jár. A domain regisztráció lejáratát követően a domain neveket folyamatosan meg kell hosszabbítani a webtárhellyel együtt, hogy a céges honlapunk továbbra is elérhető legyen az interneten. A folyamatos online jelenlétünk így tehát ebből a két költségből áll össze, ami ahogy látható, bőven 10 000 Ft alatti költséget jelent éves szinten, ami egy működő vállalkozás esetében elhanyagolható költségnek számít.

A költségek innentől kezdve attól függően változhatnak, hogy megpróbálod-e saját magad összerakni a honlapodat vagy felbérelsz egy profit a honlapkészítésre. Sokak számára úgy tűnhet, hogy a barkács megoldás az olcsóbb, de ha figyelembe veszik azt, hogy a laikusoknak mennyi ideig tart a témában kiművelni magukat, majd kiválasztani a megfelelő platformot, amire elkészítik a honlapot, a készítés során pedig a felmerülő problémákra megoldást keresni a fórumokban és egyéb helyeken, akkor máris láthatóvá válik, hogy nem biztos, hogy megéri azt a néhány tízezer forintos megtakarítást a honlapkészítés. Általában azt szoktam mondani az ügyfeleknek erre, hogy ha valami gond van az autómmal, valószínűleg én is utánaolvashatnék és rájöhetnék, hogy mi a hiba, majd megrendelhetném az alkatrészt és ezt követően különböző YouTube videók és leírások segítségével kicserélhetném saját magam is, de lehet, hogy erre nekem rámenne 20-22 munkaórám, míg ha beviszem a szervizbe, akkor ott kifizetek rá mondjuk 20 000 Ft-ot, de cserében csak 1 órám megy el vele, míg az így megspórolt időmben akár dolgozhatok is, amivel több pénzt tudok keresni, mint amennyibe a javítás került.

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

Ha valaki nem jártas a honlapkészítésben és a programozásban, akkor számára sokkal több időt vesz igénybe, hogy összerakjon egy honlapot, mint egy professzionális honlapkészítő számára. A vállalkozás indítása során pedig különösen sok egyéb dolgod lesz, amire időt kell szánnod, hiszen össze kell raknod egy üzleti tervet, esetleg tőkét kell szerezned, ki kell találni a termékeket, szolgáltatásokat és azok árait, stb. Ezek mellett garantáltan nem lesz időd arra, hogy megtanuld a honlapkészítést.

Egy profi felbérlése ugyan drágább, de egy hatékonyabb és jobban használható weboldal fog elkészülni, ami jobban megfelel az ügyfeleid elvárásainak és így összességében több bevételt is fog termelni számodra. Ez így természetesen, hiszen míg te az első weboldaladat raknád össze, addig egy profi honlapkészítéssel foglalkozó szakember valószínűleg már több száz ilyen weboldalon van túl, ami számos előnnyel is jár a számodra.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Miket vegyünk figyelembe a honlapkészítő kiválasztásakor?

weblap készítés, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Ha már eldöntötted, hogy inkább profira bízod a weboldalad elkészítését, te pedig hasznosabban töltöd el a saját idődet, akkor a következő kérdés az lesz, hogy hogyan válaszd ki a honlap elkészítéséhez a megfelelő szakembert. A kiválasztásba most nem fogok részletesen belemenni, aki szeretne többet tudni arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő szakember kiválasztásához, az olvassa el a korábbi Miket vegyünk figyelembe a honlapkészítő kiválasztásakor? cikket, ott részletesen körbejártuk ezt a témát.

Megfizethető honlapkészítés

Ahogy szűkítjük a szakember kiválasztásánál a kört, fel fog merülni a kérdés, hogy ügynökséget vagy szabadúszót válasszunk. Bár az ügynökségek több szolgáltatást nyújtanak általában, valószínűleg ők képviselik a legdrágább lehetőséget is. Egy ügynökség sosem fog tudni árban egy szabadúszóval versenyezni, hiszen az ügynökségnek adott esetben fent kell tartania egy irodát, számos alkalmazottal (akiket ráadásul jól meg is kell tudnia fizetnie, különben vagy átmennek egy másik ügynökséghez, vagy ők maguk is szabadúszók lesznek), ami lényegesen több költséget jelent, mint egy szabadúszó honlapkészítő esetében. Éppen ezért tud a HonlapCentrum is megfizethető árakon kínálni honlapkészítést. A honlapkészítés csomagok is direkt úgy lettek kialakítva, hogy azok megfelelőek legyenek mind árban, mind a szolgáltatások tekintetében az induló és már működő vállalkozások számára is.

A nagyobb projekteknél már célszerű lehet ügynökséget választani. Általában szoktam is javasolni az ügyfeleknek, ha olyan nagyobb, 500 000 feletti projektekkel keresnek meg, hogy jobban járnak ha egy ügynökséget keresnek meg, mivel ott köszönhetően a nagyobb szakembergárdának lényegesen gyorsabban tud elkészülni a munka. Az ilyen nagyobb jellegű projekteket éppen ezért nem is szoktam vállalni én, mivel egyedüli fejlesztőként túl sok idő menne el rá, amit nem lehetne átterhelni a megrendelőre.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti vagy itt a cikk alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.