7 ok, amiért érdemes befektetned egy professzionális weboldal fejlesztésébe

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
Megfizethető honlapkészítés a vállalkozásod számára
2017-11-19
honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weboldakészítés, weboldakészítés Pécs
Hogyan működik a webmail felülete?
2017-12-18
Összes

7 ok, amiért érdemes befektetned egy professzionális weboldal fejlesztésébe

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

Egy saját weboldal megléte manapság már létfontosságú egy vállalkozás számára. Annak elhatározása, hogy saját magad állsz neki az elkészítésének vagy inkább egy profira bízod nem egyszerű döntés. Bár számos olyan költséghatékony megoldás létezik (pl. Wix), amely segítségével mi magunk különböző modulok segítségével összerakhatjuk a honlapunkat, mint egy Lego játékot, az így elkészült honlapok nem biztos, hogy mindig a legjobban képviselik azt a márkát, amit fel szeretnénk építeni a vállalkozásunkkal.

Sok esetben egy professzionális webfejlesztő felkeresése több hasznot tud hozni számunkra, kérjük fel akár egy megvásárolt kész sablon testreszabására vagy egy teljesen új weboldal létrehozására.

Ha te is éppen azon gondolkodsz, hogy melyik megoldást válaszd, akkor íme 7 ok, amiért érdemes befektetned egy professzionális weboldal fejlesztésébe.

1. A profi szakemberek többet tudnak adni, mint egy sablon testreszabása

Ez nem azt jelenti, hogy te magad ne tudnál testreszabni egy megvásárolt sablont, de egy profinak rengeteg tapasztalata van a honlapkészítésben és valószínűleg számos olyan trükköt ismer, amiről te talán nem is tudsz. Ha saját magad próbálkozol meg vele, valószínűleg fogsz találni egy sablont, ami megfelelőnek tűnik számodra és ha szerencséd van, akkor azt úgy alakították ki a készítői, hogy pár dolgot meg tudsz változtatni rajta, de ennyi. Sajnos ez azonban még továbbra is egy olyan honlapot fog eredményezni, ami olyan, mint a több száz másik, amely ugyanezt a sablont használja.

Egy professzionális webfejlesztő segíteni tud a sablon alapjainak a megváltoztatásában is, amit nem lehet csupán néhány kattintással elintézni és így még jobban a te elvárásaidnak megfelelőre tudja alakítani az oldalt.

Továbbá ha egy profit honlapkészítőt bérelsz fel, az valószínűleg egyben keresőoptimalizálni is tudja a honlapodat. A felmérések szerint napjainkban a vásárlók 81%-a keres termékeket és szolgáltatásokat az interneten keresztül. De ha valamelyikük nem találja meg a te honlapodat a találati lista első 10 találata között, akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy egyáltalán rád fog találni. A megfelelően keresőoptimalizált honlappal elérhető, hogy a vállalkozásod weblapja jobb helyezést érjen el a találati listán. Ha a keresőoptimalizálás olyasmi, amihez te magad nem értesz, akkor az így nyert extra forgalom már önmagában megéri azt, hogy egy profira bízd a vállalkozásod weboldalának elkészítését.

2. A ROI (Return on Investment – megtérülés) megtérül már a kezdeti költéségeken

Egy megfelelő szakembert felbérelni már a kezdetektől kezdve számos okból érdemes lehet. Először is, egy vonzó webhely segíthet több potenciális vásárlót generálni a vállalkozásod számára. Másodszor, ha már az elejétől fogva egy honlapkészítéssel foglalkozó szakember készíti a céged honlapját, akkor nem kell majd később az alapoktól újraépíteni az oldalt, ha fel szeretnéd újítani majd. Itt fontos azt is megjegyezni, hogy nem csak a visszamenőleges fejlesztés lehet költséges, de ha az elején valami rosszul lett megtervezve és elkészítve, az akár a weboldal leállását is okozhatja, ami elvesztett vásárlókat és rossz felhasználói élményt is jelent, ami negatív tapasztalatokat eredményez. Mindez pedig egy kiemelt időszakban (például karácsonykor) visszafordíthatatlan károkat okozhat a céged számára. Harmadszor pedig mivel te magad valószínűleg nem webfejlesztő vagy, ezért nincsenek pontos elképzeléseid és elvárásaid a weboldaladdal kapcsolatosan. Egy profi honlapkészítő felbérlésével biztosítható lesz, hogy az elképzeléseid reálisak maradjanak és a lehető legjobb weblap készülhessen el, amely kielégíti a te és a látogatóid igényeit is.

Nehéz pontos költségeket mondani egy profi honlapra, hiszen az igényektől és a webhely méretétől, funkcionalitásától nagyon sokban függ az ár, de a HonlapCentrumnál igyekeztem azért kialakítani egy viszonylag egyszerű és átlátható árazást a honlapkészítésre. A legtöbb esetben megéri a befektetést egy olyan webhely létrehozása, amelyet kifejezetten a felhasználók számára terveztek.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. Te döntheted el, hogy ki választasz a munkára

Korábban már volt szó arról, hogy mi alapján érdemes webfejlesztőt választani, de azért itt is megemlítenék néhány szempontot, ami fontos lehet a kiválasztás során:

 • Minden szolgáltatás házon belül van vagy néhány alvállalkozókon keresztül?
 • Helyi fejlesztő vagy esetleg messze van tőlünk?
 • Van valaki az ismeretségi körben, aki már dolgozott vele?
 • Dolgozott a fejlesztő más iparági szereplőknek is már?
 • Ha a fejlesztő nem foglalkozik egy olyan szolgáltatással, amire szükségünk van, akkor tud ajánlani valakit?
 • Valamilyen tartalomkezelő rendszerrel (CMS – Content Management System) fog készülni a honlapunk?
 • Foglalkozik a weboldal későbbi üzemeltetésével?
 • Biztosít biztonsági frissítéseket az átadott honlaphoz?

Ezeken kívül érdemes megnézni azt is, hogy miket írnak a fejlesztő korábbi ügyfelei a közös munkát követően, hiszen ez is sokat segíthet a megfelelő honlapkészítő kiválasztásában.

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

4. A saját tartalom kezelése így is lehetséges lesz

Egy olyan tartalomkezelő rendszer (CMS) segítségével készített honlapok, mint például a WordPress lehetőséget biztosít arra, hogy mi magunk is hozzáférjünk a honlapunkon lévő tartalmakhoz és saját magunk szerkesszük azokat, anélkül, hogy el kellene mélyednünk a HTML és egyéb programozási ismeretekben. A tartalomkezelő rendszerek segítségével bárki könnyedén szerkesztheti a tartalmakat. Sőt, a HonlapCentrum ügyfelei számára összeállítottam egy jelenleg 78 oldalas ebook-ot is, ami segít megtanulni az admin felület használatát.

Az igényeidtől függően számos ingyenes tartalomkezelő rendszer létezik, mint például a már említett WordPress vagy akár a Drupal, Joomla, stb., amelyek rugalmasságot és támogatást nyújtanak a fejlesztők számára is. Persze ha van elegendő pénzünk a fejlesztésre, akkor egy teljesen egyedi tartalomkezelő rendszert is igényelhetünk a webfejlesztőtől, de ennek lényegesen magasabb lesz az ára is. Általánosságban azért elmondható, hogy jól ismert és jól dokumentált ingyenes rendszer használata a legtöbb vállalkozás számára könnyebb utat jelent, ha nem akarnak egy fejlesztőre támaszkodni minden alkalommal, amikor problémába ütköznek.

5. Webáruház funkcióra is lehetőségünk van

Ha esetleg tervebe van véve, hogy a későbbiekben szeretnénk online is értékesíteni a termékeinket, akkor nagyon fontos, hogy tudjuk webáruházként is használni a weboldalunkat. Ehhez szükségünk lehet például olyan funkcióra, mint:

 • Fizetési lehetőségek beépítése
 • Szállítási lehetőségek beépítése
 • Megrendelések feldolgozása és nyomon követése
 • Termékoldalak
 • Készletezés

Ezek mellett még számos további funkció merülhet fel a fejlesztés alatt, amikben egy profi webfejlesztő tud nekünk segíteni, hiszen ő már több webáruházat összerakott és így tudja, hogy mire szokott igény lenni.

6. A honlapod mobilbarát és reszponzív lesz

Nagyon sok üzlet számára jelent gondot, hogy a weblapja nem minden böngészővel kompatibilis. A különböző böngészők, mint például az Internet Explore, Edge, Firefox, Chrome, Safari sokszor különböző szabványokat használnak a weboldalak megjelenítéséhez. Egy profi weblapkészítő tudja, hogy ami jól néz ki az egyik böngészőben, az esetleg nem töltődik be egy másikban. A reszponzív webdesign pedig ma már elengedhetetlen.

Ha profira bízod a weboldalad elkészítését, akkor számíthatsz arra, hogy a weblapkészítő olyan weboldalt hoz létre számodra, ami minden böngészőben és minden eszközön (számítógép, tablet, okostelefon, stb.) megfelelően fog megjelenni. Ez azt is jelenti, hogy a látogatóid bármilyen eszközről is érkezzen a weboldalara, a felhasználói élmény ugyanolyan jó lesz.

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

7. A weboldalak folyamatosan változnak

Szinte mindennap történnek technológiai áttörések, az internet pedig folyamatosan változik. Az új megoldásokra, szoftverekre és marketing ötletekre való áttérés időt vesz igénybe. Kell-e űrlapokat kitöltenie az ügyfeleknek? Szükséges-e beépíteni egy térképet, hogy megtaláljanak az ügyfelek? Lehet-e további képeket feltölteni a fénykép galériába? Számos dolog, amelyekre neked nem biztos, hogy lesz időd a vállalkozásod üzemeltetése mellett.

Bár egyszerű funkciókról van szó, azért nem biztos, hogy a megvalósításuk is olyan egyszerű egy laikus számára és így rengeteg időt tudunk megspórolni azzal, ha ezeket egy hozzáértőre bízzuk.

Akár egy új oldalt indítasz, akár egy régit tervezel újra, megéri beruházni egy olyan hozzáértő weblapkészítőbe, aki ismeri a webfejlesztés legújabb trendjeit, az új technológiákat és folyamatosan nyomon is követi az iparág fejlődését.

Megfelelő kezdés

Amikor egy új professzionális weboldal fejlesztésébe kezdünk, fontos, hogy eldöntsük, hogy milyen egyedi fejlesztésekre lesz szükségünk majd idővel. Érdemes ezekről összeállítanunk egy listát, és ezt odaadni a webfejlesztőnek, mivel így számunkra és számára is egyszerűbbé és átláthatóbbá válik a weboldal tervezése.

Ha ez megvan, elindíthatjuk a domain nevünk regisztrációját, megrendelhetjük a számunkra megfelelő webtárhelyet,és kezdődhet is a fejlesztés. Érdemes a webtárhelyről kikérni a honlapkészítő véleményét is, mivel a webhelyen elérhető funkciók megszabják a szükséges tárhely típusát. Szerencsére egy szakemberrel az oldaladon könnyebben eligazodhatsz ebben a kusza világban.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti vagy itt a cikk alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.