weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
7 ok, amiért érdemes befektetned egy professzionális weboldal fejlesztésébe
2017-12-03
weblap készítés, honlap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs, weblapkészítés, honlapkészítés
Kellemes Ünnepeket Kíván a HonlapCentrum!
2017-12-24
Összes

Hogyan működik a webmail felülete?

honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weboldakészítés, weboldakészítés Pécs

Amennyiben a HonlapCentrumnál vagy bármely más tárhely-szolgáltatónál a webtárhelyünk kezeléséhez a cPanel felületet kapjuk, akkor ahhoz minden esetben tartozik egy webmail is. A webmail egy olyan a böngészőnkön keresztül elérhető webes felület, amelyen keresztül az e-mailjeinket tudjuk kezelni. A felület az alapokat tekintve hasonló, mint a Gmail felülete, a funkciók is nagyrészt ugyanazok, mégis számos visszatérő kérdés érkezik ezzel a felülettel kapcsolatosan, így a mai bejegyzésben, a cPanel webmail felülete kerül bemutatásra. Lássunk is hozzá.

Hol található a webmail felülete?

Korábban már bemutatásra került, hogy hogyan érhető el a cPanel és a webmail felülete. Nagyon röviden, az e-mail címeinkhez járó webes admin felület, a webmail minden esetben a webmail.domainnevunk.hu cím alatt érjük el.

E-mail címünk jelszavának megváltoztatása

A következő lépés, amire szükségünk lehet az a jelszó megváltoztatása. Az általunk kiosztott e-mail címekhez többnyire a generált jelszavakat használunk, amelyek megfelelően biztonságosak, azonban az ügyfelek részére többnyire kevésbé megjegyezhetőek, éppen ezért nagyon sokan szeretnék megváltoztatni a jelszavukat.

Ehhez nincs más dolgunk, minthogy rákattintsunk a jobb felső sarokban az e-mail címünkre, majd a képen is látható lenyíló listából válasszuk ki a Password & Security menüpontot és adjuk meg a használni kívánt új jelszavunkat.

cPanel webmail felülete, honlapkészítés, honlap készítés, weblapkészítés, weblap készítés

Webmail alapértelmezett felületének kiválasztása

A következő lépés, hogy eldöntsük, hogy melyik kinézetet szeretnénk használni a webmailhez. A cPanel webmail felülete alatt 3 különböző levelezőt van lehetőségünk használni: Horde, RoundCube és SquirrelMail. Én személy szerint a RoundCube használatát javaslom, az ügyfelek többnyire ezt szokták szeretni, így ebben a leírásban is ez kerül bemutatásra.

Ahhoz, hogy ne kelljen minden bejelentkezés után kiválasztanunk a használni kívánt webmail felületet, kattintsunk a képen megjelölt Beállítás alapértelmezettként gombra, így a webmail felülete meg fogja jegyezni a beállításunkat és a következő bejelentkezéstől kezdve automatikusan az így megadott felületet fogja elindítani a számunkra.

alapértelmezett webmail felület, weblap készítés, honlap készítés, honlapkészítés, weblapkészítés

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
RoundCube webmail felülete

A RoundCube felületét kiválasztva máris egy hagyományos webes levelező fogad minket, ahogy az az alábbi képen is látható.

RoundCube levelező webmail, honlapkészítés, weblapkészítés, webtárhely, tárhely, tárhely csomagok

A képernyő bal oldalán a különböző mappák találhatóak hasonlóan mint bármelyik másik levelezőben, míg a jobb oldalon pedig az adott mappában található e-mailek jelennek meg (a képen jelenleg nincs e-mail, azért üres ez a felület).

E-mail aláírás beállítása

Egy másik gyakori kérdés, hogy hogyan lehet beállítani az e-mail aláírást a RoundCube webmail felületén. Ehhez  nincs más dolgunk, mint rákattintani a jobb felső sarokban a Beállítások gombra, majd a megnyíló új ablakban az Azonosítók menüpontra. Ezt követően ki kell választanunk az e-mail címünket, majd a jobb oldalon lesz lehetőségünk arra, hogy megadjuk az e-mailjeinkhez automatikusan csatolásra kerülő aláírásunkat.

e-mail aláírás beállítása, webtárhely, tárhely, tárhely csomag, cPanel tárhely, cPanel webtárhely

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti vagy itt a cikk alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.