Az online jelenlét nem csak egy céges honlapból áll!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Soha ne az ár legyen az elsődleges szempont honlapkészítéskor!
2018-10-05
szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs
Ezért éri meg üzleti blogot indítani saját weboldalunkon
2018-10-25
Összes

Az online jelenlét nem csak egy céges honlapból áll!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Sok vállalkozó úgy gondolja, hogy egy egyszerű, statikus online névjegykártya majd segít a vállalkozásának a felvirágoztatásában, így a lehető legegyszerűbb megoldásokat keresik. Sokszor esik ezért egy cég abba a hibába, hogy a weboldal készítésre egyetlen egyszer óhajt pénzt kiadni és akkor is a lehető legolcsóbb megoldásokat keresve.

Bár valóban több a semminél egy profin elkészített egyoldalas céges honlap is, ám drasztikusan nem fogja megnövelni a vásárlások számát. Fontos azonban, hogy az egyszerű honlapunk elkészítésére is hozzáértő, sok éves tapasztalattal rendelkező, több referenciát felmutatni képes, számlaképes honlapkészítő céget bízzunk meg. Az amatőr weboldal készítők ugyanis többet ártanak, mint használnak.

Statikus vagy dinamikus honlapot készíttessünk?

Míg egy statikus weboldal nem módosítható (fejlesztés nélkül), addig a dinamikus honlapok „élnek”. Ez utóbbi sokkal több lehetőséget rejt magában, mint egy egyszerű, statikus változat. A dinamikus weboldalakkal viszont akár feliratkozókat is gyűjthetünk, blogbejegyzéseket, híreket tehetünk közzé, képgalériát tölthetünk fel és akár külön részeket alakíthatunk ki, amelyekhez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bár költségét tekintve a dinamikus honlap valóban drágább, mivel ennek elkészítési ideje a többszöröse lehet egy statikus honlap elkészítésének az idejének, mégis több szempontból is érdemes emellett döntenünk.

A dinamikus honlapokon ugyanis akár webáruház részleg is kialakítható, ahol azonnal vásárlókra tehetünk szert, de akár az érdeklődők adatait is eltárolhatjuk és később speciális ajánlatokkal ösztönözhetjük őket vásárlásra.

A rendszeresen frissülő, informatív blog részleg pedig a nem csak az oldal látogatói számára hasznos, ugyanis a Google legújabb algoritmusa nagyra értékeli a friss tartalmakat. A legújabb SEO praktikák között ugyanis nagy hangsúlyt kapott az állandóan frissülő, hasznos tartalom, amely a felhasználókat is az oldalunkon marasztalja és a Google számára is információkat ad, az oldalunk tartalmát illetően. A keresőóriás pedig egyre jobb helyezésekkel fog megjutalmazni minket a találati listájában, amellyel egyre több látogatót fogunk vonzani és egyre nagyobb ismertségre tehetünk szert.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A honlapkészítés nem az egyedüli, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet!

Ha már elkészült a weboldalunk, akkor érdemes azt naprakészen tartani, állandóan friss anyagokkal feltölteni és a blog részleget is tartalommal feltölteni. Használjunk különböző statisztika elemző rendszereket, mint például a Google Analytics és hirdessünk bátran a Google Adwords rendszerében is.

Mivel a látogató száma meghatározza a bevételek nagyságát is, ezért érdemes foglalkoznunk a keresőoptimalizálással, linképítéssel és persze az ezekhez köthető kulcsszó kutatással is. A konverziónövelés pedig elérhető, ha látogatóelemzést végzünk. Ehhez érdemes külön csapatot felfogadni, aki képes a rendelkezésre állni online marketing területen is. Fontos, hogy a Google Cégem alatt is feltöltsük adatainkat és megjelenjünk a legnagyobb közösségi portálokon, mint a Facebook, az Instagram vagy éppen a Youtube. Minél szélesebb körben terjesszük ki honlapunkat, annál magasabb profitra tehetünk szert a segítségével!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.