Soha ne az ár legyen az elsődleges szempont honlapkészítéskor!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Ezért fontos a minőségi weboldal a kisvállalkozások számára
2018-09-20
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Az online jelenlét nem csak egy céges honlapból áll!
2018-10-15
Összes

Soha ne az ár legyen az elsődleges szempont honlapkészítéskor!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A statisztikák szerint Magyarország még mindig le van maradva az Európai Uniós átlaghoz képest több területen is. Annak ellenére, hogy Magyarország az egyik legnagyobb nettó haszonélvezője az uniós forráselosztásoknak, a webes jelenlétre a vállalkozások csak minimális összegeket óhajtanak rászánni.

Pedig a profi honlapkészítés rendkívül fontos a cégek számára, csak a vezetők és döntéshozók sokszor felesleges kiadásnak tekintik, ezért minimalizálják az online marketinges költségvetést – már ha egyáltalán van ilyen egy cégnél. Ugyanis rengeteg vállalkozásnak még weboldala sincs és annak nevére keresve mindössze egy céges adatbázis publikus adatlapját kapjuk eredményül a kereső óriásban.

Az ügyfeleket viszont egyáltalán nem győzi meg egy online cégregiszter minimális adatokat tartalmazó cégkivonata, így pedig rengeteg új megrendeléstől esik el a honlap nélküli vállalkozó minden egyes nap.

Ne fukarkodjunk ha honlapkészítésről van szó!

Sok megrendelő esik abba a hibába, hogy ha weboldalt szeretne, akkor keresik a minél kedvezőbb megoldásokat és a lehetőleg nullához közeli kiadásokat. Ezért sokszor fordulnak ismerősökhöz, jó barátokhoz vagy esnek neki saját kútfőből a honlapkészítésnek, csak hogy ne kelljen a weboldal készítésére költeni.

Az ilyen félmegoldások azonban sokkal több kárt okoznak mint hasznot. A szakmában csak „szomszéd Pistike”-ként emlegetett amatőr honlapkészítők ugyanis nincsenek tisztában a weboldal készítés alapvető feltételeivel és igényeivel, mivel nem áll mögöttük sem megfelelő szakértelem, sem pedig sok éves szakmai múlt.

Az ingyenes vagy olcsó megoldások rendszerint csak a cég imázsát rombolják, hiszen ha egy leendő ügyfél meglátogatja a funkciókban, elrendezésben és optimalizációban alulmaradott oldalt, akkor csak a cég fukarságát fogja konstatálni és nem valószínű, hogy valaha is fizető ügyfél válik belőle.

A legnagyobb hibák, amiket az amatőrök elkövetnek, hogy nem megfelelő HTML struktúrát használnak, nem törődnek a keresőoptimalizáció alapjaival, a mobilra optimalizációval, csúnya színekkel, átláthatatlan elrendezéssel és kezelhetetlen funkciókkal halmozzák tele az oldalt, amelynek fontosabb funkcióinak működésére semmilyen garanciát nem biztosítanak. Sok esetben az ilyen „fejlesztők” elérhetetlenül eltűnnek és az oldal a kukában végzi egy idő után.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Nem csak a weboldal az egyedüli online jelenlét, amire egy vállalkozásnak szüksége van!

A kezdő, önmagukat weboldal készítőknek nevező személyek számla nélkül kínált, „olcsó” árai végül sokkal többe kerülnek a cégnek, mintha egy profira bízta volna azonnal a honlap elkészítését. A netre kikerült anyagok ugyanis a cég megbízhatóságát tükrözik, így egy csúnya és használhatatlan oldal többet árt a vállalkozás hírnevének, mint amennyit használ.

Azonban az is fontos, hogy ne csupán a weboldalra hagyatkozzunk, ha a cégünk online megjelenéséről van szó. Legyünk jelen az olyan közösségi portálokon mint a Facebook, a Pinterest, a Twitter vagy az Instagram és tegyük tökéletessé a Google Céges adatlapunkat is, hogy a keresőben és a Google Térképen is megjelenhessen vállalkozásunk.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.