Ezért fontos a minőségi weboldal a kisvállalkozások számára

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Így alakítsd ki a webáruházad főoldalát
2018-09-09
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Soha ne az ár legyen az elsődleges szempont honlapkészítéskor!
2018-10-05
Összes

Ezért fontos a minőségi weboldal a kisvállalkozások számára

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A minőségi weboldalnak nem feltétlenül ismérve a szép megjelenés. A kisvállalkozások szempontjából fontos, hogy a weboldal költséghatékony legyen, mégse menjen ez a minőség rovására.

Vágyak és szükségletek

Általában a kisvállalkozások kevesebb pénzt szánnak a weboldal elkészítésére, mint amennyire az általuk elképzelt verzióhoz szükség lenne. Gyakran a túltervezett weboldal, melynek keretén belül a vállalkozások túl sok mindent szeretnének megvalósítani. Ilyenkor célszerű a vágyakat figyelembe venni úgy, hogy közben a rendelkezésünkre álló anyagi lehetőségekhez igazítjuk őket. Azaz, kiemeljük a közülük a legfontosabbakat, mint egy szolgáltatás vagy egy termék, termékcsalád értékesítése.

Lépésenként

A kisvállalkozások többsége egyféle szolgáltatást vagy egyféle termékkört értékesít. A weboldalon is ezt kell megjeleníteni. Pl. egy étterem esetében a legfontosabb, hogy elérjük, hogy minél többen jöjjenek hozzánk és foglaljanak asztalt. Hogy hétköznap és hétvégén milyen ételekkel várjuk a vendégeket, az már másodlagos.

Egy minőségi weboldalnak tehát egy kisvállalkozás esetében a legfontosabb tevékenységet kell megjelenítenie és azt kell támogatnia.

A látogató irányítása

A kisvállalkozások gyakran beleesnek abba a hibába, hogy túl részletesen tárgyalják az üzleti információkat és ajánlatokat, miközben elhanyagolják azt, hogy a látogató mielőbb elérje célját, pl. egy szolgáltatás megrendelését, egy termék megvásárlását, információ szerzést.

Célszerű folyamatosan irányítani a látogatót, hogy ez a cél megvalósulhasson. Ezt a következőképpen érhetjük el:

 • Reszponzív dizájn: Mobiltelefonon is megfelelő minőségben legyen használható a weboldalunk. Ma ez már alapelvárás.
 • Call-to-Action: “Felhívás cselekvésre” – vásárlása, megrendelésre ösztönző vagy további információkat nyújtó akció gombok elhelyezése.
 • Térkép: Telephellyel rendelkező kisvállalkozások számára ez elhagyhatatlan. Ilyenkor nagy segítség, ha a cégünk a Google Maps-en is megjelenik.

A túl sok információtól zárkózzunk el, hiszen a látogatók csak a lényegre kíváncsiak. Ezt tartsuk a szemünk előtt a weboldal készítése során.

Fontos aloldalak

Kisvállalkozások számára ilyen aloldalakat célszerű elhelyezni:

 • Rólunk: Itt mindent leírhatunk a vállalkozásról, ami a látogatók számára fontos lehet.
 • Termékek vagy Szolgáltatások: Lehet webáruház is, de szolgáltatások esetén tartalmazza a leírásukat, bemutatásukat.
 • Blog: A mélyebben érdeklődő látogatókat láthatjuk el részletesebb információkkal. A frissítéssel elérhetjük, hogy a látogatóknak érdemes legyen gyakran meglátogatni a weboldalunkat, valamint a Google is előnyben fogja részesíteni az oldalunkat, ha rendszeresen friss tartalmakat publikálunk rajta.
 • Elérhetőségek: Telefonszám, email cím, térkép és céginformációk tartoznak ide.

Ha a webáruház rendelkezik olyan partnerekkel, akiket referenciaként feltüntethetsz, érdemes feltüntetni őket az oldalon, hogy tovább növeld a bizalmat a látogatókban.

Az élő chat funkcióval a látogatók azonnal segítséget kaphatnak, így nem kell telefonálniuk vagy e-mailben válaszra várniuk. Az élő chat funkciót is érdemes minden oldalon elérhetővé tenni, hiszen a gyors kommunikáció biztosítása vonzerő a vásárlók számára.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ha a termékek olyan minőségi jellemzőkkel rendelkeznek (pl. tartósság, kiváló minőség, olcsóság), melyekkel lekörözheted a többi webáruházat, a főoldal tetején érdemes feltüntetni.

Tippek egy reszponzív webáruház főoldalához:

 • A keresési mező legyen mindig jól látható, automatikus kitöltési funkcióval.
 • Egyszerű navigálás biztosítása.
 • Kialakításnál vegyük figyelembe, hogy a látogatók ujjal fogják használni az oldalt.
 • A Call to Action mindig jól látható legyen, de ne tolakodó.
 • A szöveg nagyítás nélkül is legyen jól olvasható.
 • Közösségi média linkek, ikonok megjelenítése.
 • Az oldalakra minél kevesebb kattintással lehessen eljutni.
 • A leírásokat rejtsük kattintások mögé. Az egész szöveg így csak akkor fog látszódni, ha a látogató kifejezetten rákattint.

Egy kisvállalkozás weboldalát elkészíteni mindig nagy felelősség. Meg kell határozni, melyek a leglényegesebb elemek, és melyek azok, amiket el kell hagyni a weboldal sikeressége érdekében. Egy kisvállalkozás alacsonyabb költségvetése nem teheti meg, hogy rendszeresen új weboldalt készíttet, ezért is fontos, hogy az az egy, ami elkészül a számára, minőségi legyen és beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.