Ezért éri meg üzleti blogot indítani saját weboldalunkon

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Az online jelenlét nem csak egy céges honlapból áll!
2018-10-15
keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Ezért éri meg keresőoptimalizált weboldalban gondolkodni!
2018-11-05
Összes

Ezért éri meg üzleti blogot indítani saját weboldalunkon

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

A blogírás egy időigényes és körülményes folyamat, ami állandó törődést igényel. Éppen ezért a legtöbb vállalkozás, amely weboldalt vagy webáruházat üzemeltet, egyszerűen már vagy nem akar foglalkozni az ilyen unalmas és fárasztó dolgokkal, vagy külön kapacitást és erőforrást már nem kíván és nem is tud szánni rá.

Ez viszont óriási hiba, ugyanis az üzleti blogoknak rendkívül sok pozitív hatásuk van, amelyek együttese végül látogatószerzéshez és bevétel növekedéshez fog vezetni.

A weboldal készítés közben pedig minimális az a felmerülő költség, amely egy egyedi weboldalhoz külön blog részleg funkciót is csatol, így nyitva meg az üzleti blog indításának a lehetőségét előttünk.

A mára már szinte alapkövetelménynek számító üzleti blogok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mind az oldalra látogatók, mind pedig a Google szemében is.

A blogírás ugyanis kettős célt is szolgál. Egyrészt a látogatókat informálja hasznos és érdekes tartalommal (ezt nevezzük egyébként tartalommarketingnek), másrészt pedig segíti a Google kereső robotjait, hogy jobban megérthessék oldalunk tartalmát és témakörét.

Az ügyes blogolással pedig akár a Google első oldalára is kerülhetünk valamelyik írásunkkal a számunkra fontos kulcsszavakra, a saját cikkeinkből pedig már csak egy linkre vagyunk attól, hogy az olvasóból ügyfél vagy vásárló legyen.

Miről írjunk, hogyan írjunk?

Ahhoz, hogy megfelelő blogposztokat írhassunk, fontos megértenünk, hogy mi is az az üzleti blog. Az üzleti blog tulajdonképpen egy olyan weboldaltípus, ahol a tartalmak fordított idősorrendben jelennek meg.

A blogposztok tulajdonképpen egy-egy cikknek felelnek meg, ám annál könnyedebb hangvételben íródnak, közvetlenebbül szólnak az olvasóhoz, mintha ugyanazt az információt egy marketing szövegbe zsúfolva, az értékesítési oldalon tennénk közzé.

Fontos, hogy mindig hasznos, figyelemfelkeltő és akár virális tartalommal is felruházzuk a blogunkat, így elősegítve a közösségi oldalakon való továbbosztást.

Léteznek ugyan különálló, saját domain alatt futó blogok is, ám sok esetben egy céges honlap vagy webáruház kiegészítő menüpontjaként is üzemelhetnek. Ez utóbbi esetben fontos, hogy a tartalmunk informatív legyen, de közben mégis érdekes és olvasmányos.

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

A legalább 2000 – 3000 karaktert tartalmazó írásunkba, akár 1-2 linket is beletehetünk, amelyek egyike akár egy konkrét termékre, termékkategóriára vagy a webáruházunk főoldalára is mutathat.

Az üzleti blogunkban természetesen kiemelhetjük, a szolgáltatásaink és a termékeink előnyeit, különböző felhasználási módjait vagy akár össze is hasonlíthatjuk őket a konkurenciával.

Nem csak az emberekhez, hanem a robotokhoz is szólunk!

A legtöbben nem is gondolják, hogy a blogírással nem csak az olvasót tudjuk vásárlásra ösztönözni, hanem a Google keresőjének algoritmusa is könnyebben be tudja pozicionálni a szolgáltatásainkat.

Értelemszerűen az üzleti blogunk témája azonos kell, hogy legyen a kínált termékeinkkel és szolgáltatásainkkal. Azonban fontos, hogy változatosan, természetes közegbe kerüljenek azok a kulcsszavak, amelyek számunkra olyan fontosak a keresőben való előkelő helyen való megjelenéshez.

A legfontosabb tanácsok: ne erőltessük bele és halmozzuk a kulcsszavakat, ne tegyünk túl sok linket a cikkbe. Ezen kívül helyezzünk képeket és videókat is a tartalomhoz és ne féljünk a külső hivatkozásoktól sem, ezek ugyanis már nem gyengítik az weboldalunkat.

Tehát ha saját holnapot szeretnénk készíttetni, mindenképpen gondoljuk át egy üzleti blog részleg lehetőségét is.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.