Ezért éri meg keresőoptimalizált weboldalban gondolkodni!

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs
Ezért éri meg üzleti blogot indítani saját weboldalunkon
2018-10-25
szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs
Mi az a tartalommarketing és miért fontos ez nekem?!
2018-12-01
Összes

Ezért éri meg keresőoptimalizált weboldalban gondolkodni!

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

A legtöbb céges megrendelő, aki egyedi weboldalt szeretne az első kérdések között teszi fel, hogy vajon hogyan juthatnak majd a Google találati listájának elejére. Bár sokan úgy gondolják, hogy csupán a weboldalkészítőn múlik a dolog, ez nincs teljesen így.

Persze a weblapkészítő sokat tehet azért, hogy egy új weboldal strukturált, a Google robotok számára is érthető formában közölje az ott megjelent információkat, de valós tartalommal a legtöbb esetben az ügyfélnek kell majd feltöltenie és gondoskodnia arról, hogy hosszú távon is minőségi írások és blog bejegyzések vagy hírek jelenjenek meg a céges weboldalán.

Arra pedig szinte lehetetlen garanciát vállalni, hogy valaki rövid időn belül az első helyre fog kerülni a találati listában, főleg akkor, ha valamilyen populáris kulcsszóra szeretne az élre törni. A HonlapCentrum ilyet éppen ezért nem is ígér senkinek sem, ha pedig olyan ajánlatot kapunk valakitől honlapkészítésre, amelyben ezt ígérik, akkor mindenképpen legyen szkeptikusok és kezdjünk el kérdezősködni.

A Google első oldalára való felkerülés is sok munkával és állandó nyomon követéssel jár, ezért célszerű felkeresni a weboldal elkészülte után valamilyen SEO szakembert (vagy amennyiben a honlapkészítő ért hozzá, akkor őt magát), aki különböző keresőoptimalizálási megoldásokat kínál majd fel, amelyek között lehet a cikkírás, a link építés vagy akár a strukturális átalakítás is.

Mit tehetünk, hogy a weboldalunk keresőoptimalizált legyen?

Elsősorban egy megbízható webfejlesztőt kell keresni, aki már eleve úgy alakítja ki a weboldalt, hogy az az alapvető keresőoptimalizálási követelményeknek megfeleljen.

Ehhez tartozik például, hogy gondosan ügyel a honlap szerkezeti felépítésére, a kódban elhelyezett különböző tag-ekre, a title és description, valamint a keywords (ennél speciel arra kell figyelni, hogy ne legyen) elemekre és, hogy az oldalakon megjelenjenek a szükséges főcímek és alcímek.

Fontos, hogy ne csak a szövegek, hanem a linkek, a képek és az egyéb elemek is beszédesek legyenek. Ezeket különböző technikák segítségével lehet egyszerűen kialakítani, hogy a Google robotok értelmezhessék az oldalon lévő tartalmakat.

Egy webáruháznak is nagyon fontos, hogy strukturálisan helyes legyen a felépítése. A kategóriákba rendezéstől kezdve, a beszédes URL-en át, egészen az adatlapokon jelzett adatok tulajdonságáig, minden lefedhető a megfelelő kóddal úgy, hogy azt a keresőóriás a leginkább megérthesse és feldolgozhassa.

A linképítés és a blogolás pedig a jelenlegi legfrissebb algoritmus miatt fontos. Ezek a hivatkozások és szöveges tartalmak kapcsolják ugyanis össze a weboldalakat, amelyek segítik a Google keresője számára még jobban megérteni a honlapunk tartalmát.

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

A keresőoptimalizálás a leghatékonyabb online bevételszerző módszer!

Bár állandó kapacitást és ráfordítást igényel, hosszú távon a keresőoptimalizálással érhető el a legnagyobb bevétel a legolcsóbban.

Ráadásul a keresőoptimalizálás során csak a célközönségünkhöz jut el az információ, így csak is potenciális, leendő ügyfelek érkeznek majd a keresőből az oldalunkra, így magasabb lesz a vásárlási arány is.

Fontos, hogy célul tűzzük ki, az első oldalon való megjelenést, hiszen a látogatók 90%-ka kattint az első oldal találataira. A kattintások közel fele pedig az első helyezetthez kerül, majd 14% a másodiké, 10% a harmadiké és a maradékon a további 7 találat osztozkodik.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.