Mi az a tartalommarketing és miért fontos ez nekem?!

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Ezért éri meg keresőoptimalizált weboldalban gondolkodni!
2018-11-05
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Fontos statisztikai adatok webáruház tulajdonosoknak
2018-12-15
Összes

Mi az a tartalommarketing és miért fontos ez nekem?!

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

A legtöbben nem is tudják, hogy mit is takar az, hogy „tartalommarketing”. Pedig e hangzatos elnevezés mögött sok év tapasztalat, nagy gyakorlat és szakmai rátermettség bújik meg, amelyek együttese képes előrébb mozdítani a weboldalak, webportálok és webáruházak bevételeit is.

Hogy hogyan is működik pontosan? Ehhez először azt kell megértenünk, hogy miért is fontos ez egy online jelenlévő vállalkozás számára.

A keresőoptimalizálásról valószínűleg már mindenki hallott, aki az internetes marketingről egy kicsit is tájékozódott.

A SEO, azaz a Search Engine Optimalization vagyis a keresőoptimalizálás azon tevékenységek összessége, amellyel elősegítjük a weboldalunkat, hogy minél előkelőbb helyre kerüljön a Google találati listájában. Ehhez azonban meg kell határoznunk a legfontosabb kulcsszavakat, amelyekre szeretnénk előrébb kerülni, hiszen a felhasználók jelentős része csupán csak a találati lista első oldalát nézi meg és csupán az első néhány találatra kattint rá.

Fontos, hogy naprakészek legyünk a keresőoptimalizálásban

A keresőoptimalizálás mára már egyet jelent a Google keresőben való jó pozíció elérésével. Lehetőség szerint az első oldalra vagy az első néhány találat közé kellene bekerülnünk, hogy tartósan minőségi látogatókat tudjunk az oldalunkra terelni.

A SEO tevékenység tehát egy hosszú távú és állandó munka, illetve befektetés, az organikus látogatók, oldalunkra csábításához. Ez pedig bőven megtérül, hiszen így csak is minőségi látogatókat kapunk, akik jó eséllyel válnak majd megrendelőkké vagy vásárlókká.

Míg régebben még sokkal egyszerűbb volt keresőoptimalizálni a weboldalakat, ma már igen bonyolult algoritmusok dolgoznak a Google keresőrobotjait kiegészítve, hogy a legjobb találati eredményt adhassák a Google keresőt használó emberek számára.

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

Néhány évvel ezelőtt, elég volt csupán a kiszemelt kulcsszavakat ragozás nélkül, minél több helyre elhelyezni az oldalon és annak kódjában és már is sokat tettünk a pozíciónk javulásáért. Kiegészítésként a link katalógusok értelmetlen hálózata is a javunkat szolgálta. Mára már azonban ezek a technikák többet ártanak, mint amennyit használnak, éppen ezért a legtöbben már nem is ajánlják a linképítést.

A tartalommarketing lett korunk legfontosabb SEO tevékenysége!

A Google azonban az elmúlt évek során olyan fontos változtatásokat hajtott végre, amelyek a csalókat kiszűrték a listából, így már csak a mobilra is jól optimalizált, gyorsan betöltődő és releváns oldalak kerülnek előre.

Ezeken megfelelő mennyiségű információ és megfelelő minőségű tartalom kell, hogy tükrözze, az adott oldal valóban jártas a témában és megérdemli a kiváló helyezést a keresőben. Ezt a Google robotjai számára úgy tehetjük nyilvánvalóvá, ha rendszeresen, megfelelő időközönként, témába illő cikkeket, írásokat, híreket vagy blog bejegyzéseket teszünk közzé.

Ezek az írások legalább 2000-3000 karakteresek kellenek, hogy legyenek, tartalmazniuk kell a fontos kulcsszavainkat, ám valóban informatívnak kell lenniük.

Ügyelnünk kell, hogy a tartalomban ne legyen kulcsszóhalmozás és a kívánt kulcsszó is természetes közegben jelenjen meg. Használjunk megfelelő HTML tag-eket, képeket, videókat és ügyeljünk a megfelelő tagolásra is. Fontos, hogy úgy fogalmazzunk, hogy az a látogatóknak szóljon és ne a keresőknek, így garantált lesz a siker.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.