4 dolog, amire szükség van a hatékony online marketinghez

dropbox telepítése, dropbox, dropbox tárhely, dropbox telepítésének lépései webtárhely, tárhely
Adataink tárolása a felhőben
2014-10-25
weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs
Hogyan növelhetjük a honlapunk látogatottságát?
2014-11-07
Összes

4 dolog, amire szükség van a hatékony online marketinghez

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Szeretne Ön is több vásárlót vonzani? Az online jelenlétünk bővítése okos kezdés, de hol is kezdjük el pontosan? Olyan sok termék és szolgáltatás van – email marketing eszközök, online hirdetések, honlapok –, amely miatt nehéz eldönteni, hogy pontosan mire is van szükségünk.

A megoldás sok esetben az, ha olyan termékeket és szolgáltatásokat keresünk, amelyeket kifejezetten a mi területünkre találtak ki. Azt se feledje, hogy minden vállalkozás egy kicsit más, még azonos területen belül is, éppen ezért az online marketingstratégiát is úgy kell átalakítani, hogy az a mi vállalkozásunknak is megfelelő legyen.

Az alábbiakban jöjjön 4 olyan dolog, amely függetlenül attól, hogy mivel is foglalkozunk, szükséges lehet a vállalkozásunk számára:

online hirdetések, honlapkészítés, keresőoptimalizálás, google térkép, weblapkészítés, domain regisztráció, tárhely, webtárhely

Saját domain név

Mindegy, hogy arcfiatalítással vagy éppen honlapkészítéssel foglalkozunk, ha szeretnénk online is megjelenni, akkor a legelső dolog, amit tennünk kell, hogy veszünk egy saját domain nevet. A mai digitális világban, ha nincs domain nevünk és honlapunk, akkor nem is létezünk. A felmérések szerint a fogyasztók 85%-a az internetet használja a helyi üzletek keresésére. A honlapunk olyan, mint az online boltunk, aminek szüksége van egy megfelelő domain névre. Ha a megfelelő domain név már foglalt, akkor esetleg kipróbálhatunk egy új domain végződést is.

Saját honlap

Akár saját maga próbája meg elkészíteni, akár felfogad valakit, aki elfogadható áron elkészíti a honlapját, a lényeg, hogy szüksége lesz egy honlapra, amely a vállalkozásának az online központja lesz.

Egy jól megtervezett és felépített honlap bemutatja a vállalkozását, és eladja a terméket vagy szolgáltatást Ön helyett.

Regisztrálás a Google Helyek szolgáltatásba

Azt gondolhatnánk, hogy egy weboldal már elegendő ahhoz, hogy megtaláljanak minket a vásárlók, pedig rengeteg a miénkhez hasonló vállalkozás található az interneten. Ha a vállalkozásunk rendelkezik fizikai üzlettel is, amelyet a vásárlók meglátogathatnak, akkor rendkívül fontos, hogy regisztráljuk a vállalkozásunkat a Google Helyek szolgáltatásába. Ennek segítségével a cégünk meg fog jelenni a Google térképén is, így még többen találhatnak ránk.

Ha helyspecifikusan keresünk (pl. apartman Pécs), akkor a találatok között a Google meg szokta jeleníteni a helyi térképes találatokat is. Ezt a listát azokból a Google Helyeken regisztrált vállalkozásokból állítja össze, amelyek a közelünkben találhatóak.

online hirdetések, honlapkészítés, keresőoptimalizálás, google térkép, weblapkészítés

Vegyük fontolóra az online hirdetéseket és vouchereket

Ha megvan a domain nevünk, a honlapunk, és felkerültünk a Google térképes találatai közé is, akkor jöhet néhány további lépés, amely segíthet abban, hogy további látogatókat szerezzünk honlapunkra. Érdemes fontolóra venni a különböző online hirdetéseket – mint a Twitter, Facebook vagy a Google AdWords –, amelyek segítségével elérhetjük azokat az embereket, akik piaci célcsoportunkba tartoznak. Ez nagyon hasznos lehet. A kuponokat is mindenki szereti. A már említett online hirdetéseket remekül lehet összekapcsolni a kuponokkal is, amelyekről így még több embert fogunk tudni tájékoztatni.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.