Hogyan növelhetjük a honlapunk látogatottságát?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
4 dolog, amire szükség van a hatékony online marketinghez
2014-10-31
weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs
Változtak a Facebook nyereményjátékokra vonatkozó szabályok
2014-11-12
Összes

Hogyan növelhetjük a honlapunk látogatottságát?

weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs

Ahogy a filmesek is azért készítik sorra a hollywoodi szuperprodukciókat, hogy azokat minél több ember megnézze, úgy a vállalkozások is azért készíttetnek honlapokat, hogy az elkészült oldalaknak minél több látogatójuk legyen.

Az alábbiakban néhány tipp, amellyel növelhetjük a honlapunk látogatottságát:

1. Készítsünk megfelelő tartalmat

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítés pécs, weblap pécs, weboldal pécs, honlap pécs

Győződjön meg arról, hogy a honlapján megtalálható tartalom jól kialakított, eléggé informatív és megfelelően tükrözi azt a képet, amelyet ki szeretne alakítani vállalkozásáról. Nem számít, hogy éppen egy manapság népszerű infógrafikáról van szó, esetleg egy új iparági fejlesztés bemutatásáról vagy akármi másról, a lényeg, hogy olyan tartalmat osszunk meg, amelyet az emberek nem találnak meg máshol, mert így arra tudjuk ösztönözni őket, hogy osszák meg a közösségi oldalakon ismerőseikkel is.

2. Optimalizáljuk a tartalmunkat a megfelelő kulcsszavainkkal

Ha elkészült a megfelelő tartalmunk, gondoskodjunk arról, hogy megfelelően optimalizálva legyen a legfontosabb kulcsszavainkra, így segítve, hogy a látogatók rátaláljanak honlapunkra a keresőmotorok segítségével. A kulcsszavak kiválasztása során célszerű figyelembe venni azt is, hogy mely szavakra érkezik a legtöbb keresés. Általánosságban elmondható, hogy egy oldalnak maximum 5-10 kulcsszót kell megcéloznia, illetve 100 szavanként 1 kulcsszót.

3. Indítsunk blogot

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords

Felmerülhet a kérdés, hova helyezzük el azokat az új tartalmakat, amelyek nem illeszkednek a céges honlapja menüpontjaiba? A válasz természetesen az, hogy a céges blogba! A blog kiváló eszköz mind a már meglévő, mind az új ügyfelek elérésére. Egy blog lehetőséget biztosít az Ön számára, hogy megmutassa kicsit a személyiségét, bemutassa a termékeit, szolgáltatásait, valamint bemutathassa, hogy Ön valóban szakértő a maga területén. Nem is beszélve a keresőkben való helyezésünkből adódó jótékony hatásokról.

4. Építsünk linkeket

Még mindig nagyon hatékony megoldás a látogatószerzésre, ha más megbízható oldalakról is mutatnak linkek a mi honlapunkra. Bátorítsa a partnereit, hogy helyezzék ki a honlapja linkjét a saját oldalukra is. Fontos figyelni viszont arra, hogy minőségi linkeket építsünk minőségi oldalakról.

5. Jelentse be a honlapját a keresők számára

Az új honlapok esetében akár hetekbe is telhet, hogy a népszerű keresők megtalálják a honlapját. Ezt a folyamatot fel lehet gyorsítani, ha mi magunk jelentjük be a keresők számára, hogy egy új honlap vált elérhetővé az interneten. Természetesen, ha a HonlapCentrum-tól rendeli meg a weblapkészítést, akkor erre a lépésre nem lesz szüksége, mivel ez benne van a honlapkészítés csomagok árában.

6. Kapcsoljuk össze a honlapunkat a közösségi oldalakkal

weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs

Talán Ön sem olyan aktív az olyan divatos közösségi oldalakon, mint a Facebook, Google+ vagy a Twitter. De ne feledkezzen meg arról, hogy komoly lehetőségeket hagy ki, ha nem használja ki ezeket a remek online marketing eszközöket. A SearchMetrics még tavaly jött ki egy listával a legfontosabb Google rangsorolási elemekről. A 10 legfontosabb tényező közül 7 a közösségi oldalakhoz kapcsolódik!

7. Csatlakozzunk a szakmai közösségekhez

Nem számít, hogy mivel foglalkozik a honlapja, biztosan vannak megfelelő szakmai fórumok és egyéb közösségek az interneten, ahol az Ön témájával kapcsolatosan beszélgetnek az emberek. Vegyen részt ezekben a beszélgetésekben, regisztráljon be a fórumokra, hozzon létre szakmailag értékes hozzászólásokat a témákban, és ne felejtse el a fórum aláírásában linkelni saját honlapját!

8. Használjunk email marketinget

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Vannak ügyfelek, akik nem fognak visszatérni a honlapjára, hacsak direkt módon – emailben – nem kéri őket erre. Érje el, hogy visszatérjenek a régebbi vásárlói is, hiszen sokkal olcsóbb egy régi vásárlót elérni, mint egy újat. Készítsen hírlevél feliratkozási lehetőséget a honlapjára, és rendszeresen küldjön hírlevelet a feliratkozók számára a legújabb ajánlatokkal!

9. Reklámozzuk offline is a honlapunkat

A mai digitális világban hajlamosan vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem csak az online hirdetési lehetőségek állnak a rendelkezésünkre, hogy több látogatót csaljunk a honlapunkra. A honlapunk linkjét helyezzük el a névjegykártyánkra, szórólapokra, vagy hirdessünk út menti táblákon.

10. Kövessük és elemezzük a forgalmat

weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs

Az új oldalunkon mindenképpen állítsuk be a Google Analytics-et, hogy nyomon követhető legyen a weboldalunk forgalma. A segítségével láthatóvá válik, hogy mennyi látogatónk van, honnan érkeztek, és rengeteg más adat is, amelyet célszerű időről időre átnézni és kielemezni. Itt is kiemelném, hogy ha a HonlapCentrum-tól rendeli meg a weblapkészítést, akkor erre a lépésre sem lesz szüksége, mivel ez a szolgáltatás is benne van a honlapkészítés csomagok árában.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.