e-mail aláírás beállítása gmailben, e-mail aláírás, honlapkészítés, weblap készítés
Hogyan adjunk hozzá aláírást Gmailben a céges címünkhöz?
2016-04-15
névjegykártya, névjegykártya készítés, weblap készítés, weblap készítés Pécs, névjegykártya készítés Pécs
5 ok, amiért a névjegykártya még mindig fontos
2016-05-09
Összes

Néhány újabb kezdő vállalkozói hiba

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Nem is olyan régen volt már egy cikk, amelyben azt mutattam be, hogy a kezdő vállalkozók általában milyen hibákat szoktak elkövetni, most ezt a cikket folytatnám, négy újabb hibával, amibe sajnos szintén nagyon gyakran belefutnak a vállalkozók.

Vállalkozónak lenni sajnos még mindig nem könnyű Magyarországon. Egyrészt az emberek alapból úgy kezelik a vállalkozókat, hogy ha sikeresek, akkor biztosan csalnak, hiszen az elképzelhetetlen, hogy valaki tisztességesen megdolgozzon a sikerért, másrészt azt sem veszik észre, hogy ez roppant kockázatos életforma, hiszen ha hibázunk, akkor elképzelhető, hogy a megélhetésünk kerül veszélybe. Nézzük is meg akkor, hogy mik azok a hibák, amelyeket így már talán elkerülhetünk.

1. Ha nem kérünk visszajelzést az ügyfelektől

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

Lehet, hogy úgy gondoljuk, hogy a termékünk, szolgáltatásunk már tökéletes, és talán már sikerült is eladnunk, de ha valóban így van, akkor mit veszíthetünk azzal, ha megkérdezzük a már meglévő ügyfeleinket, hogyan tudnánk továbbfejleszteni azt?

Kérdezzük meg őket, hogy mivel tudnánk jobbá tenni az általuk már igénybe vett szolgáltatást vagy terméket. Ha ezt megtesszük, akkor még jobban rászabhatjuk azt a piaci igényekre, hiszen ki más tudná jobban, hogy a piacnak mire van szüksége? A leendő ügyfeleink biztosan hálásak lesznek ezért.

Érdemes lehet megnéznünk néhány nagyvállalat weboldalát is, mivel ott is gyakran belefuthatunk ilyen felmérésekbe.

2. Rossz partnerrel társulni a vállalkozásban

Sokszor baráti alapon választunk magunknak partnert a vállalkozásunkhoz. Ez a megoldás azonban nem biztos, hogy mindig a legjobb. Ha valami balul üt ki, az akár még a barátság rovására is mehet.

A legtöbb esetben jobban járunk, ha szakmai alapon választunk partnert. Írjuk össze, milyen tudást várnánk el attól, akit szeretnénk bevenni a vállalkozásunkba, majd ezek alapján próbáljuk megtalálni a számunkra megfelelő személyt, akivel jól tudunk együtt dolgozni.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. Nem fektetünk elég hangsúlyt a keresőoptimalizálásra

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs

Sokan úgy gondolják, hogy a legjobb reklám a “szájreklám”. Valóban az elégedett ügyfél a legjobb reklám, azonban csak arra nem lehet építeni egy vállalkozást, hogy az ügyfelek tovább fogják adni a telefonszámunkat az ismerőseiknek.

Mások pedig az offline (szórólap, újsághirdetés, stb.) hirdetési formákat részesítik előnyben. Ezek a megoldások már nyilván jobbak, sőt a célcsoporttól függően elképzelhető, hogy ez az egyetlen lehetőségünk, hiszen tipikusan a nyugdíjas réteget csak így lehet elérni.

A fiatalabbakat viszont a keresőoptimalizálással sokkal hatékonyabban lehet elérni. Elég, ha csak végiggondolod, hogy te mit szoktál tenni, ha például egy éttermet keresel, vagy egy terméket szeretnél mondjuk vásárolni. A Google-t használod, ugye? Persze, hogy igen. Ugye, milyen egyszerű belátni, hogy mennyire fontos a keresőoptimalizálás?

4. Eladósodás

Sajnos sokan belefutnak abba a hibába, hogy annyira magabiztosak a tervezési fázisban, hogy akár komoly hiteleket is felvesznek a vállalkozásukhoz, mivel úgy gondolják, hogy ez a befektetés úgyis meg fog térülni. Sokszor azonban a hitel gyorsabban elfogy, mint ahogy tervezték és nincs is látható eredménye, ami nagyon kockázatos lehet.

Éppen ezért érdemes egy alaposan átgondolt és kidolgozott üzleti tervvel belevágni a hitelfelvételbe, ha más módon nem tudjuk megfinanszírozni a vállalkozásunkat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.