Google hirdetés változások, Google AdWords változások, 4 AdWords hirdetés, 4 Google AdWords hirdetés
Fontos változások a Google AdWords hirdetésekben
2016-02-22
közösségi oldalak, honlapkészítés Pécs, facebook, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs
Hogyan használjuk jól a közösségi marketinget?
2016-03-07
Összes

A kezdő vállalkozók leggyakoribb hibái

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás

A kezdő vállalkozók általában nagy lendülettel és lelkesedéssel vágnak bele az új vállalkozásba, ami nyilván egy jó dolog, hiszen szükség van erre, ugyanakkor többnyire megfigyelhető, hogy nagyjából ugyanazokat a hibákat is követik el. Az egyik blog szerzője a saját tapasztalatai alapján összeszedte, hogy mik is ezek, én pedig kiválogattam azokat, amelyekkel én is sűrűn szoktam találkozni.

Az én termékem/szolgáltatásom mindenkinek kell

Hiába a rengeteg marketing tanulmány, az új vállalkozók többsége még mindig úgy gondolja, hogy az általa kitalált termékre/szolgáltatásra mindenkinek szüksége van. Ez lehet, hogy így is van, de a legfőbb gond, hogy a hirdetésekkel mindenkit nem lehet megcélozni. A gyakorlat azt mutatja, hogy sokkal inkább érdemes egy szűkebb célcsoportra célozni, például egy városra, majd ha azt már lefedtük és megvan a megfelelő alapunk, akkor jöhet egy újabb város és ezáltal egy újabb célcsoport.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Tökéletes honlap

Ezt honlapkészítőként mondhatom, hogy ilyen nincs. Lehet szép és jól működő honlapot csinálni, de olyat nem, ami mindenkinek és minden szempontból tökéletes lesz. Ezt jól mutatja az is, hogy nem létezik olyan weboldal, amely a látogatók 100%-át vásárlókká konvertálná át, márpedig egy honlapnak a legfontosabb feladata, hogy vásárlókat generáljon. Ehhez pedig az is szükséges, hogy időről időre felülvizsgáljuk a honlap tartalmát, próbáljunk ki új szövegeket, stb.

sikeres vállalkozó, sikeres vállalkozás, honlapkészítés, honlap készítés, weblapkészítés, weblap készítés

Nem kell mindig mindenben eredetinek lenni

Mindig mondom az ügyfeleknek, hogy kezdjenek üzleti blogba, mert ma már a tartalommarketing elengedhetetlenül fontos. Azt is el szoktam mondani, hogy az sem jó, ha fogjuk az egyik konkurens oldal tartalmát és teljes egészében átmásoljuk, mivel egyrészt ezzel megsértjük a szerzői jogokat, másrészt pedig még Google büntetést is kaphatunk érte. A legjobb, hogy ha vannak saját témaötleteink, de ha épp semmi nem jut eszünkbe, akkor sem kell kétségbe esni. Megnézhetjük, hogy a konkurenseinknél mely bejegyzések lettek népszerűek és megírhatjuk az adott témában a saját elképzelésünket. Erre jó példa ez a bejegyzés is, hiszen egy másik blogban olvastam egy felsorolást a hibákról, majd az alapján megírtam ezt a bejegyzést kiegészítve a saját ötletekkel. Mivel az eredeti cikkel csak a téma azonos, a tartalom nem, ezért ez már a Google szemében is egy új és értékes tartalomnak számít.

Mindent egyedül akar csinálni

Szintén komoly hiba, hogy az induló vállalkozók többnyire mindent egyedül akarnak megoldani. Ez azért is van, mert a kezdeti szakaszban félnek, hogy ellopják az ötletet (bár az az ötlet, amit ennyire könnyen el lehet lopni az nem is igazi ötlet), másrészt pedig úgy gondolják, hogy ők márpedig mindenhez értenek. Sokszor azonban ez egyszerűen fizikailag nem lehetséges. Érdemes lehet akár már az alapításnál társakat keresni. Így a költségek is kisebbek, illetve a terhelés is megoszlik, Illetve valószínűleg sokkal több energiát fog beletenni a projektbe egy olyan ember, aki hisz is benne, mint egy egyszerű alkalmazott, akinek csak a fizetés számít és az az egyetlen motivációja.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.