Fontos változások a Google AdWords hirdetésekben

kisvállalati honlap, kisvállalkozás honlapja, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
A kisvállalkozások 66%-ának nincs weblapja. Neked van?
2016-02-15
vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás
A kezdő vállalkozók leggyakoribb hibái
2016-02-29
Összes

Fontos változások a Google AdWords hirdetésekben

Google hirdetés változások, Google AdWords változások, 4 AdWords hirdetés, 4 Google AdWords hirdetés

Tegnap röppent fel a hír, amit azóta a Google részéről meg is erősített a szóvivőjük, miszerint napokon belül komoly változások várhatóak a Google méltán népszerű hirdetési szolgáltatásában, a Google AdWords-ben.

Korábban a hirdetések a találati lista első 3. helyén, illetve a jobb oldalon egy oldalsávban helyezkedtek el, a hirdetések után pedig következtek az organikus találatok, ahogy ez az alábbi képen is látható.

Google hirdetés változások, Google AdWords változások, 4 AdWords hirdetés, 4 Google AdWords hirdetés, keresőoptimalizálás

Régi találati lista

Az új találati listán a változások legszembetűnőbb része az lesz, hogy meg fog szűnni az eddigi oldalsáv a hirdetéseknél, tehát innentől kezdve a találati lista jobb oldalán már nem lesznek láthatóak a hirdetések, illetve az eddigi 3 hirdetés helyett 4 hirdetés fog megjelenni az organikus találattok felett.

Google hirdetés változások, Google AdWords változások, 4 AdWords hirdetés, 4 Google AdWords hirdetés, keresőoptimalizálás

Új találati lista

Fontos, hogy a változások az asztali gépeken fognak életbe lépni a világ összes országában. A változások többeknél már életbe is léptek. Én tegnap és ma hajnalban még a régi találati listát kaptam, de amikor ez a cikk íródik, már az új jelenik meg.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
A változások következtében várhatóan nagyobb lesz a harc az egyes hirdetési helyekért, amely egyértelműen áremelkedéssel fog járni, így a hirdetők felkészülhetnek arra, hogy kénytelenek lesznek emelni a hirdetési büdzséjüket, ha továbbra is ugyanazokat az eredményeket szeretnék elérni.

Továbbá rossz hír sajnos azoknak, akik a keresőoptimalizálás révén az organikus találati listáról érkezőkre koncentrálnak, hiszen ez a lista eddig a 4. helytől kezdődően jelent meg, míg a változásokat követően csak az 5. helytől kezdve fog, így sajnos nekik pedig arra kell számítaniuk, hogy csökkenni fog a látogatók száma.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.