A kisvállalkozások 66%-ának nincs weblapja. Neked van?

logó tervezés, névjegykártya tervezés, banner tervezés, grafikai tervezés
Új szolgáltatás: grafikai munkák
2016-02-12
Google hirdetés változások, Google AdWords változások, 4 AdWords hirdetés, 4 Google AdWords hirdetés
Fontos változások a Google AdWords hirdetésekben
2016-02-22
Összes

A kisvállalkozások 66%-ának nincs weblapja. Neked van?

kisvállalati honlap, kisvállalkozás honlapja, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés

Nemrég készült el több felmérés is, amely a Magyarországon működő kisvállalkozások netes jelenlétével foglalkozik, amely mellett a HonlapCentrum sem mehet el szó nélkül, hiszen ahogy már sokszor elmondtam, a kisvállalkozások számára az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elérhető online hirdetési felület nem más, mint maga a honlap. Persze azoknak, akiknek van, és akik naprakészen is tartják azt.

A Bell Research által elvégzett felmérés adatai szerint ma a kisvállalkozások 66%-a egyáltalán nem rendelkezik saját honlappal, ami valljuk be, 2016-ban már elég elkeserítő. Sőt, a vállalkozások 20%-a semmilyen formában nem található meg online (na jó, a különböző online cégjegyzékekben biztosan megtalálhatóak, de azt nem az adott vállalkozás hozta létre). Továbbá azoknak a weblapoknak is, amelyek elkészültek már, a jelentős részét nem tartják a vállalkozók naprakészen.

Ezek a számadatok azért is nagyon kiábrándítóak, mert közben az online kereskedelem évről évre nő, és az emberek a saját bevallásuk szerint is a neten keresve döntik el, hogy mit és hol vásároljanak, hogy hol vegyenek igénybe egy szolgáltatást.

Mi a megoldás?

kisvállalati honlapok, weblapkészítés, weblap készítés, honlapkészítés, honlap készítés

A Magyar Telekom is készített egy felmérést, amelynek az eredménye azt mutatta, hogy ma Magyarországon legalább 80 000 olyan kisvállalkozás van, amely úgy gondolja, hogy szüksége lenne egy honlapra, azonban nem tudja, hogyan fogjon hozzá. Pedig mi sem egyszerűbb, csak fel kell venni a kapcsolatot a HonlapCentrummal.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
A viccet félretéve a felmérés azt hozta ki, hogy nagyon sok cégvezető attól tart, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerül a honlapkészítőjével szemben. Sajnos el kell ismerni, hogy ez a félelem sokszor nem alaptalan. A mai napig rengeteg vállalkozás készít saját tartalomkezelő rendszert az átadott honlapok alá a különböző nyílt forráskódú rendszerek használata helyett. Ez egyrészt érthető, mivel a saját rendszerrel nyilván könnyebben tudnak dolgozni és így megfelelni az ügyfelek igényeinek, viszont ezáltal az adott rendszert a későbbiekben csak ők tudják átalakítani, frissíteni. Itt jön elő a vállalkozók félelme, hiszen ha új funkcióra van szükségük a honlapjukon, akkor csak az eredeti készítőhöz fordulhatnak, aki pont emiatt olyan árat mondhat, amit csak szeretne. Ha pedig a vállalkozónak nem tetszik, akkor kereshet másik céget, amely készít neki egy teljesen új honlapot.

A HonlapCentrum éppen ezért egy nyílt forráskódú rendszert, a WordPress-t használja. Ez azért jó, mert országosan rengetegen foglalkoznak ezzel a rendszerrel (sőt, az egész világon a legnépszerűbbnek számít), így ha a későbbiekben bármi okból kifolyólag másnak kellene átvennie a fejlesztést, akkor sem okoz gondot a vállalkozás számára. A nagy népszerűség másik hozománya, hogy rengeteg bővítményt fejlesztenek a rendszerre, így a legtöbb funkció rendkívül költséghatékony módon oldható meg, illetve a teljes honlap ára sem vészes.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.