Hogyan használjuk jól a közösségi marketinget?

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás
A kezdő vállalkozók leggyakoribb hibái
2016-02-29
honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
A Google végre megoldotta a referral spam gondját
2016-03-14
Összes

Hogyan használjuk jól a közösségi marketinget?

közösségi oldalak, honlapkészítés Pécs, facebook, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs

Nagyon sokan használják manapság a vállalkozók közül a közösségi oldalakat és ez egyre inkább jellemző tendencia. Napról napra egyre több és több magyar vállalkozás kerül fel a facebookra, a Google+-ra, a Twitterre, stb. Ez így van jól, ma már ha egy vállalkozás kapcsolatba akar kerülni az ügyfeleivel, akkor nem hagyatkozhat csupán a keresőkre. Fontos, hogy megtalálhatóak legyünk a közösségi oldalakon is, hiszen a vásárlóink is rengeteg időt töltenek el itt.

Nem mindegy azonban, hogyan is fogunk hozzá, hiszen lehet csak arra használni, hogy itt is megtalálhatóak legyünk, illetve lehet valóban aktív módon használni, hogy ne csak megtaláljanak minket, hanem akár új vásárlókhoz is juthassunk a közösségi oldalakon keresztül. Jöjjön néhány tipp, amelyeket érdemes észben tartanunk.

Legyenek konkrét céljaink

A legtöbb kisvállalkozás nem engedheti meg magának, hogy felfogadjon egy ügynökséget (ahogy teszik ezt a nagyobb vállalatok), amely kezelni fogja helyette ezeket a profilokat. Éppen ezért fontos, hogy átgondolt legyen a jelenlétünk. Az elején célszerű már összeszedni a céljainkat. Például ha több látogatót szeretnénk a honlapunkra terelni, akkor írjunk fel egy konkrét számot, amit szeretnénk elérni és egy határidőt, amíg szeretnénk elérni. Ehhez persze szükségünk lesz a Google Analytics-re is, hogy mérhető legyen az eredmény. Fontos továbbá, hogy reális és elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé, majd ha elértük őket, akkor jöhet a következő cél.

közösségi oldalak, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

Alaposan fontold meg, melyik közösségi oldalakat használod

Nagyon sok vállalkozó csinálja azt, hogy beregisztrál 10-15 közösségi oldalra (igen, van ennyi, sőt még több is!), majd legjobb esetben is csak a facebookra koncentrál. Fontos, hogy reálisan felmérjük, mekkora kapacitással rendelkezünk ezen a területen és ennek megfelelően válasszuk ki, hogy hány közösségi oldalra regisztrálunk, mivel annak nincs értelme, hogy egyszerre több platformon is fent vagyunk ugyan, de azokon nem csinálunk semmit sem.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Megfelelő tartalom

A sikeres közösségi oldalhoz elengedhetetlen a megfelelő tartalom is. Hiába osztok meg naponta valamit, ha az nem érdekli az embereket. Olyan tartalmakat kell felrakni, ami érdekli őket, amiért követni kezdenek minket, és amit megosztanak az ismerőseikkel is. Ezzel az elkötelezettségüket is növelheted a céged iránt.

Kezdj üzleti blogot

Ezt már sokszor írtam az utóbbi időben, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha tényleg sikert akarunk, akkor szükséges. A megfelelő tartalomhoz nem elég egy 100 karakterből álló facebook bejegyzés, hanem igenis meg kell írni egy legalább 1-2 000 karakteres blogbejegyzést, amelyet utána egy frappáns bevezetővel megosztunk a facebookon. Így fogjuk tudni a látogatókat a saját oldalunkra terelni.

Célcsoport alapján válassz közösségi oldalt

A választáskor nem csak az időnket érdemes figyelembe venni, hanem azt is, hogy a célcsoportunk hol található meg. Ha kifejezetten a fiatalokat szeretnénk elérni, akkor valószínűleg az Instagram lesz a nyerő nekünk. Ha a többi vállalkozást, akkor lehet, hogy a LinkedIn jobban fog teljesíteni. A Facebookon elég vegyes a kép, viszont itt pedig a hirdetéseknél fontos, hogy alaposan megszűrjük, kik is láthassák azt, hiszen így növelhető csak a hatékonysága. A Google+-t pedig azért érdemes használni, mert a Google előnyben részesíti azokat a cégeket, akik rendelkeznek Google+ oldallal és aktívan meg is osztanak ott tartalmakat.

közösségi média, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.