Blog

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

A Google végre megoldotta a referral spam gondját

Oszd meg másokkal is!

Korábban, még júliusban már írtam arról, hogy az utóbbi időszakban sajnos eléggé elharapózott az úgynevezett referral spamnek adott jelenség a Google által biztosított látogatottsági statisztikában, a Google Analyticsben. Aki esetleg nem tudná pontosan, hogy miről is van szó, az megtudhatja a részleteket a korábbi, Hamis Google Analytics adatok című bejegyzésemből, amelyben már körbejártuk a dolgot. Dióhéjban annyi, hogy egyre több oldal statisztikájában voltak olyan fantom látogatók, akik olyan weboldalakról érkeztek, mint például a seo-success.com, a buttons-for-website.com vagy a trafficmonetize.org és társai.

hamis-google-analytics-adatok

Nos, örömmel jelenthetem, úgy tűnik, hogy a Google az ígéretéhez híven, a hétvégén végre megoldotta ezt a problémát a Google. Több fórumon jelentették, illetve én is tapasztaltam több weboldal esetében is, hogy az ilyen látogatások kikerültek a Google Analytics látogatottsági statisztikájából. Az viszont látszik már, hogy azért még közel sem tökéletes a Google által alkalmazott szűrő, mivel még mindig van 1-2 spam weboldal, amely átcsúszik rajta. Továbbá a statisztikákból az is kiderül, hogy a Google a korábbi adatokból is törölte az ilyen jellegű forgalmat, így látszólag visszaesett a látogatottság az oldalakon.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!


Korábban is léteztek egyéni megoldások a probléma elhárítására (egyedi szűrőkkel például), de ezek egyáltalán nem voltak tökéletesek, így mindenképpen jó hír, hogy végre a Google központilag oldja meg ezt a problémát.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!


Oszd meg másokkal is!

Szerző: Szabó Péter

Szabó Péter
Már több mint 8 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.
Minden bejegyzés tőle: Szabó Péter

Egyéb bejegyzések

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél