honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, SEO, SEO Pécs, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
3 ok, amiért érdemes fiatalon vállalkozást indítani
2015-06-25
honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hogyan találd meg a következő nagyszerű ötletedet?
2015-08-06
Összes

Hamis Google Analytics adatok

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Azoknak, akik rendszeresen nézik a honlapjuk Google Analytics látogatottsági statisztikáját, már feltűnhetett, hogy az utóbbi hónapokban egyre több furcsa forrásból érkeznek látogatók. Ezt a bal oldalon lévő Ügyfélszerzés menüpontban lévő Minden forgalom Forrás/médium almenüpontjában tudjuk megnézni.

hamis-google-analytics-adatok

Ahogy a fenti ábrán is látszik, ezzel az a legnagyobb gond, hogy egy viszonylag kis forgalmú oldal statisztikáját teljesen fel tudja forgatni. Ha megnézzük a képet, akkor látható, hogy ennek az oldalnak összesen 70 valós látogatója volt, azonban a statisztika szerint mégis 859-en nézték meg. Valójában azonban ezek a látogatások sose történtek meg.

Sajnos olyannyira elterjedt az ilyen jellegű spam, hogy a Google már csak Referral Spam-nek nevezi. Jó hír azonban, hogy elkezdtek dolgozni a megoldáson. Ugyan már most is van 1-2 lehetséges megoldás, azonban ezek nem nyújtanak 100%-os hatékonyságot, illetve nem is közvetlenül a Google nyújtja őket, így harmadik félnek is hozzáférést kell biztosítanunk a statisztikánkhoz, ha szeretnénk megszüntetni a jelenséget.

Remélhetőleg hamarosan megoldja majd a Google ezt a problémát házon belül, mivel ők nyilván hatékonyabb megoldást tudnak biztosítani majd erre, mint bármilyen külső szolgáltató.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.