Hogyan találd meg a következő nagyszerű ötletedet?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hamis Google Analytics adatok
2015-07-17
honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hogyan válj alkalmazottból vállalkozóvá
2015-08-13
Összes

Hogyan találd meg a következő nagyszerű ötletedet?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Talán már régóta gondolkodsz a dolgon, de most már tényleg megvan az elhatározás, hogy elindítsd a saját vállalkozásod? Sokan már azelőtt tudják, hogy vállalkozni akarnak, mielőtt még meglenne a nagy ötletük hozzá. Olyan sok lehetőség van az üzlet indítására, olyan sok ötlet, de mégis hogyan dönthetnéd el, hogy melyik a megfelelő számodra?

Persze biztosan vannak olyanok, akik egyszer csak felkiáltanak, hogy “Heuréka!” és már meg is van a nagy ötletük, de sokkal többen vannak, akiknek ennél nehezebben megy kitalálni, hogy mivel is foglalkozzon vállalkozóként. Ahelyett, hogy várnád, hogy villámcsapásszerűen megjöjjön az ihlet, olvasd el az alábbi nagyszerű stratégiákat az új nagyszerű ötletek kialakításához!

Tehát jöjjön néhány egyszerű dolog, ami neked is segíthet:

Koncentrálj az erősségeidre!

üzleti ötlet, cégindítás, weblapkészítés, weblap készítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs

Olyan vállalkozást indíts, amely azokra a képességekre és tudásra épít, amellyel már rendelkezel vagy esetleg valamelyik csapattársad rendelkezik. Alaposan elemezd ki az erősségeidet, hogy számodra is világos legyen, mit is szeretnél létrehozni. El kell dönteni, hogy csak másodállásként akarsz vállalkozni, vagy egy gyorsan növekvő céget szeretnél létrehozni. Mennyi pénzed van az indulásra? Milyen sokáig bírsz talpon maradni bevétel nélkül? Mik a céljaid?

Ha megválaszolod a fenti kérdéseket, az már sokat fog segíteni az indulásban.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
Ötletelj!

üzleti ötlet, cégindítás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

Még akkor is, ha már van néhány potenciális ötleted az indulásra, mindenképpen ülj le és agyalj egy kicsit. Ez különösen igaz akkor, ha többen szeretnétek belefogni egy új közös üzletbe, hiszen így még nagyobb esély van arra, hogy kitaláljátok a megfelelő ötletet. Ha többen vagytok, akkor remek megoldás, ha mindenki elvonul egy kicsit, összeírja a saját kis listáját, majd együtt átbeszélitek. Az így elkészült listákat ne dobjátok el! Később, amikor már beindult az üzlet, még jó szolgálatot tehetnek! Fontos, hogy elegendő időt adjunk erre magunknak, mivel ez akár hetekig vagy hónapokig is eltarthat.

Sokat segíthet az is, ha olyan dolgokra gondolunk, amelyek bosszantanak minket, majd végiggondoljuk, mi hogyan tehetnénk jobbá azt. Ha kitaláltuk, akkor meg kell nézni azt, mennyi embernek okoz ez még gondot, és ha úgy tűnik, hogy megvan a célpiac, akkor nyugodtan belefoghatunk.

A legjobb ötlet nyer!

üzleti ötlet, cégindítás, honlapkészítés, honlap készítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés Pécs

Ha megválaszoltad az indulással kapcsolatos kérdéseket és megvannak az erősségeid, valamint az ötleteid listája, akkor ideje megnézni őket és szépen kihúzni azokat, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseidnek és a lehetőségeidnek.

Ha megvan néhány lehetséges nyertes ötlet, akkor jöhet a piackutatás. Keress rá az interneten, nézd meg a konkurens cégek termékeinek és szolgáltatásainak az árait és próbáld meg felmérni, mekkora piacról van szó. Ha új és egyedi ötletről van szó, amit még más nem valósított meg, akkor érdemes lehet elgondolkodni a levédetésén is, azonban figyeljünk arra, hogy ne öljünk túl sokat csupán egyetlen ötletbe, hiszen ha az nem jön be, akkor belebukhatunk.

Ne felejtsünk el visszajelzéseket is kérni az ismerősöktől. Lehetőleg próbáljunk meg hozzáértőt keresni, illetve próbáljuk meg elkerülni a családtagokat és a nagyon jó barátokat, mivel ők biztosan nem pártatlanul fogják nézni az ötletet. Ha minden jól megy, akkor itt el kellene jutnunk odáig, hogy 3-ra csökkentjük a listán szereplő ötletek számát.

Itt ismét rajtunk a sor, hogy a megérzésünk alapján kiválasszuk a legígéretesebb ötletet a listáról. Fontos, hogy ez valami olyan legyen, ami érdekes és izgalmas számunkra, és amit élvezettel fogunk csinálni.

Ugyan a megfelelő ötlet kiválasztása – amint az látható – elég sok időt és energiát igényel, de nagyon megéri. Ha kiválasztottuk a megfelelő ötletet, akkor ideje megtenni az első lépéseket a vállalkozás elindításának irányába, hiszen egy új üzlet beindítása a legizgalmasabb dolog, amit csak csinálhatunk. A következő bejegyzésben segítek abban is, hogy hogyan válhatunk alkalmazottból vállalkozóvá.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.