honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hogyan találd meg a következő nagyszerű ötletedet?
2015-08-06
facebook szerepkörök, facebook jogosultságok, facebook szerepkörök módosítása 2015, facebook jogosultságok 2015
Hogyan adj hozzá új szerepkört a Facebook oldaladhoz 2015-ben?
2015-08-17
Összes

Hogyan válj alkalmazottból vállalkozóvá

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Nemrég volt már egy korábbi cikk itt a HonlapCentrum blogon, amely azt próbálta bemutatni az induló vállalkozók számára, hogy hogyan találják ki a következő üzleti ötleteiket, ezúttal arról lesz szó, hogyan válhatsz alkalmazottból vállalkozóvá.

Elképzelhető, hogy már te is úgy érzed, a jelenlegi munkahelyed nem megfelelő neked, így saját vállalkozásban gondolkodsz. Talán úgy tűnhet, mindössze 2 lépés választ el ettől: az első, hogy felmondj a jelenlegi munkahelyeden, míg a második, hogy megalapítsd a vállalkozásodat. Azonban a folyamat egy kicsit komplexebb a valóságban, legalábbis, ha sikeres vállalkozóvá szeretnél válni.

Jöjjön hát 12 lépés, amely ahhoz szükséges, hogy a saját főnököddé válhass:

1. Határozd meg, mit szeretnél csinálni!

Egyesek ezt úgy is szokták mondani, hogy találd meg, mi az, amit szenvedélyesen tudnál csinálni. Ebben a már említett korábbi blogbejegyzés segíthet.

2. Gondold ki, miért fizetnének az emberek!

Egy életképes üzlet csak akkor működhet, ha amit szeretsz csinálni, azért az emberek is hajlandóak fizetni. Ha senki se hajlandó fizetni a szenvedélyedért, akkor ugorj vissza az egyes pontra!

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
3. Beszélj az ideális ügyfeleiddel!

Találj pár embert, akiről úgy gondolod, ők lennének számodra az ideális ügyfelek. Kérdezd meg őket, hogy mire lenne leginkább szükségük, és mit lennének képesek megadni érte. Amit te tudsz kínálni, az tényleg megfelelne nekik? Figyeld meg azt is, milyen szavakat használnak, miközben beszélnek, mivel ezeket később a saját marketingedben is eredményesen fogod tudni használni!

4. Tervezd meg a marketing- és az üzleti tervedet!

A mai marketing tervek általában tartalmazzák a különböző tartalmak létrehozását (blog bejegyzések), a közösségi oldalakat, a hírleveleket és még sok mást. Győződj meg róla, hogy megfelelően ismered ezeket az eszközöket! Ezzel egy időben készíts egy üzleti tervet is, amelyben leírod, hogyan fog működni a vállalkozásod. Ennek nem kell tökéletesnek lennie, de tartalmazza, hogyan fog működni a vállalkozás, a termékek, szolgáltatások, stb.

hogyan válj vállalkozóvá, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

5. Kezd kicsiben a vállalkozást!

A legjobb az, ha van lehetőséged még a munkád mellett belefogni a vállalkozásba, mivel így lehetőséged lesz tesztelni azt. Így nem kell kockáztatnod, hiszen ha nem működik az ötlet, akkor még ott van a megszokott munkád, azonban ha működik, bármikor adott a lehetőség, hogy felmondj.

6. Értékeld a visszajelzéseket és változtass!

Ha kicsiben kezded, az azért is jó, mert az első pár ügyfél visszajelzései alapján még van időd arra, hogy változtass a termékeden úgy, hogy az még megfelelőbb legyen a célpiacod számára.

7. Hozz össze egy csapatot!

Ha az ötlet életképesnek tűnik, akkor érdemes lehet megkeresni másokat is, akik esetleg segíthetnek a kivitelezésben. Attól függően, hogy te magad mihez értesz, úgy válaszd meg a partnereidet, hogy azok kiegészítsenek téged.

hogyan válj vállalkozóvá, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

8. Biztosítsd a szükséges tőkét!

Az induláshoz biztosan szükséged lesz pénzre. Nem árt, ha meg tudsz annyit takarítani, hogy akár bevétel nélkül is legalább 1 évig fent tudjad tartani magad és a vállalkozásodat.

9. Válassz cégformát!

Ha már van csapatod, nem biztos, hogy egy egyéni vállalkozás megfelelő cégforma lesz számodra. Érdemes felmérni a különböző cégformák előnyeit és hátrányait, majd ez alapján választani.

10. Mondj fel!

Amint úgy érzed, hogy készen állsz rá. Ez valószínűleg nagyon nehéz döntés lesz, de idővel meg kell hoznod. Figyelj azonban arra, hogy ne égess fel minden hidat magad mögött, hiszen sose lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

11. Csinálj egy költségvetést!

Ha már felmondtál a munkahelyeden és teljes állásban a vállalkozásoddal foglalkozol, akkor mindenképpen össze kell rakni egy költségvetést. Ez tartalmazza mindenképpen a marketingkiadásokat, fizetéseket és minden fontosabb kiadást. Ne pazarold a pénzt, megfontoltan használd fel a rendelkezésedre álló összeget.

12. Hajtsd végre az üzleti terved!

Ha minden korábbi pontot megcsináltál már, akkor csak az marad, hogy végrehajtsd az üzleti tervedben felvázoltakat. Nem egyszerű, de ha sikerül, akkor teljes állású vállalkozó lettél! Gratulálok!

hogyan válj vállalkozóvá, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

Ahogy az látható, vállalkozóvá válni nem is olyan egyszerű, rengeteg munkát igényel az egész folyamat. Remélem, hogy a felsorolt lépések segíteni fognak abban, hogy te is elérd a céljaidat, és olyan sikeres vállalkozó lehess, mint amilyen szeretnél.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.