Hogyan adj hozzá új szerepkört a Facebook oldaladhoz 2015-ben?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hogyan válj alkalmazottból vállalkozóvá
2015-08-13
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés
Milyen a jó weboldal?
2015-09-07
Összes

Hogyan adj hozzá új szerepkört a Facebook oldaladhoz 2015-ben?

facebook szerepkörök, facebook jogosultságok, facebook szerepkörök módosítása 2015, facebook jogosultságok 2015

Az alábbi bejegyzés abban fog segíteni, hogyan is adhatsz hozzá új tagot/szerepkört a Facebook- oldaladhoz 2015-ben. Ugyan számos ilyen leírás található már a neten, de a tapasztalatom alapján ezek nem a Facebook-oldalak jelenlegi kinézetéhez készültek még, hanem a régebbiekhez, így egyre inkább aktuálissá vált már egy ilyen bejegyzés készítése.

Mielőtt megnéznénk, pontosan hogyan is kell megcsinálni, nézzük meg, egyáltalán mik azok a szerepkörök és milyenek léteznek a Facebook-oldalak esetében.

Facebook szerepkörök

Általában akkor van szükség arra, hogy hozzáadjunk a Facebook-oldalunkhoz egy új szerepkört, ha többen is kezelni akarjuk az adott oldalt. A Facebook esetében 5 különböző szintet lehet megkülönböztetni, amelyek jól elkülönülnek egymástól a jogosultságokat tekintve, amelyek a következők:

Elemző – Insight Analyst

Az Elemzőnek csak arra van jogosultsága, hogy megtekintse az oldal statisztikáját (like-ok száma, honnan érkeztek, mikor, stb.) és kiértékelje azt.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
Hirdető – Advertiser

Hozzáfér ahhoz, amihez az Elemző, továbbá a Hirdető szerepkör tulajdonosának jogosultsága van Facebook hirdetéseket létrehoznia az oldal számára. A már folyamatban lévő hirdetéseket menedzselheti, megtekintheti a statisztikájukat, vagy akár leállíthatja őket. Az oldal üzemeltetésével kapcsolatos egyéb funkciókhoz azonban nem fér hozzá.

Moderátor – Moderator

Hozzáfér ahhoz, amihez az Elemző és a Hirdető, továbbá válaszolhat az oldal nevében a felhasználók hozzászólásaira, de akár törölheti is őket. Ezen kívül üzenetet küldhet az oldal nevében, valamint a beérkező üzenetekre is válaszolhat.

Szerkesztő – Content Creator

Hozzáfér ahhoz, amihez az Elemző, a Hirdető és a Moderátor, továbbá bejegyzéseket is írhat az oldal nevében.

Adminisztrátor – Manager

Ez a legmagasabb jogosultsági szint, ami azonos az oldal tulajdonosával. Egy oldalnak lehet több adminisztrátora is. Az adminisztrátornak joga van mindenhez, amit az alatta lévő szinteken lévők tudnak csinálni, illetve további Adminisztrátorokat nevezhet ki, vagy törölheti is akár őket. Éppen ezért bánjunk óvatosan ezzel a szinttel.

Hogyan állítsunk be új szerepkört a Facebook oldalunkon?

1. Ha szeretnénk hozzáadni az oldalunkhoz egy új kezelőt, akkor nyissuk meg magát a Facebook- oldalt, majd ezt követően kattintsunk a jobb felső sarokban lévő beállítások gombra.

facebook szerepkörök, jogosultságok

2. A következő lépés, hogy a megnyíló új oldalon bal oldalt rákattintunk az Oldal szerepkörei menüpontra.

facebook szerepkörök módosítása 2015, facebook jogosultságok 2015

3. A megnyíló ablak jobb oldalán felül láthatjuk saját magunkat mint Adminisztrátort, és alatta lehetőségünk van megadni az új kezelőt. Megadhatjuk az e-mail címét vagy amennyiben egy ismerősünket szeretnénk hozzáadni a Facebook-oldalunkhoz, úgy elkezdhetjük begépelni a nevét, és csak ki kell választanunk a listából. Ha ezzel végezünk, akkor jelöljük be, hogy pontosan milyen szerepkört is szeretnénk adni neki, majd kattintsunk Mentés gombra.

facebook szerepkör hozzáadása 2015, facebook szerepkör eltávolítása 2015

A Mentés gombra kattintva a Facebook kérni fogja a jelszavunkat, hogy ezáltal erősítsük meg a szándékunkat.

Ha törölni szeretnénk egy kezelőt az oldalról, akkor ugyanezen az oldalon a neve melletti kis X jelre kell kattintanunk.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.