5 ok, amiért a névjegykártya még mindig fontos

vállalkozók hibái, vállalkozó kudarc, honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás
Néhány újabb kezdő vállalkozói hiba
2016-05-02
honlapkészítés, weblap készítés, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
Gyakori hibák a céges weboldalakon
2016-05-16
Összes

5 ok, amiért a névjegykártya még mindig fontos

névjegykártya, névjegykártya készítés, weblap készítés, weblap készítés Pécs, névjegykártya készítés Pécs

A vállalatok az üzleti élet mindennapjaiban egyre inkább a digitális világot használják. A névjegykártya mégis egy olyan darabja az üzleti életnek, amelyet még mindig nem sikerült teljesen kiváltani. Az alábbiakban jöjjön 5 ok, amiért a névjegykártya még mindig fontos:

1. A kapcsolatépítés digitálisan nagyon személytelen

A kapcsolatépítés arról szól, hogy valóban hasznos és jó ismeretségeket kössünk. Ha az elérhetőségeinket SMS-ben vagy e-mailben küldjük el, az ugyan kényelmes, de nagyon személytelen is egyben. Az ilyen esetekben még mindig fontos a szemkontaktus és egy igazi beszélgetés, hogy valódi kapcsolat jöhessen létre a két fél között, hiszen ha csak írásban vagy telefonon kommunikálunk, akkor semmi olyan nem fog létrejönni, amire lenne miért emlékeznünk. Ha pedig már megtörtént az első személyes találkozó, és átadtuk névjegykártyánkat, partnerünk könnyedén fel tudja vinni róla az adatokat a telefonjába.

névjegykártya, névjegykártya készítés, honlap készítés, honlap készítés Pécs, névjegykártya készítés Pécs

2. Még mindig az egyik leghatékonyabb direkt marketing eszköz

Az e-mail marketing, a keresőoptimalizálás, a tartalommarketing és az összes többi fizetett hirdetés remek konverziót tud biztosítani, de mégsem annyira hatékony, mint egy kézfogás és névjegykártyacsere egy személyes találkozó során.

A mindennapok során rengeteg olyan lehetőség van, amikor lehetőségünk nyílik egy újabb üzleti kapcsolat kiépítésére. Ilyenkor, ha van nálunk névjegykártya, akkor ezeket a lehetőségeket kihasználhatjuk. Én például bármerre járok (étterem, ajándékbolt, autószerelő, stb.), ha lehetőségem nyílik rá, otthagyok egy névjegykártyát, hogy amennyiben honlapra lenne szükségük, akkor keressenek nyugodtan.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. A névjegykártya alapján alakul ki az első benyomás rólad

Ha találkozol valakivel, aki remek üzleti lehetőséggel kecsegtet, nem szeretnéd, ha mély benyomást tudnál tenni rá? Nyilván fontos a személyes fellépesd ilyen esetben, viszont azt követően, hogy átadtad neki a névjegykártyádat és elköszöntél tőle, már csak a névjegykártyától függ, hogy mi lesz. Ha a névjegyed emlékezetes, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy felveszi veled a kapcsolatot.

Ha érdemi hatást szeretnénk elérni, akkor érdemes minőségi anyagból készült névjegykártyát használni, illetve nem szabad a dizájnt sem a háttérbe szorítani.

4. Egy kreatív névjegykártyát megosztanak az emberek egymással

A névjegykártya egy fizikai tárgy. Az ember átadja, és a partner pedig később majd elmenti a telefonjába az adatokat, és ezzel véget is ér a történet. De mi van akkor, ha egy igazán kreatív névjegykártyát adunk át? Biztosan veled is előfordult már, hogy olyat kaptál, ami nagyon elnyerte a tetszésedet, és megmutattad másoknak is. Tehát ha elég jó a névjegyed, akkor az emberek tovább fogják adni egymásnak.

névjegykártya, névjegykártya készítés, weblap készítés, weblap készítés Pécs, névjegykártya készítés Pécs

5. A névjegykártya a felkészültségedre is utal

Volt már olyan, hogy valaki egy kis papírfecnire írta le az adatait neked? Esetleg te is jártál már így? Nem túl profi megoldás.

Ha találkoznál két vállalkozóval, de az első éppen azzal bajlódna, hogy keressen egy tollat, amivel felírhatja az elérhetőségeit, míg a második csak átnyújtana egy névjegykártyát, te kit választanál? Ha úgy tűnik, hogy mindig felkészült vagy, az arra utal, hogy a saját szakmádat is profi módon végzed.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.