Mi is az az SSL titkosítás és miért fontos a weboldalak számára?

weboldalkészítés pécs, honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs, közösségi méda pécs,, keresőoptimalizálás pécs
Változtak a Facebook nyereményjátékokra vonatkozó szabályok
2014-11-12
webáruház-készítés pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs
Hogyan érjünk el több embert a hírlevelünkkel?
2014-12-03
Összes

Mi is az az SSL titkosítás és miért fontos a weboldalak számára?

honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás, webáruház készítés, ssl, https

Néhány hónapja már írtunk róla, hogy a Google hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben előnyben fogják részesíteni azokat a honlapokat, amelyek SSL titkosítást használnak az oldalukon. Azóta eltelt közel 3 hónap, és időközben megjelentek az első statisztikák is, amelyek igazolják, hogy ha nem is jelentős mértékben, de valóban helyezésjavulás figyelhető meg az SSL-t használó oldalak esetében a legfontosabb kulcsszavakra.

SSL, SSL titkosítás, weblapkészítés, weblap készítés

Mi is az az SSL?

Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között. Az SSL kapcsolat nélküli honlapok esetében a jelszavak és a felhasználónevek titkosítatlanul (egyszerű szövegként) kerülnek továbbításra a két fél között, ami azt jelenti, hogy ha bárki elkapja ezt az információt, akkor könnyedén kiolvashatja belőle a felhasználónevünket és a jelszavunkat. SSL kapcsolat használata esetén az adatok titkosítva kerülnek továbbításra, ami azt jelenti, hogy még ha el is kapja valaki őket, akkor sem fogja tudni megszerezni a számunkra kényes információkat.

Honnan tudom, hogy SSL kapcsolaton keresztül zajlik a kommunikáció, és hol találkozhatok vele?

SSL, SSL titkosítás, webáruház-készítés, webáruház készítés, webshop-készítés, webshop készítés, webáruház Pécs, webshop Pécs

A legegyszerűbben onnan tudható, hogy SSL kapcsolaton keresztül zajlik a kommunikáció, hogy az általunk meglátogatott honlap címe nem http-vel kezdődik, hanem https-sel. Manapság már rengeteg helyen találkozhatunk az SSL titkosítással. Ezt használja a Facebook, a Google és a bankok is, de a webáruházak egy része is. Lényegében minden olyan honlapon ajánlott az SSL használata, amely személyes (főleg pénzügyi) adatokat kezel, hiszen így biztosíthatjuk a látogatóinkat arról, hogy a honlapunkon megadott adataik biztonságban lesznek.

SSL titkosítás a HonlapCentrum-tól

Mivel a keresőoptimalizálás szempontjából egyre nagyobb jelentősége lesz a HTTPS használatának, ezért szeretnénk az Ügyfeleinknek is biztosítani a lehetőséget a használatára. A szolgáltatást a szükséges technikai feltételek miatt kizárólag azon Ügyfeleinknek tudjuk majd biztosítani, akik a HonlapCentrumnál regisztrálták a domain nevüket és a tárhelyüket is. A szolgáltatás várható ára bruttó 4 000 Ft lesz 1 évre. Az SSL titkosítás használatát javasoljuk minden Ügyfelünknek, nem csak azoknak, akik webáruházat üzemeltetnek. Hamarosan további részletek érkeznek majd, addig is várjuk az érdeklődők kérdéseit, illetve előrendelésre is van lehetőség.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.