Hogyan érjünk el több embert a hírlevelünkkel?

honlapkészítés, weblapkészítés, keresőoptimalizálás, webáruház készítés, ssl, https
Mi is az az SSL titkosítás és miért fontos a weboldalak számára?
2014-11-19
facebook marketing 2015, webáruház készítés Pécs, honlapkészítés Pécs
Hogyan változik a Facebook marketing 2015-ben – mit tehetnek a kisvállalkozások?
2014-12-10
Összes

Hogyan érjünk el több embert a hírlevelünkkel?

webáruház-készítés pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs

A hírlevelünk lehet akármilyen jó, lehet nagyon hatékony a felépítése és a szövege, azonban ha senki se olvassa el, akkor nem fogunk vele terméket vagy szolgáltatást értékesíteni. Éppen ezért az első és legfontosabb, hogy feliratkozókat kell szereznünk, és minden más csak ezután következhet. Persze ez a legnehezebb része az egésznek!

Ajánljuk a hírlevelünket mindenkinek és mindenhol

A hírlevél az egyik legkézenfekvőbb online marketing eszköz, éppen ezért teljesen egyértelmű, hogy online módon népszerűsítjük. Ne kövesse el Ön is ezt a hibát! Gyűjtse a feliratkozókat mindenhol, amerre csak jár. Legyen Önnél mindig egy regisztrációs lap, amelyen keresztül feliratkozhatnak az emberek. Ajánlja az üzletbe betérő látogatóknak, ha szolgáltatást értékesít, akkor az azt igénybe vevő ügyfeleknek, ha valamilyen kiállítást tart, akkor pedig ott is tegye lehetővé a feliratkozást az érdeklődőknek. Persze ehhez az sem árt, ha felhívjuk a figyelmüket arra, hogy milyen további előnyökkel jár számukra, ha feliratkoznak. Ilyen előny lehet például a kedvezményekre feljogosító kupon, vagy a kizárólag a hírlevél feliratkozóinak szóló ajánlatok.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre Ön is, hogy ne maradjon le a legújabb hírekről és akciókról!

Hogy ne csak beszéljünk róla, az itt feliratkozók számára 10% kedvezményt biztosítunk a megrendelt szolgáltatások árából:
webáruház-készítés pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs

Tegyük személyesebbé a hírlevelünket

A szívünk mélyén mi is tudjuk, hogy attól, hogy a Nike vagy a Microsoft név szerint megszólít minket a hírlevélben, még nem jelenti, hogy azt az e-mailt csak nekünk küldték el, de azért mégis csak jobb elolvasni, nem? A legtöbb hírlevélküldő alkalmazás lehetővé teszi, hogy a feliratkozóinkat megszólítsuk a nevükön. A külföldi felmérések alapján az ilyen e-mailek 17%-kal több kattintást érnek el, mint azok, amelyek általános megszólítást tartalmaznak.

Válasszuk szét a listánkat

Ha a hírlevelünkre feliratkozók más és más célból iratkoznak fel (például van, aki egy nyereményjáték miatt, és van, aki azért, mert valóban érdeklődik a termékünk/szolgáltatásunk iránt), akkor célszerű szétválasztani a listát, hogy más tartalmakat tudjunk elküldeni a nyereményjátékosoknak és mást a többieknek. Persze a nyereményjáték után szép lassan el lehet kezdeni adagolni a termékünk/szolgáltatásunk népszerűsítését, és idővel összeolvasztható a két lista.

Adjunk kedvezményt

Próbáljuk meg magunkat a feliratkozók helyébe képzelni. Ha már megadjuk az email címünket valahol, akkor szeretnénk, ha mi is jól járnánk vele. Adjunk kedvezményt a feliratkozásért cserébe, és ha már fent van a listán, rendszeres időközönként adjunk további kuponokat a feliratkozottak számára.

webáruház-készítés pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs

Végül, de nem utolsósorban fontos hangsúlyozni, hogy csak olyanokat vegyünk fel a hírlevelünkre, akik valóban hozzájárultak ehhez. Magyarországon a jogszabályok tiltják, hogy kéretlen reklámlevelet küldjünk (SPAM) a címzett beleegyezése nélkül. Amennyiben mégis így járunk el, a hatóságok akár 500 000 Ft-os bírságot is kiszabhatnak ránk, illetve különösen súlyos esetben ez az 500 000 Ft-os bírság többször is kiszabható.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.