Ezeket a hibákat ne kövesd el az első honlapoddal

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés
WordPress kézikönyv: Bővítmények (Popup Maker)
2017-04-06
weblap készítés, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés Pécs
Miket vegyünk figyelembe a honlapkészítő kiválasztásakor?
2017-07-10
Összes

Ezeket a hibákat ne kövesd el az első honlapoddal

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Manapság egy honlap alapvető követelmény minden vállalkozás számára, hiszen enélkül az ügyfelek nem tudnak rátalálni a vállalkozásra. Éppen ezért egy céges honlap megtervezésének és megépítésének a folyamata kulcsfontosságú lépés egy új márka/cég létrehozásában és elindításában, de mégis nagyon sokan rosszul állnak hozzá az egész folyamathoz.

Szerencsére azonban a megfelelő hozzáállással és megközelítéssel ezeket a hibákat ki lehet küszöbölni. Nézzük is meg akkor ezeket a hibákat és a lehetséges megoldásokat.

A honlap kinézete

Főleg az első honlap esetén szokta sok cégvezető elkövetni azt a hibát, hogy a céges honlap külsejével kapcsolatosan a legfőbb szempont, hogy neki személyesen tetszik-e az oldal vagy sem. Ebből rosszabb esetben egy olyan weboldal lesz, ami nem felel meg a mai igényeknek sem, jobb esetben pedig egy olyan, ami megfelel ugyan a mai elvárásoknak, azonban nem felel meg a cég ügyfelei és vásárlói számára.

Ahhoz, hogy a megfelelő weblap készüljön el a vállalkozás számára nagyon fontos, hogy a honlapkészítés trendek mellett figyelembe vegyük azt is, hogy mit szeretnének a majdani látogatók, hiszen az oldal segítségével csak így fogunk tudni hatékonyan szolgáltatásokat és termékeket értékesíteni a számukra. A felmérések szerint a látogatók számára nem honlap megjelenése a legfontosabb, hanem az, hogy könnyen és egyszerűen megtalálják azokat az információkat, amire éppen szükségük van.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Majd egy barátom vagy a szomszéd srác megcsinálja a honlapot

Értem én a logikát ebben. Ha egy barátot vagy a szomszéd srácot kérjük meg, hogy csinálja meg a honlapot, hiszen úgyis állandóan a gép előtt ül, így biztosan meg tudja csinálni, akkor valószínűleg olcsóbban jövünk ki, mintha megbíznánk egy olyat, akinek már több éves szakmai tapasztalata van a weblapkészítésben. Ez mondjuk nem minden esetben igaz, hiszen itt a HonlapCentrumnál nagyon ütős árakkal dolgozunk.

A tapasztalataim szerint legnagyobb hátránya ennek mégis általában az szokott lenni, hogy az így elkészült honlap vagy nem fog megfelelni az igényeknek vagy rosszabb esetben el sem készül, a vállalkozó pedig feleslegesen vár rá heteket, hónapokat. Az ilyen ismerősöket pedig nehéz számon kérni, hogy miért nincs még kész az oldal. Ha egy profi céget bízunk meg ezzel a folyamattal, akkor legalább abban biztosak lehetünk, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amit előre leegyeztettünk.

Csak pár bekezdésnyi szöveget akarok felrakni az új honlapra

Sajnos nagyon sokan beleesnek ebbe a hiába is. Sokan felraknak 2-3 sornyi bemutatkozást az adott vállalkozásról, majd felsorolás szintjén megemlítik a szolgáltatásokat, esetleg felkerül pár kép az eddigi munkákról, egy kapcsolatfelvételi űrlap és már készen is van az új honlap.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Én mindig minden ügyfélnek elmondom, hogy ha olyan honlapot szeretne, amit a Google is jó helyen fog hozni a találati listán, akkor megfelelő mennyiségű tartalmat kell rá írni. Ez egy olyan tény, amit el kell fogadni. Ezt nem lehet megkerülni. Ha nincs megfelelő mennyiségű tartalmunk, akkor a honlapunk sosem lesz első helyen a találati listán. A tartalommarketing napjainkban a legfontosabb a keresőoptimalizálás területén, ezt mindenkinek el kell fogadni, hiszen a gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy a tartalommarketing márpedig működik.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.