célközönség, célközönség keresése, weblap, weblap készítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs
5 kérdés, ami segít megtalálni a célközönséged
2016-06-20
biztonság, biztonságos jelszó, honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, keresőoptimalizálás
Hogyan válasszuk meg a jelszavunkat a honlapunkhoz?
2016-08-01
Összes

9 SEO tipp, amivel jó helyezést érhetsz el a keresőkben

seo, seo Pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizáció, keresőoptimalizáció Pécs, SEO tippek

Nemrég volt egy cikk, amelyben azt ecseteltem, hogy ha nem szeretnél lemaradni a versenytársaidtól, akkor most rögtön hozzá kell fognod a weblapod keresőoptimalizálásához. Ehhez igénybe lehet venni külső segítséget, hiszen például a HonlapCentrum is foglalkozik keresőoptimalizálással, de tudom, hogy sokan vannak, akik szeretik saját maguk bütykölni a honlapjukat. Az alábbi ötletek, tippek nekik fognak segíteni.

Jöjjön egy ellenőrző lista, amin érdemes végigmenni, mivel ha megfogadjuk a tanácsait a következő blogbejegyzésünk készítésekor, akkor azzal a legjobb esélyeket teremtjük meg magunk számára, hogy a lehető legjobb helyen rangsoroljon minket a Google.

Tehát, mielőtt rákattintanál a következő bejegyzésnél a közzététel gombra, fusd át az alábbi 9 pontból álló SEO listát.

1. Válassz megfelelő kulcsszót

Az első lépés mindig a megfelelő kulcsszó kiválasztása, amelyre szeretnéd, hogy a cikked a későbbiekben megjelenjen majd. Ha megvan a témánk, hogy miről szeretnénk írni, akkor ki kell deríteni, hogy az adott témában az emberek milyen kulcsszavakra szoktak keresni. A legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás erre, ha a Google AdWords Kulcsszótervező eszközét használjuk (a szolgáltatás ingyenes, viszont szükséges hozzá egy AdWords fiók).

Ebben, ha például azt látjuk, hogy az egyik kulcsszóra havonta 600-an keresnek rá, ami sokkal magasabb, mint a többi kulcsszó, amit összeszedtünk, akkor érdemes lesz erre a kulcsszóra koncentrálnunk. De még nem kezdjük el írni a cikket, hiszen még szükséges egy kis kutatás.

2. Ellenőrizd a versenytársaidat

Most, hogy már tudod, hogy melyik kulcsszóra szeretnél jó helyezést elérni, itt az ideje, hogy egy kis titkos felderítést végezzél. Nyiss inkognitó módot a böngésződben (a Chrome esetében ezt a CTRL+SHIFT+N billentyűkombinációval teheted meg), majd nyisd meg a google.hu oldalt és keress rá a kiválasztott kulcsszóra.

A lista elején lévő fenti hirdetéseket hagyd figyelmen kívül, csak az organikus találatokkal foglalkozzál. Nézd át őket, hogy mi hiányzik belőlük. Tudsz ezeknél jobbat írni?

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. Írj jobb tartalmat

Most, hogy már tudod, hogy mit tudnak a versenytársaid, itt az ideje, hogy olyan tartalmat írj, ami kiemelkedik közülük. Ez a legnehezebb része, de egyben a legfontosabb is.

Nem számít, hogy mi a témád, de mindenképpen jobbat kell írnod, mint a többiek, különben a Google nem fogja kiemelni a találati listán a te cikked.

seo, seo Pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizáció, keresőoptimalizáció Pécs, SEO tippek

4. Helyezd el a kulcsszavad az oldal title részébe

Fontos, hogy az adott kulcsszó megjelenjen majd a bejegyzésed title részében is. Persze ne csak ez kerüljön oda, hanem lehetőleg legyen mellette egy érdekes leírás is még. A lényeg, hogy szóközökkel együtt az egész ne legyen több, mint 75 karakter.

5. Kerüljön bele a bejegyzés címébe is

Szintén nagyon fontos, hogy a kiválasztott kulcsszót tartalmazza a bejegyzés címe is. Ez a keresőoptimalizáció szempontjából is fontos, de a látogatók számára is nagyon hasznos.

6. Helyezd el a képek mögött

Ehhez kell egy kis szakértelem is, de nagyon fontos, hogy a bejegyzésben használt képek alt tagjeiben is elhelyezésre kerüljön a fő kulcsszó. Lehet további kulcsszavakat is használni itt, képenként kb. 4-5 kulcsszó mehet. Szintén nagyon hasznos, ha magát a képfájlt is a kulcsszóról nevezzük el (persze ékezetek és szóközök nélkül).

7. Használd a kulcsszavadat a bejegyzés URL címében

Régóta ismert tény, hogy a Google a kulcsszavak találati listája összeállításakor figyelembe veszi azt is, hogy az adott kulcsszó megjelenik-e az oldal URL címében. Az én esetemben például a honlapkészítés Pécs kulcsszó teljes egészében megjelenik, hiszen a domain nevem a www.honlapkeszites-pecs.com. Persze nem kell, hogy a domain névben jelenjen meg, hiszen minden kulcsszót nem lehet ide besűríteni, de az adott bejegyzés címében mindenképpen jelenjen meg. Ennek a cikknek a fő kulcsszava a SEO szó, ami megjelenik majd az URL-ben is: https://www.honlapkeszites-pecs.com/9-seo-tipp-amivel-jo-helyezest-erhetsz-el-keresokben/

8. Használj belső linkeket

Nagyon fontos, hogy 1-1 új bejegyzésben megemlítsd és meglinkeld a korábbiakat is. Ez a látogatóknak is hasznos, mivel így látják az előzményeket is, de a Google szemében is erősíted ezzel a különböző bejegyzéseket. Fontos az is, hogy a régebbi bejegyzéseket is érdemes szerkeszteni és meglinkelni belőlük a legújabb cikket, ha a kettő egymással releváns.

seo, seo Pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizáció, keresőoptimalizáció Pécs, SEO tippek

9. Szerezz külső linkeket

Ez talán a legfontosabb a 9 tipp közül. Szerezz külső weboldalakról linkeket, amelyek a te legújabb tartalmadra mutatnak. Még mindig nagyon erőteljesen figyelembe veszi a Google, hogy 1-1 oldalra mennyi külső oldalról mutat hivatkozás. Önmagában a kiváló tartalom írása nem segít linkeket szerezni, éppen ezért nekünk magunknak is kell végeznünk egy kis linképítést. Érdemes felvenni a kapcsolatot más weblap tulajdonosokkal és a figyelmükbe ajánlani a legújabb cikkünket.

A fenti 9 pont természetes nem minden, amit a SEO-ról tudni lehet, de egy viszonylag egyszerűen követhető és végrehajtható listát ad a kezünkbe, ami nagyon sokat fog segíteni nekünk abban, hogy nagyobb forgalmat tudjunk generálni a keresőkből.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.