9 hiba, amit elkövethetsz egy új vállalkozás indításakor

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
Hogyan segíthetnek a meglévő ügyfelek újakat szerezni?
2015-02-11
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
8 módszer, hogy megtaláld és megnyerd a legjobb ügyfeleket
2015-03-04
Összes

9 hiba, amit elkövethetsz egy új vállalkozás indításakor

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Rengeteg dolog van, amit még nem tudunk, amikor elindítunk egy új vállalkozást, és bizonyára lesznek hibák, amelyeket el fogunk követni ezen a hosszú és nehéz úton. De nem lenne nagyszerű, ha valaki figyelmeztetne minket a hibákra, és így elkerülhetnénk őket? Íme,a 9 hiba, amit könnyedén elkerülhetsz, ha tudsz róluk!

1. Nem gondolod át a vállalkozásod nevét

A cégünk neve sokat elárul rólunk. Ez az első dolog, amivel találkoznak az emberek velünk kapcsolatban. Ha ez túl fura vagy vicces, az emberek nem fognak komolyan venni. Szintén gondot okozhat, ha túl nehéz kimondani vagy leírni. Szánj elegendő időt arra, hogy megfelelő nevet találj az üzleted számára, amit az emberek könnyedén megjegyeznek. Ellenőrizd azt is, hogy nem használja-e már valaki a használni kívánt nevet!

2. Nincs honlapod

A mai világban már nem engedheted meg magadnak, hogy ne legyen a vállalkozásodnak honlapja. És mégis a vállalkozások közel felének nincs. Egy honlap már nem jelent nagy költséget és a karbantartás sem igényel olyan sok munkát. Egy kis munkával könnyen elérheted, hogy a honlapod folyamatosan friss tartalommal legyen feltöltve.

Iratkozz fel a hírlevelünkre is, hogy Te se maradj le a legújabb bejegyzésekről!
honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás

3. Nincs terved a vállalkozásod jövőjéről

Talán azt gondolod, hogy a céged túl kicsi, és emiatt nincs is szükség arra, hogy megtervezd a jövőt, de tévedsz. Ha akár csak egy 2 oldalas dokumentum is az üzleti terved, akkor is kell, hogy legyen. Fontos, hogy leírd a terveidet és a céljaidat, hiszen így tudod időről időre ellenőrizni, hogy a megfelelő irányba tartasz-e.

4. Nem reklámozol

Ha már van néhány ügyfeled az nagyon jó, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell reklámoznod. A marketing trükkje elég egyszerű: akkor kell csinálni, amikor nincs rá szükséged. Lehet, hogy most éppen nagyon jól megy az üzlet, de ez megváltozhat néhány hónap alatt. A reklámok biztosíthatják számodra, hogy egész évben folyamatosan jöjjenek az új ügyfelek.

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés, webáruház-készítés Pécs, webshop, webshop Pécs

5. Nem építesz kapcsolatokat

Ez főleg azokra igaz, akik otthonról dolgoznak. Persze egyszerűbb otthonról dolgozni, hiszen könnyebb a munkára koncentrálni, de az igazság az, hogy szükség van arra, hogy kapcsolatokat építsünk. Így nem csak úgy ügyfeleket találhatunk, de összeismerkedhetünk más vállalkozókkal is, akik segíthetnek nekünk.

6. Mindent egyedül próbálsz megcsinálni

Egy új vállalkozás indítása során természetes, hogy mindent neked kell egyedül megcsinálnod, de nagyon sok vállalkozó később is mindent saját maga próbál megoldani. Néhány év után már könnyen a kimerültség szélére kerülhetünk, mivel nem leszünk képesek mindent egyedül megoldani. Sokkal jobb megoldás, ha kiszervezed azokat a dolgokat, amikhez kevésbé értesz. Kezdetben célszerű csak keresni egy másik vállalkozót, aki elvégzi helyettünk azokat a dolgokat, amikben nem vagyunk elég jók, így továbbra is az erősségeinkre koncentrálhatunk. Majd pedig, amikor már van elég munkánk és bevételünk, felvehetjük az első teljes állású alkalmazottunkat.

7. Csak egy helyről szerzel új ügyfeleket

Egy másik hiba, amit nagyon sok vállalkozó elkövet, hogy csak egy helyről szerzi az új ügyfeleit. Ezzel az a gond, hogy ha ez a forrás megszűnik, akkor ott állunk ügyfelek és bevétel nélkül. Fontos, hogy több forrásból érkezzenek hozzánk az ügyfeleink, ez lehet akár a Google, a Facebook, de akár a korábbi ügyfelek ajánlásaiból is.

webshop-készítés, webshop-készítés Pécs, webáruház, webáruház Pécs, webshop, webshop Pécs

8. Nem változtatsz

Te is úgy gondolod, hogy ami jól működik, azon nem kell változtatni? Ha igen, akkor lehet, hogy kihagysz egy fontos lehetőséget arra, hogy növekedj. Ha folyamatosan fejlesztesz, terjeszkedsz, és új lehetőségeket próbálsz ki, sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy további ügyfeleket érj el.

9. Azt hiszed, hogy már nincs mit tanulnod

Persze, biztosan egy csomó dolgot tudsz már az iparágadról, de mindig lehet többet tanulni. Ha már nem tanulsz újabb dolgokat, az azt jelenti, hogy már nem fejlődsz, és ez végzetes lehet egy üzlet számára. Maradj naprakész az iparágadban, kövesd a különböző szakmai blogokat és az egyéb szakmai portálokat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.