Hogyan segíthetnek a meglévő ügyfelek újakat szerezni?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
Hogyan válasszunk megfelelő nevet vállalkozásunk számára?
2015-02-08
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
9 hiba, amit elkövethetsz egy új vállalkozás indításakor
2015-02-21
Összes

Hogyan segíthetnek a meglévő ügyfelek újakat szerezni?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs

A mai világban a legtöbb üzleti piac már eléggé telített, éppen ezért nem egyszerű új ügyfeleket találni, és gyakran extra költséget jelent a megszerzésük is. Éppen emiatt egyre fontosabbak a különböző költséghatékony megoldások az új ügyfelek megszerzésére a cégek sikeréhez. Amit a legtöbb cég azonban gyakran elfelejt, az, hogy a leghatékonyabb módszer, ha a már meglévő és elégedett ügyfeleik hoznak újabb és újabb ügyfeleket. Pedig ha jól csináljuk, akkor az új ügyfelek a már meglévők ajánlásai és értékelései alapján érkeznek hozzánk. Nézzünk meg néhány módszert az alábbiakban, amelyekkel elősegíthetjük ezt.

Egy boldog és elégedett ügyfél a legjobb szószólója egy vállalkozásnak, de hogyan is találhatunk rájuk? Néha az emberek készségesen megteszik az első lépést, és ők maguk köszönik meg honlapunkon vagy akár a facebook-oldalunkon, de a legtöbb esetben nekünk magunknak kell megkeresnünk őket, hogy adjanak értékelést rólunk. Ehhez persze nem árt, ha a projekt befejezését követően nyomon követjük ügyfelünket, és továbbra is segítjük őt, majd megkérjük, írjon értékelést vagy ajánlást cégünkről.

elégedett ügyfél, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs

Ezen ajánlások feltüntetése honlapunkon az egyik legegyszerűbb, de mégis roppant hatékony módja az új ügyfelek megszerzésének. Amennyiben tevékenységünk ezt lehetővé teszi, érdemes az ügyfelekkel hosszú távon is fenntartani a kapcsolatot. Én magam is a legtöbb ügyfelemmel a honlap átadását követően is tartom a kapcsolatot, hiszen én is kíváncsi vagyok az új honlappal elért eredményekre.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre Ön is, hogy ne maradjon le a legújabb hírekről és akciókról!
Sok potenciális ügyfélnek elegendő az, ha látja, hogy az ő területén valaki már sikeressé vált azzal a termékkel vagy szolgáltatással, amivel cégünk foglalkozik. Egy jó ajánlás ebben sokat segít.

Amikor új ügyféllel tárgyalunk, érdemes megemlíteni, hogy például az XY ügyfélnek készített honlap mennyire sikeres lett, és ha ő is megfogadja a tanácsainkat, akkor hasonló sikereket érhet el a saját területén is. Ha a mondanivalónkat kiegészítjük néhány személyes példával és nem csak száraz tényeket közlünk, sokkal érthetőbbé és elfogadhatóbbá válik az ügyfelek számára.

Remek megoldás lehet egy jutalékos rendszer is. Manapság már rengeteg hirdetési felület van, mindenhonnan a különböző ajánlatok zúdulnak ránk. Éppen ezért sokkal hatékonyabban értékesíthető egy olyan termék vagy szolgáltatás, amelyet egy ismerősünk kínál nekünk.

A már meglévő ügyfeleket nyugodtan ösztönözhetjük azzal a felkínált lehetőséggel, hogy az általuk hozott új ügyfelek után jutalékot kapjanak annak vásárlásai után. Ezzel a már meglévő ügyfeleket is ösztönözzük arra, hogy valóban beszéljenek és ajánljanak minket az ismerőseiknek is, így olyan emberekhez juthatunk el, akiket amúgy a különböző hirdetések révén nem biztos, hogy elértünk volna. Nem titok, hogy az emberek szívesebben üzletelnek azzal, akit már régebben ismernek.

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs, boldog ügyél

A recept már több száz éve ugyanaz. A sikeres vállalkozáshoz szükséges, hogy kapcsolatokat építsünk, megtaláljuk azokat az embereket, akikre a későbbiekben támaszkodhatunk. A hatalmas vevőkör nem egy éjszaka alatt jön. Kicsiben kell kezdeni sok hozzáadott értékkel.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.