8 módszer, hogy megtaláld és megnyerd a legjobb ügyfeleket

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
9 hiba, amit elkövethetsz egy új vállalkozás indításakor
2015-02-21
keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlapkészítés Pécs
A saját vállalkozás jó és rossz oldala
2015-03-08
Összes

8 módszer, hogy megtaláld és megnyerd a legjobb ügyfeleket

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Ügyfeleket szerezni a mai világban egyre nehezebb és drágább is. Jó ügyfeleket szerezni pedig még nehezebb és drágább. Az alábbiakban szeretnék segíteni neked, hogy megtaláld és megnyerd magadnak a legjobb ügyfeleket.

1. Tudd, hogy kik az ügyfelek

honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés Pécs

Ha meg szeretnéd találni a legjobb ügyfeleket, akkor pontosan tudnod kell, hogy kik ők. Ehhez szükséges, hogy egy szűk célpiacra koncentrálj. Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: “Mivel foglalkoznak? Mit értékelnek?” Ha már rendelkezel ezekkel az információkkal, akkor remekül testre szabhatod az üzeneteidet és hirdetéseidet, hogy kifejezetten az ő figyelmüket keltse fel.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
2. Vegyél részt kiállításokon

Ez a lehetőség persze nem mindenki számára elérhető, hiszen sok olyan terület van, ahol nem szoktak kiállításokat szervezni, de mégis remek lehetőséget biztosít a vállalkozók számára, hogy elérjék a számukra fontos leendő ügyfeleket. Másik előnye az ilyen kiállításoknak, hogy így Te is nyomon követheted az iparágad változásait.

3. Indíts hírlevelet

A hírlevél továbbra is remek módszer, hogy új ügyfelekhez juthass el. Készíts egyedi tartalmakat, és add őket ingyen a hírleveledre feliratkozók számára. Ezzel azt is megmutathatod, hogy igazi szakértő vagy, akiben nyugodtan megbízhatnak, és megadhatják az e-mail címüket. Ha pedig már megvannak a címek, akkor elkezdhetsz kommunikálni ezekkel az ügyfelekkel.

honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés Pécs, weblap készítése Pécs

4. Segítsd a helyi közösséget

Sajnos Magyarországon nem igazán terjedtek el a hasonló megoldások, pedig remekül lehet bizalmat építeni azáltal, hogy támogatod a helyi közösséget. Kapcsolatokat építhetsz ki az emberekkel és más cégekkel is, amelyek így további ügyfelekhez juttatnak téged.

5. Dolgozz együtt más cégekkel

Ezt viszont sokan csinálják itthon is. A lényeg, hogy ha tudod, milyen helyeken fordulnak meg a potenciális ügyfeleid, akkor hagyjál ott szórólapokat, hogy megtalálhassanak téged. Persze nem arról van szó, hogy bemész a konkurencia boltjába, és lerakod őket a pultra, hanem ha például állateledelt árulsz, akkor érdemes helyi állatorvosi rendelőkbe kihelyezni a szórólapokat, persze csak az üzlet tulajdonosának az engedélyével.

6. Érd el, hogy különlegesnek érezzék magukat

honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés, honlap készítése Pécs

Ha hosszú távra szeretnéd megnyerni magadnak az ügyfeleket, akkor le kell nyűgöznöd őket. El kell érned, hogy különlegesnek érezzék magukat, ezzel különleges kapcsolat jön létre közted és az ügyfeled között.

7. Mutasd meg nekik a korábbi munkáidat

Az ügyfelek szeretik látni az eredményeket. De hogyan mutasd meg nekik? A legjobb, ha van egy lenyűgöző online portfóliód a korábbi munkáidról. Erre több lehetőséged is van, hiszen készíthetsz a referenciáid számára akár teljes honlapot, vagy csak oldalt a honlapodon belül, de akár a közösségi oldalakon is elérhetővé teheted őket.

Ha már megtaláltad a megfelelő helyet, akkor a későbbiekben az ügyfeleid a korábbi munkáid alapján láthatják, hogy biztosan megbirkózol a rád bízott feladattal.

8. Kérj ajánlást

Ne habozz megkérni a jelenlegi ügyfeleidet, hogy írjanak egy ajánlást rólad. A jelenlegi ügyfeleiddel érheted el a későbbieket. Miért? Mert az emberek megbíznak az ismerőseik véleményében! Ha már megkaptad az ajánlást, ne felejtsd el megköszönni!

Használd ezeket a tippeket, hogy a segítségükkel megnyerd magadnak és hosszú távon meg is tartsd a legjobb ügyfeleket! Neked milyen további tippjeid vannak?

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.