honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
8 módszer, hogy megtaláld és megnyerd a legjobb ügyfeleket
2015-03-04
hírlevél, online marketing, hírlevél feliratkozás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs
9 kreatív megoldás, hogy feliratkozókat gyűjtsél
2015-03-12
Összes

A saját vállalkozás jó és rossz oldala

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlapkészítés Pécs

A vállalkozások világába még egyetemista koromban csöppentem bele első alkalommal, akkor még mint társas vállalkozó, majd néhány éves megszakítással, 4 évvel ezelőtt ismét úgy hozta az élet, hogy vállalkozóvá váljak. Ezúttal viszont már mint egyéni vállalkozó próbáltam ki magam, és elmondható, hogy nem egyszerű a vállalkozói élet.

Hogy milyen vállalkozónak lenni? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jó. De mint mindennek, így természetesen ennek a létnek is megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Ezzel a bejegyzéssel azoknak szeretnék segíteni egy kicsit, akik azon gondolkodnak, hogy belevágjanak-e a saját vállalkozásukba vagy sem.

A jó

1. Te magad dönthetsz mindenről: Senkinek nem kell elszámolnod. Én személy szerint nagyon élvezem, hogy a vállalkozásom sikere csak tőlem és a döntéseimtől függ.

2. Érdekes emberekkel találkozhatsz: A honlapkészítésre ez talán még inkább igaz, mint más területekre. Nagyszerű dolog, hogy a munkám során rengeteg érdekes emberrel, hozzám hasonló vállalkozóval találkozom. Szintén nagyon élvezem, hogy sok számomra korábban rejtélyes szakmába is betekinthetek az általam elkészített honlapokkal.

3. Határtalan kereseti lehetőség: Csak tőled függ, hogy mennyi pénzt keresel. Persze azért nem árt, ha van egy jó könyvelőd is, aki segít kitalálni, hogyan optimalizáld az adófizetést.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
A rossz

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés Pécs

1. Többet fogsz dolgozni, mint a legtöbb ismerősöd: Fontos, hogy megszállottan szeresd azt, amivel foglalkozol, mert ez nem olyan munkahely, ahol csak reggel 8-tól délután 4-ig kell dolgoznod. Nagyon sokszor estig fogsz dolgozni, sőt valószínűleg a hétvégéidet is fel kell áldoznod. A legtöbb általam ismert vállalkozó jóval többet dolgozik hetente, mint 40 óra.

2. Stressz: Ami az egyik oldalon a szabadságot jelenti, az a másik oldalon rengeteg stresszel jár, hiszen az embernek a megélhetése múlik a vállalkozásán.

3. Mindig elérhető vagy telefonon vagy e-mailben: Mindig!

4. A személyes kapcsolataid hátrányt fognak szenvedni: A már említett okokból kifolyólag, sajnos a vállalkozó lét a kapcsolatok rovására mehet, hiszen kevesebb időd jut a szeretteidre.

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Sikeres vállalkozóvá válni nem egyszerű feladat. Időbe telik, odaadást és főként rengeteg kitartást igényel. Áldozatokat kell hozni érte, lesznek jó és rossz pillanataid is. Készen állsz rá?

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.