9 kreatív megoldás, hogy feliratkozókat gyűjtsél

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlapkészítés Pécs
A saját vállalkozás jó és rossz oldala
2015-03-08
logó tervezés, logó tervezés Pécs, logó készítés, logó készítés Pécs
Néhány pofonegyszerű megoldás logótervezésre
2015-03-18
Összes

9 kreatív megoldás, hogy feliratkozókat gyűjtsél

hírlevél, online marketing, hírlevél feliratkozás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

A sikeres e-mail marketing egyik legfontosabb része a feliratkozók gyűjtése, hiszen hiába írod meg a tökéletes e-mailt, ha nincs kinek elküldeni. Sajnos azonban a legtöbb vállalat számára egyben ez a legnehezebb része is a folyamatnak.

Tudod, hogy értékes a terméked/szolgáltatásod, amit kínálsz, de nem tudod, hogyan vedd rá az embereket, hogy megadják az e-mail címüket neked? Szerencsére erre több lehetőség is adott, jöjjön hát néhány kreatív megoldás, amellyel feliratkozókat gyűjthetsz:

1. Írj blogbejegyzést arról, hogy hogyan lehet kreatívan feliratkozókat gyűjteni

Bizonyítsuk be együtt, hogy működik!

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
2. Helyezz el az üzletben egy feliratkozási lapot

Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás, hogy amennyiben van üzleted, akkor kiraksz oda egy lapot, amelyen feliratkozhatnak a vevőid. Ne felejtsd el a papíron tájékoztatni őket arról, hogy milyen jellegű e-maileket fognak kapni.

hírlevél feliratkozás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés

3. Add hozzá a feliratkozási linket az e-maijeidhez

Talán nem is gondolunk rá, de nem mindenki van feliratkozva a hírlevelünkre azok közül, akiknek e-mailt küldünk. Ide érthetjük azokat az e-maileket is, amelyeket csak az érdeklődők számára küldünk, azokat is, amelyeket a már meglévő ügyfeleinknek és magukat a hírleveleinket is, mivel az is előfordulhat, hogy az emberek továbbküldik a nekik küldött e-mailünket az ismerőseiknek, és így még több embert érhetünk el.

4. Tedd lehetővé a feliratkozást a honlapodon

Ez talán egyértelmű mindenki számára, de azért fontos ezt is megemlíteni. A saját honlapunk általában az első olyan felület, amellyel a velünk kapcsolatba kerülő érdeklődők találkoznak.

5. Helyezz el egy feliratkozási űrlapot a Facebook oldaladon

A Facebook remek lehetőséget kínál a feliratkozók gyűjtésére, hiszen sok embert tudunk itt elérni. De éppen azért, hogy ne függjünk olyan erőteljesen a közösségi oldaltól, célszerű bátorítani a követőinket, hogy iratkozzanak fel a hírlevelünkre. Hozzunk létre a Facebook oldalunkon egy külön fület a feliratkozásra, egy hasonlót, mint ez itt!

6. Indíts nyereményjátékot

A nyereményjátékok segítségével nagyon hatékonyan gyűjthetünk e-mail címeket, így érdemes ezt a lehetőséget is kihasználnunk.

7. Hirdess a Facebookon

A Facebook hirdetés az egyik legolcsóbb online marketingmegoldás, amely segítségével rengeteg embert érhetünk el, valamint abban is nagy segítséget nyújt, hogy nagyon pontosan meghatározzuk a célcsoportunkat. Érdemes kipróbálni olyan hirdetéseket, ahol kifejezetten a feliratkozó űrlapra irányítjuk a látogatókat.

8. Engedd, hogy az okostelefonjukkal iratkozzanak fel

Manapság egyre népszerűbbek az úgynevezett QR kódok, főleg a fiatalok körében. A QR kód hasonló a vonalkódhoz. A QR kód rejthet egy telefonszámot, címet, honlapcímet, stb. Magát a kódot az okostelefonunkkal könnyedén leolvashatjuk, és már látjuk is, milyen jellegű információ van elrejtve benne.

QR kód, hírlevél feliratkozás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, weblap készítés Pécs

9. Ajánlj értékes tartalmakat

Szintén nagyon jól működő megoldás, ha a látogatóink számára értékes tartalmakat ingyen biztosítunk, ha hajlandóak megadni cserébe az e-mail címüket. Ez lehet akár egy e-book is, amit mi magunk állítunk össze.

Kezd el még ma!

Válaszd ki a neked leginkább tetsző megoldásokat, és próbáld ki őket még ma! Van esetleg másik ötleted is?

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.