Néhány pofonegyszerű megoldás logótervezésre

hírlevél, online marketing, hírlevél feliratkozás, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs
9 kreatív megoldás, hogy feliratkozókat gyűjtsél
2015-03-12
honlapkészítés, weblapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs
Hogyan teremtsünk kapcsolatot az ügyfelekkel?
2015-03-24
Összes

Néhány pofonegyszerű megoldás logótervezésre

logó tervezés, logó tervezés Pécs, logó készítés, logó készítés Pécs

Amikor logókra gondolunk, mi jut eszünkbe? Egy arany ívelt M betű? Esetleg valamilyen szerethető kis figura, amelyet egy grafikus valamilyen nagyon bonyolult programmal készített el? Pedig valójában egy kis képzelettel akár az olyan egyszerű és népszerű programokkal is készíthetünk magunknak logót, mint például a Microsoft Word (nem vicc!) vagy akár a Microsoft Paint.

Microsoft Word

Ha valami kétértelmű logót szeretnénk elkészíteni a cégünk számára, akkor a Microsoft Word akár megfelelő is lehet nekünk. Ne feledkezzünk meg arról azonban, hogy természetesen nincsenek végtelen lehetőségeink ezzel a programmal. A cél, hogy legyen egy egyszerű, de mégis remekül használható logónk. Íme, egy példa erre.

Nyissuk meg a Microsoft Word programot, majd válasszuk ki felül a Beszúrás fület. Az Ábrák csoportban fogjuk megtalálni az Alakzatok gombot. Válasszuk ki a nekünk tetsző alakzatot, majd illesszük be. Én jelen esetben ezt a paralelogrammát (a Word romboidnak nevezi) választottam ki.

logó tervezés, logó tervezés Pécs, honlapkészítés Pécs, honlapkészítés

Ezt megismételhetjük akár többször is, illetve megváltoztathatjuk a színét és a pozícióját az alakzatainknak, míg el nem érjük a kívánt eredményt:

logó készítés, logó készítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Nem is olyan rossz egy szövegszerkesztőtől, ugye? Persze rengeteg más alakzat is a rendelkezésünkre áll, így sok egyéb lehetőség van kiélni a kreativitásunkat. Esetleg emlékeztet valamire az elkészült logó? Talán nem véletlenül!

logó rajzolás, logó rajzolás Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizálás

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
Microsoft Paint

Indítsuk el a Paintet, majd keressünk megfelelő betűtípust magunknak, illetve itt is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző ábrát. A Paint továbbá lehetővé teszi, hogy akár szabad kézzel is belerajzoljunk a már elkészített alakzatba. Könnyedén készíthetünk a Microsoft Paint segítségével valami hasonlót:

logotervezes-weblapkeszites-pecs

Ez se volt olyan nehéz, ugye? Ha ez a logó is emlékeztet valamire, akkor az természetesen csak a véletlen műve.

logó, logó Pécs, webáruház készítés Pécs, webáruház készítés

Talán ennyi már elég volt, hogy bebizonyítsam, egy kis kreativitással akár Te is lehetsz logótervező.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.