logó tervezés, logó tervezés Pécs, logó készítés, logó készítés Pécs
Néhány pofonegyszerű megoldás logótervezésre
2015-03-18
honlapkészítés, weblapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs
3 kérdés, amelyre ha nem tudsz válaszolni, semmit sem ér a marketing terved
2015-03-31
Összes

Hogyan teremtsünk kapcsolatot az ügyfelekkel?

honlapkészítés, weblapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs

A kutatók már régóta vizsgálják az emberi elme működését és napjainkban egyre több és több marketinges kezdi figyelni ezeket a felméréseket, hogy az eredményeket felhasználhassa a munkája során. Íme, néhány eredmény a legújabb kutatások közül, amelyeket esetleg te is felhasználhatsz a vállalkozásod mindennapjaiban, hogy eredményesebben építhess kapcsolatokat.

elégedett ügyfél, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pecs

1. Mesélj

A feliratkozóid, amikor nézik a bejövő leveleiket, kevesebb mint 3 másodperc alatt eldöntik, hogy megnyissák-e a hírleveledet vagy sem.

A tárgy mező éppen ezért kulcsfontosságú. A felmérések azt mutatják, hogy az olyan szavak, mint a trükkök, ötletek, gyors, stb. átlagosan 22%-kal magasabb megnyitási arányt érnek el.

És ha már megnyitotta egy ügyfél, akkor a leghatékonyabb módja annak, hogy megfelelő kapcsolatot tudjál kiépíteni vele, ha mesélsz. A történetmeséléssel a marketingesek képesek érzelmi reakciókat kiváltani az olvasókból, így később befolyásolhatják őket.

Egy tanulmányban egy standordi professzor megkérte a diákjait, hogy készítsenek egy egyperces történetet és adják elő egymásnak. A 10 diákból 1 olyan volt, aki teljesen kitalált történettel állt elő, míg a többiek a valós életükből vett példákkal. A professzort ezt követően megkérte a diákokat, hogy írjanak le mindent, amire emlékeznek a történetekből. A diákok csupán 5%-a tudta pontosan idézni a történetek részeit, viszont a 63%-uk emlékezett magára a történetre.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!




ügyfelek, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

2. Keltsd fel a figyelmüket a látvánnyal

Az emberek nagyon erősen vizuális lények: az információk 90%-a szemünkön keresztül érkezik az agyunkba, ráadásul ezeket az információkat 60 000-szer olyan gyorsan dolgozza fel az agy, mint az írott szövegeket.

A felmérések megállapították, hogy a videót tartalmazó hírlevelek (amelyeknél a tárgyban is jelezték ezt természetesen) átlagosan 27%-kal nagyobb megtekintést értek el.

Nincs videód, amivel felkelthetnéd az érdeklődést? Semmi gond, hiszen az agyunk a képek által keltett vizuális ingerekre is reagál és sokkal több képet tud megjegyezni, mint önmagában álló szöveget. Ráadásul az agyunk még fogékonyabb az olyan képekkel kapcsolatban, amelyek szexuális tartalmúak, veszélyesek vagy élelmiszert ábrázolnak. Éppen ezért egy meztelen modell, aki ejtőernyőzés közben sajtburgert eszik, tökéletes választás lehet, persze azt már mindenki döntse el saját maga, hogy megfelelő-e a vállalkozása népszerűsítéséhez!

Persze ne feledkezzünk meg az infógrafikákról sem. Remek megoldást jelentenek arra, hogy komplexebb adatokat illusztráljunk. Könnyen megérthetőek és megoszthatóak is. A Google adatai alapján is nagyon népszerűek, hiszen az elmúlt 2 évben 800%-os növekedést mértek az ilyen jellegű keresések számában.

ügyfelek, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

3. Használj megfelelő színeket

Számos tudományos felmérés készült a színekhez fűződő viszonyunkról és mi magunk is tudjuk, hogy a szín elsődleges szempont, amikor döntést hozunk valamilyen termékről. Egy márkáról kialakított véleményünket is befolyásolhatja a márka színe negatív vagy akár pozitív irányba is.

A fogyasztók 60-90%-a gondolja úgy, hogy a szín meghatározó egy termék esetében, ráadásul a különböző színek különböző területek aktiválnak az agyunkban.

A sárga például szorongást vált ki az emberekben, ami hasznos lehet az olyan oldalakon, ahol arra próbáljuk meg rávenni az olvasót, hogy sürgősen rendelje meg a termékünket, különben lemarad róla. A kék bizalmat ébreszt az emberekben, nem véletlenül találkozunk rengeteg bank és egyéb pénzügyi cég logójában a kék színnel. A piros a rivalizálást erősíti fel, így szintén hatékony része lehet az értékesítési folyamatnak.

Természetesen minden közönség más és más. Érdemes több módszert is kipróbálni, hogy végül kialakíthassuk azt a stratégiát, amely a mi cégünknél, a mi közönségünk számára beválik.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.