honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Így lehet egyedi a te weboldalad is!
2018-05-15
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
5 fontos tény, amit honlap készítés előtt figyelembe kell venni!
2018-06-15
Összes

9 előjele annak, hogy a te holnapod is elavult!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A vállalkozások között minden téren óriási a verseny. Mégis akadnak, akik az interneten való jelenlétet nem veszik elég komolyan, és honlapjukhoz annak létrehozása után többé hozzá sem nyúlnak. Eközben sorra születnek új technikák, a fejlődés egy pillanatra sem áll meg, nem beszélve arról, hogy a régi honlapokon jellemzően több problémával is szembesülhetünk. Hogy lépést tudjunk tartani és korszerűen képviseltessük vállalkozásunkat az interneten, annak legjobb módja a régi honlap megújítása vagy lecserélése. A következőkben arról lesz szó, honnan tudhatod, hogy a te vállalkozásod honlapja felett is eljárt az idő.

1. Lassúság

Mikor a honlapon egy kattintás után túl sokat kell várni, hogy valami történjen, azzal rengeteg látogatót elriaszthatsz. Egy lassú honlap az egyik legfőbb tényezője a látogatottság csökkenésének, hiszen manapság már a legtöbben nem akarnak percekig várakozni, hogy megnézhessenek valamit a honlapodon.

Elég megnézni a 10 évvel ezelőtt készült honlapokat, és máris szembeötlik a fényévnyi különbség a modern honlapokhoz képest. Az interneten a látogató az első benyomás alapján ítél, és ha egy elavult oldalt talál, gyorsan továbbkattint.

2. A többi vállalkozás elhúz melletted

A konkurencia mindig komoly dolog, főleg akkor, ha jobban lépést tart a technikai fejlődéssel, mint a te vállalkozásod. Akik szolgáltatások, termékek után keresgélnek, általában összehasonlítják több cég honlapját is, és a számukra legszimpatikusabbat választják. Ha a konkurencia honlapjai korszerűek, a tied viszont elavultságával kilóg a sorból, szolgáltatásaid máris hátrányba kerülnek, függetlenül attól, hogy te adott esetben jobb szolgáltatásokat vagy terméket nyújtatsz, mint a konkurenciád.

3. Hibák

Amennyiben a honlapot gyakran frissítik, módosítják, a rendszeres változtatások miatt előfordulhat, hogy a honlap lassú vagy akár nem is működőképes. Ilyenkor a legjobb teljesen új alapokra helyezni az egészet és teljesen új honlapot készíteni, amelynek a tervezése során már az elejétől kezdve figyelnek azokra a funkciókra, amelyekre szüksége lesz a vállalkozásodnak.

4. Ha a vállalkozásod megújult

Ha a vállalkozásodban változásokat eszközöltél, azokat a honlapodnak is követnie kell. Az újításokat a weboldaladon is meg kell jeleníteni, ez pedig éppúgy érvényes a megjelenésre, mint a szolgáltatásokra, termékekre. Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy látogató feltéved a honlapodra, ahol 3-4 éves anyagokat talán. Joggal merülhet fel benne a kérdés ilyenkor, hogy vajon létezik-e még az adott vállalkozás. Ha te nem szeretnéd, hogy ez történjen, akkor figyelj rá, hogy mindig aktuális dolgok legyenek a honlapodon. Ha nincs rá időd, akkor szervezd ki a honlap karbantartását.

5. Káosz

Gyakori probléma, hogy a vállalkozások honlapjain káosz uralkodik. A látogatók nem vagy csak nagyon nehezen tudják megtalálni, amit keresnek. Ilyenkor fordul elő, hogy sok telefon és email érkezik egy bizonyos termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, ami hiányzik a weboldalról. Ilyenkor érdemes frissíteni, de még jobb teljesen megújítani a honlapot.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

6. Nincs mobilos verzió

Ma már szinte mindenki kezében ott az okostelefon, így nagy eséllyel azon nézegeti meg a különböző weboldalakat. Ha a te vállalkozásod honlapja csak nagy képernyőre van optimalizálva, könnyen elveszítheted a látogató érdeklődését, aki inkább tovább áll egy mobilbarát verzióval is rendelkező cég honlapjára.

7. Túl körülményes a módosítás

Egy modern honlap tartalmát módosítani ma már éppen olyan egyszerű, mint pl. egy szövegszerkesztő programot használni. A szöveg formázása és beillesztése sem vesz igénybe sok időt, így akár te magad is könnyedén vezetheted a saját üzleti blogodat. Amennyiben a te honlapodnál ez problémákba ütközik, egyértelmű, hogy megújításra van szükség.

8. A látogatók gyorsan elkattintanak

Hogy a honlapodat böngésző látogatók pontosan mennyi időt töltenek el nálad, azt a Google Analytics segítségével tudod ellenőrizni. Amennyiben azt látod, hogy csupán néhány másodpercig nézik a weboldaladat, majd elhagyják azt, mindenképpen járj utána az oknak. Ez lehet a navigáció bonyolultsága, az elégtelen tartalom, de akár az elavult megjelenés is.

9. Nem használod a közösségi oldalak adta lehetőségeket

A Facebook és más közösségi oldalak sok előnnyel járhatnak, ha a weboldaladon is használod őket. Vállalkozásod profilját kapcsold össze a honlapoddal, ha pedig új tartalommal, frissítéssel állsz elő, azt rögtön oszd is meg és tedd könnyen megoszthatóvá. Így egyrészt a látogatóknak lesz könnyebb, másrészt több embert tudsz elérni.

Egy elavult honlap tehát határozottan felismerhető a fenti jelekből. Az internetet ma már egy vállalkozás sem hagyhatja figyelmen kívül, és ha ezen a platformon nem tartod a lépést a világgal, hamar a perifériára szorulsz a konkurencia mellett.

Egy új koncepció, egy modernebb dizájn vagy egy más szemlélet megalkotta weboldal hatalmasat lendülhet az üzleti szférában. Ha mindezek mellé társul egy közösség kialakítása is, amely érdekelt a weboldalad nyújtotta információkban, garantált a siker. Komoly eredményeket érhet el egy üzleti weboldal, legyen szó webshopról vagy bemutatkozó oldalról, ha egy lefinomult ugyanakkor színvonalas weboldalt prezentál az internetezők felé. Egy internetes weboldal a digitális névjegykártyája a vállalkozásodnak, ezért lényegesen fontos, hogy az itt megtalálható információ milyen sebességgel ér el az olvasóhoz, hibamentesen lehessen böngészni a strukturált weblap tartalomban és minden szempontból felhasználóbarát legyen.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.