honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Ezért kell neked is egy saját weblap még 2018-ban is!
2018-05-01
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
9 előjele annak, hogy a te holnapod is elavult!
2018-05-31
Összes

Így lehet egyedi a te weboldalad is!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ha valami más, arra az emberek jobban felfigyelnek, jobban meg is jegyzik. Éppen ezért szeretné mindenki, hogy az ő weboldala ne simuljon bele az átlagba, valamiben különlegest mutasson. De hogyan lehet ezt megvalósítani?

Önmagában az, hogy egy weboldal átlagos, nem jelenti, hogy feltétlenül rosszul is teljesít. Megvan a maguk előnye, pl. az, hogy könnyen használhatók, hiszen pontosan ugyanúgy működnek, mint a legtöbb oldal, így a felhasználók már akkor is ismerik őket, ha még soha sem jártak ott. Mégis érdemes valamilyen szempontból különlegesebbé tenni a weboldalt, ez pedig munkával és tervezéssel könnyen elérhető.

Felépítés és elrendezése

Nem könnyű feladat, de igen hatékony, ha az oldal felépítésével a szokotthoz képest variálsz. A designerek és a fejlesztők is kedvelik ezt a feladatot, hiszen végre alkothatnak, kiélhetik kreativitásukat. Ugyanakkor, nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, és a megszokott elrendezés megkavarásával rontani az oldal könnyű használhatóságát. A fejlesztés is hosszabb ideig tarthat, mert felmerülhetnek korábban nem tapasztalt problémák, ami természetesen a költségeket is megnövelheti.

Márka

A márka megjelenítésével is különlegessé teheted a weboldaladat. Ehhez fontos, hogy meglegyenek a saját márka-irányelveid, hangsúlyozd a logót és a meghatározó színeket. Ez a módszer azonban csak karakteres márkajelzéseknél működik, ha szimplán csak egy betűtípus jelenti nálad a márkát, erre nehéz lesz felépíteni az egész weboldalt.

Képek, grafikák

Amennyiben a márkára nem építhetsz, megteheted ezt képekkel és grafikákkal is. A vizualitásnak óriási szerepe van egy weboldal esetében, azonban nagy szerencse, hogy szinte korlátlan lehetőségek vannak a kezedben. Ha eredeti grafikákat és fotókat akarsz, arra azonban pénzt is kell áldoznod. Olcsó alternatívának számítanak a profi Stock fotók, viszont itt előfordulhat, hogy a látogatód már találkozott az általad felhasznált fotóval.

Tartalom, szöveg

Egy weboldalon ennél semmi nem lehet fontosabb. A vállalkozásod kultúrájával, személyiségével a tartalomnak tökéletes összhangban kell lennie, ezt pedig nem könnyű megvalósítani. Mindeközben nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a szöveg érthető, világos legyen a látogatók számára. Akár videókat is használhatsz, hogy egyedi módon mutasd be a cégedet. Ajánlatos cselekvésre ösztönző gomb feliratokat is használni.

A szöveg megírásakor a látogatókhoz kell szólnod, ugyanakkor nem lehetsz túlzottan direkt sem, nem érezhetik, hogy rájuk akarod tukmálni a termékeidet. Éppen ettől olyan nehéz megírni egy igazán jó szöveget.

A cselekvésre ösztönző feliratokra is figyelj, hogy a felhasználók ne csak ügyfélnek érezzék magukat a weboldaladon. Ha a szövegekben az emberközeliségre koncentrálsz, szintén elérheted az eredetiséget.

A tartalomnak a megfelelő keresőoptimalizálás szempontjából is óriási jelentősége van, így emiatt is oda kell figyelnünk erre a területre.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Animációk

Az animációk igen népszerűek, mégpedig okkal. Óriási mértékben képesek fokozni a felhasználói élményt és a legnagyobb hatást teheted velük a látogatókra. Hatékonyságuk vitathatatlan, de nagyon nehéz jól megcsinálni őket. Mégpedig azért, mert egyre több weboldalon megtalálhatók, így pedig nehéz egyediségre szert tenni. Az animációkról ezenkívül azt is tudni kell, hogy gyengíthetik a weboldal teljesítményét és használhatóságát is.

A weboldalakat végignézve azt láthatjuk, hogy nagyon kevés köztük az olyan, amelyik csak az egyik vagy csak a másik szempontot használja. Többnyire az a jellemző, hogy ezek kombinációit alkalmazzák, ám ennek megvan az a hátránya, hogy az egyes területek felaprózzák a figyelmedet. A legjobb, ha az erősségeidre koncentrálsz. Próbáld meghatározni, te melyik területen vagy a legjobb, és ezt próbáld meg eredetibbé, a szokottól eltérővé, azaz megjegyezhetőbbé tenni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti vagy itt a cikk alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.