8 fontos lépés egy új vállalkozás indításakor

honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, SEO, SEO Pécs, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
3 módszer, ami segít kevesebb munkával több feladatot elvégezni
2015-05-15
honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, SEO, SEO Pécs, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
3 ok, amiért érdemes fiatalon vállalkozást indítani
2015-06-25
Összes

8 fontos lépés egy új vállalkozás indításakor

honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, SEO, SEO Pécs, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs

Ha vállalkozás indítását tervezed, de még nem tudod, hogyan fogj hozzá a nulláról, itt egy egyszerű, de mégis hatékony megközelítése a dolognak. Kövesd az alábbi 8 lépést és hozd létre az új vállalkozásodat még ma!

1. Írd le az elképzeléseidet!

Nem juthatsz el a sikeres vállalkozásig, ha nincs pontos elképzelésed arról, hogy mit is szeretnél csinálni. Az induláshoz nagyon fontos, hogy legyenek meg fejben a céljaid, és ha ott már megvannak, akkor írd le őket!

2. Készíts piackutatást

Ez roppant unalmas dolog, de nem szabad nélküle belefogni az üzletbe. Fontos, hogy tisztán lásd, van-e igény a piacon a termékedre és a szolgáltatásokra. Nem kell széleskörű felmérésre gondolni, elegendő lehet az is, ha készítesz egy online kérdőívet, és megkéred az ismerőseidet, hogy küldjék tovább minél több embernek, majd értékeld ki az eredményeket. Fontos, hogy a családtagok és a közeli barátok véleményére ne adjál, mert ők elfogultak!

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
vállalkozás indítása, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

3. Hozz létre valamit, amit el tudsz adni!

Ha nem tudsz megoldani egy problémát a termékeddel vagy a szolgáltatásoddal, akkor nem fogod tudni eladni sem. A dolog roppant egyszerű. Gondoskodj róla, hogy a céged megoldást kínáljon egy problémára, mert így akár a reklámodat is építheted erre.

4. Legyen weboldalad!

Te is éppen egy weboldalon olvasod ezt a cikket. Roppant fontos, hogy megtalálható legyél a neten, mert ha nem találnak meg, akkor nem fognak tőled rendelni. Nem kell több százezret költened rá, a HonlapCentrumnál már akár bruttó 20 000 Ft-ért lehet egy cégbemutató honlapod, ami az induláshoz bőven elegendő lehet.

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs

5. Hirdess!

Egy kezdő vállalkozásról csak akkor fogják tudni az emberek, hogy létezik, ha hirdetsz. Ez azért fontos mert hiába lesz keresőoptimalizálva az új honlapod, amit elkészítünk neked, az minimum 4 hónap, mire feljön a keresőkben a megfelelő helyre, neked pedig addig is pénzt kell keresned valahonnan, erre pedig csak a hirdetések útján van lehetőséged. Erre jó megoldást kínálnak a Facebook és a Google AdWords hirdetések, amelyekkel költséghatékonyan sok embert érhetsz el.

6. Gyűjts e-mail címeket!

Korábban már sokszor volt róla szó, nem hiába, mert tényleg nagyon fontos. Gyűjts minél több e-mail címet a vevőktől, ügyfelektől, hogy később e-mailben megkereshesd őket a legújabb ajánlataiddal, hiszen sokkal olcsóbb egy már meglévő ügyfelet ismét vásárlásra ösztönözni, mint megnyerni magunknak egy teljesen újat.

vállalkozás indítása, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs

7. Indíts Facebook oldalt!

Ha a HonlapCentrum készíti a honlapodat, akkor ez a pont is egyből ki lesz pipálva, mivel a honlap árában benne van ez is, de ha mást választanál, akkor se feledkezz meg arról, hogy létre kell hoznod egy Facebook oldalt a vállalkozásod számára. A Facebook remek közeg arra, hogy népszerűsítsd a saját vállalkozásodat, akár hirdetések útján is, de ha népszerű és érdekes tartalmakat tudsz létrehozni, akkor akár ingyen is.

8. Készíts értékes és megosztható tartalmakat

Fontos, hogy olyan tartalmakat állítsál elő, amelyek valóban hasznosak és ezáltal értékesek is lehetnek az általad megcélozni kívánt célcsoport számára. Ha ez megvan, akkor ne felejtsd el megosztani őket minél több csatornán, sőt a Facebookon akár ki is emelheted hirdetés segítségével, hogy így még több emberhez juthasson el a tartalmad.

marketing, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.