honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
Használjon megfelelő e-mail aláírást!
2014-08-02
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
5 tipp a megfelelő tartalommarketinghoz
2014-08-16
Összes

3 tipp a hatékony online hirdetésekhez

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs

Minden cégnek az a célja, hogy a hirdetéseivel elérje a megfelelő célcsoportját, és eljuttassa nekik az üzenetét. A csatorna, amin keresztül ez megtörténik, elég változatos lehet: Facebook, Google, újsághirdetések, TV-hirdetések, stb. Cégvezetőként számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, de napjainkban mindközül kiemelkednek az online hirdetések, mivel ezek segítségével még hatékonyabban tudjuk eljuttatni az üzenetünket. Ráadásul ezeket a költséghatékony online hirdetéseket a többihez képest sokkal gyorsabban tudjuk elindítani, a célcsoportot a kedvenc közösségi oldalaikon tudjuk megcélozni, ráadásul minden korábbi megoldásnál jobban lehet mérni a hatékonyságát is.

online hirdetés, online marketing, internet marketing, facebook hirdetés, google hirdetés

Az online hirdetések egy rendkívül hatékony lehetőséget biztosítanak az üzletek számára, hogy a leendő vásárlókat egyenesen az üzletünk virtuális kirakatához (a honlapunkhoz) vezesse.

Habár ezeket a hirdetéseket könnyű megvásárolni és elhelyezni, azonban még mindig szükséges, hogy legyen egy átfogó hirdetési stratégiánk, amely alapján kihelyezzük a hirdetéseket. Fontos, hogy a hirdetést anélkül tekinthessék meg a látogatók, hogy görgetniük kellene az oldalon, de ez önmagában nem garantálja azt, hogy rá is fognak kattintani.

Egy túltelített hirdetési piacon nagyon fontos, hogy valamilyen módon kitűnjünk a tömegből. Íme 3 egyszerű tipp, amely segíthet ebben:

A saját célközönségéhez beszéljen

Kinek fog szólni a hirdetés? Ha nem ismeri a leendő vásárlóit, akkor a hirdetése túl általános és hatástalan lesz. Ha szeretne biztosra menni, hogy a megfelelő célközönséget célozza a hirdetésével, akkor készítsen egy listát az ideális ügyfél jellemzőivel: életkor, családi állapot, foglalkozás, érdeklődési terület, hobbi, stb. Ez segíteni fogja abban, hogy még inkább a leendő vásárlókra szabott hirdetést készítsen, amelyekkel tovább növelheti a bizalmat a termékei és szolgáltatásai iránt.

Maradjon releváns

Lehetőség van bevonzani a kattintásokat a különböző játékokkal és praktikákkal, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az emberek csak akkor fognak rákattintani a hirdetésre, ha értékesnek ítélik azt. Ezért fontos az, hogy a megfelelő célközönséget érjük el a megfelelő helyen és időben. Végezzen kutatást, hogy megtudja, hogy az Önéhez hasonló hirdetések hol teljesítenek jól. Ha ez megvan, akkor elsőként próbálja ki azokat a hirdetési felületeket Ön is, majd próbáljon meg még érintetlen felületeket találni.

Internet marketing, online marketing

Legyen egyszerű

Ne bombázzuk a látogatókat feleslegesen túl sok információval, a kreativitás és az egyszerűség a siker kulcsa. A hirdetés célja, hogy felkeltsük a látogatók érdeklődését, akik így még többet akarnak majd. Néhány vicces szó egy képpel, amely kellően bemutatja a terméket, garantálja a sikert. Érdemes megnézni az iparágon belüli piacvezető cégeket ötletekért, és azokat ötvözni a saját megoldásokkal.

Az online hirdetések piaca igazi csatatérré változott, ahol az a kérdés, hogy ki tud nagyobb és jobb kampányt létrehozni, de azért nem szabad megfeledkezni a végcélról sem, amely új, értékes ügyfelek szerzése.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.