honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
3 tipp a hatékony online hirdetésekhez
2014-08-09
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
5 jel, hogy a honlapja megérett az átalakításra
2014-08-23
Összes

5 tipp a megfelelő tartalommarketinghoz

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs

Az online marketing egyik legnehezebb területe elérni azt, hogy a tartalmunk kitűnjön a sok online tartalom közül. Naponta több millió új blogbejegyzés készül, mindegyiknek az a célja, hogy felhívja magára a több milliárd internetező ember figyelmét. Az alábbiakban néhány tippel szeretnénk ebben segíteni.

1. A minőség és nem a mennyiség számít: Ez talán egy kicsit közhelynek tűnhet, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a tartalom elsődleges szempontja inkább a minőség legyen, mint a mennyiség. Fontos, hogy minőségi tartalmat hozzunk létre, mivel azt könnyebben lehet megosztani másokkal, és tovább növelhetik a cégünkbe vetett bizalmat. Ha házi feladat módjára írunk meg egy bejegyzést, azt az olvasók észre fogják venni. Ahelyett, hogy készítenénk 3 rossz minőségű bejegyzést, inkább írjunk egy valóban minőségit, amelyet az olvasók szeretni fognak, és megosztják az ismerőseikkel is.

2. Keresse meg a piaci rést és aknázza ki: Végezzen kutatást, keressen az Önéhez hasonló honlapokat és blogokat. A kutatás során figyelje meg, hogy mit csinálnak rosszul a többiek. Ez lehetőséget teremt az Ön számára, hogy még sikeresebbé tehesse a saját tartalmát. Akár egy egész blogot fel lehet építeni a versenytársak hiányosságaira.

tartalommarketing, tartalommarketing pécs, online marketing, online marketing pécs

3. Írjon az iparág jövőjéről: Ezt a tartalommarketing stratégiát viszonylag ritkán szokták használni, pedig gyakran nagyon sikeresnek szokott bizonyulni. Az emberek imádják tudni, hogy milyen változásokra számíthatnak, ez egyben inspiráló és érdekes is. Egy másik nagy előnye az ilyen jellegű bejegyzéseknek, hogy nagy bizalmat kölcsönöznek az írójának, aki így még hitelesebb szakértőnek fog tűnni.

4. Hozzon létre különböző mellék blogokat, és építse be őket a saját blogjába: Egyre több példa van arra, hogy a céges blog mellett elindítanak további blogokat (akár ingyenes blog szolgáltatóknál) is. Ezekre a blogokra is készíthetünk különböző bejegyzéseket, amelyekben meglinkelhetjük a hivatalos céges blogunkat is, így terelve arra a látogatókat. Persze ez erőforrás-igényes feladat, ne próbáljunk meg egyedül 3-4 blogot vezetni, mert valószínűleg nem lesz időnk minőségi bejegyzéseket készíteni.

tartalommarketing, tartalommarketing pécs, online marketing, online marketing pécs

5. Helyezzen el jobb képeket a blogban és a honlapján: Az alacsony felbontású vagy ügynökségi fotók elriaszthatják az embereket a honlapjáról. Megéri befektetni a kiváló minőségű fényképekbe, mivel sokkal jobbá tehetik a honlapját vagy blogját. A legideálisabb, ha mi magunk tudjuk elkészíteni a fényképeket, de ebben az esetben ne felejtsünk el egy kis vízjelet elhelyezni a képen a biztonság kedvéért.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.