5 jel, hogy a honlapja megérett az átalakításra

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
5 tipp a megfelelő tartalommarketinghoz
2014-08-16
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs, https
A Google hivatalosan is előnyben részesíti a HTTPS-t
2014-08-30
Összes

5 jel, hogy a honlapja megérett az átalakításra

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs

Vállalkozóként általában mindent megteszünk azért, hogy a lehető legprofibb benyomást keltsük Ügyfeleinkben. De mi a helyzet a digitális világgal? Ott is megtesz mindent, hogy ugyanezt a hatást érje el? Íme, 5 jel, amely ha jelen van az Ön weboldalán is, akkor a honlapja megérett az átalakításra!

1. Fejlesztés alatt

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs, honlap átalakítás

Van már honlapja a cégének? Be van fejezve és elérhető a látogatók számára? Esetleg még mindig fejlesztés alatt áll? Ha 2014-ben még mindig nem képviselteti magát az online világban, akkor lemarad az Ügyfeleiről. Különböző felmérések alapján napjainkban a fogyasztók 97%-a használja az internetet arra, hogy a helyi cégeket megkeresse. Egy professzionális honlap elkészíttetése nem feltétlenül jelent rengeteg idő- és pénzráfordítást. Sok helyen több százezer forintot is elkérnek egy honlap elkészítéséért, de nálunk akár megúszhatja a honlapkészítést néhány tízezer forintból is.

2. Öreg

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs, régi weboldal

Rendben, tehát már van saját honlapja, ami elérhető a látogatók számára is. Mikor volt utoljára frissítve? A jelenlegi termékekről, dolgozókról és üzlethelyiségről vannak fent képek? Megfelel a honlap megjelenése a mai elvárásoknak? Ha 5-10 éve frissítette utoljára a honlapját, akkor valószínűleg nem a legjobb benyomást kelti a leendő Ügyfeleiben!

3. Nem működik okostelefonon

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs, reszponzív honlap, mobilhonlap mobilbarát honlapkészítés

Nem használni a mobilt vezetés közben nagyszerű dolog – de olyan honlappal rendelkezni, amely nem működik mobilról, már nem annyira. Szintén a már említett felmérések alapján a helyi keresések 50%-a ma már mobiltelefonról történik. Megengedheti magának, hogy lemondjon az Ügyfelek feléről?

4. Nem látható az “autópályáról”

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Ahogy a boltunk helyének kiválasztásakor is azt szeretnénk, hogy jó forgalmas helyen legyen, úgy a honlapunk kialakítása során is figyelni kell arra, hogy jó helyezést érjünk el a keresőkben, hiszen a látogatók onnan fognak érkezni.

A keresőoptimalizálás mellett a másik nagyon fontos dolog, amire figyelnünk kell, az online marketing. Ha használjuk a különböző online médiákat reklámozásra, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy megkérdezzük az Ügyfeleinket, hogyan találtak ránk. Ezzel az egyszerű kérdéssel képesek leszünk mérni a különböző marketing megoldások eredményességét.

5. Nem a “Plázában” van

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs, online marketing

Az online világban az eladás ugyanaz, mintha egy Plázában lévő üzletben adnánk el valamit, függetlenül attól, hogy ez valamelyik online piactéren zajlik, vagy esetleg felépítünk egy saját honlapot, ahol a szolgáltatásainkat a látogatók megrendelhetik és ki is fizethetik. A termékek és szolgáltatások online értékesítése természetesen nem mindenki számára megfelelő megoldás. Például egy ügyvédnek nem biztos, hogy az a célja, hogy a honlapján 1 kattintással megrendelhetőek legyenek a szolgáltatások.

De ha olyan szolgáltatással vagy termékkel rendelkezik, amelyet könnyen be lehet mutatni online is képekkel, szöveggel és viszonylag egyszerű az árképzése, akkor valószínűleg megfelelő megoldás lehet az online értékesítés az Ön számára.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.