honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Honlapunk megtekintése Google robotként
2014-05-28
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Hogyan tehetjük még sikeresebbé a hírlevelünket?
2014-06-17
Összes

Tényleg szükségem van saját honlapra?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Manapság rengeteg különböző hely van, ahol közzétehetjük a céges információkat, képeket vagy ahol eladhatjuk a termékeinket, hogy jogosan merül fel a kérdés: “Tényleg szükségem van saját honlapra?”

A közösségi oldalak, mint a Facebook, Twitter, az online kereskedő portálok, mint az Amazon vagy ebay segítségével közel 1 milliárd ember érhető el világszerte. Tehát tényleg szükségünk van saját honlapra? A válasz röviden az, hogy igen, de nézzük meg, hogy miért!

A honlapja az Ön internetének a központja!

Manapság nagyon fontos, hogy jelen legyünk a különböző közösségi oldalakon, illetve minden olyan helyen, ahol megtalálható a célpiacunk, hiszen ezeken az oldalakon remek lehetőségünk nyílik arra, hogy népszerűsítsük a márkánkat, termékeinket és/vagy a szolgáltatásainkat, de soha ne felejtsük el, hogy ezek az oldalak nem a sajátjaink! Meg kell osztanunk őket több millió másik üzlettel – köztük a saját konkurenciánkkal is!

A legjobb stratégia, ha arra használjuk ezeket a platformokat, hogy a látogatókat átirányítsuk a saját honlapunkra, hogy így adjunk bővebb információkat nekik. Használjunk linkeket és képeket a bejegyzéseinkben vagy akár csak a honlapunk címét, hogy így irányítsuk a látogatókat az oldalunkra.

A saját honlap még hivatalosabbá tesz

Ha nincs saját honlapunk, az olyan mintha mi is csak egy jellegtelen üzlet lennénk a sok száz közül a bevásárlóközpontban. A saját honlap – akárcsak az aláírás – hitelességet és legitimitást ad. A potenciális ügyfelek elvárják, hogy legyen!

A cégének ki kell tűnnie

Egy vállalkozás honlap nélkül olyan, mint egy ember arc nélkül. Ha el szeretné fogadtatni magát, mint  hiteles, megbízható üzlet, akkor mindenképpen jól jön egy saját honlap, amelyre emlékezni fognak az emberek. Biztassa az embereket, akik olyan terméket keresnek, mint az Öné, hogy egyből a honlapját keressék fel, és ne a keresőben próbáljanak hasonló termékkel és szolgáltatással foglalkozó céget találni.

A saját weboldal személyiséget kölcsönöz az üzletnek, segít naprakészen tartani az ügyfeleket, illetve megmutatja számukra, hogy miért más az Ön cége, mint a többi, miért kellene Önnél vásárolniuk. Ön se hagyhatja ki az esélyt, hogy még több ügyfelet szerezzen, ugye? Egy weboldallal a nap minden percében elérhető lesz a leendő ügyfelek számára!

Manapság már rengeteg módon elhelyezheti a honlapját a weben és már közel sem olyan drága, mint korábban. Csak gondoljon bele, egy weboldallal egy gyönyörű online katalógust készíthet a termékeiről, szolgáltatásairól, közzéteheti a vásárlói véleményeit, a cége különböző közösségi oldalainak elérhetőségeit, és minden mást, amit lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a nap minden percében megtalálhassák Önt. Természetesen ne feledkezzünk meg a céges blogról sem, amellyel szintén megmutathatja, hogy mivel tűnik ki a sok másik cég közül.

Összegezve úgy gondolom, hogy az eredeti kérdésnek inkább így kellene hangzania: “Tényleg megengedhetem magamnak, hogy ne legyen saját honlapom?”

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.