Blog

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Hogyan tehetjük még sikeresebbé a hírlevelünket?

Oszd meg másokkal is!

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Több Ügyfelünk is rendszeresen küld hírleveleket az Ügyfelei számára. A hírlevél remek lehetőség, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk az emberekkel, továbbá az eladások növelését is elősegítheti.

A hírlevél kiküldését követően a cégvezetők gyakran szokták ellenőrizni a statisztikát, ami érthető is, hiszen kíváncsiak arra, hogy hányan nyitották meg az e-mailt.

Tapasztalta már Ön is, hogy időnként nagyon sokan megnyitják, míg máskor szinte senki sem? Ez gyakran az e-mail tárgy mezőjével kapcsolatos. A tárgy mező a hírlevél egyik legfontosabb része.

Hogy miért? Ha rosszul választjuk meg, akkor elképzelhető, hogy a címzett nem fogja olyan gyorsan megnyitni az üzenetet, sőt rosszabb esetben akár a kukában is végezheti.

Ha szeretné még sikeresebbé tenni a hírlevelét, akkor olvassa el az alábbi tanácsainkat a helyes tárgy megválasztásához:

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

1. Legyen rejtélyes!

Ne árulja el pontosan a tárgyban, hogy mi is áll a hírlevélben. Nem sokkal érdekesebb, ha kicsit titokzatos a tárgy?

Például:

Így szerezzen még több Facebook like-ot – Ez a változat egy kicsit titokzatos, az olvasóban felmerül a “hogyan?” kérdés, éppen emiatt meg fogja nyitni a hírlevelet.

Használjon Facebook hirdetéseket a like-ok növeléséhez – Ennél a változatnál egyből lelőttük a poént, így már nincs ok hírlevél a megnyitására.

2. Tegyen fel egy kérdést!

A kérdéseket mindig igyekszik megválaszolni az ember. Kíváncsiak lesznek rá, hogy azt a választ kapják-e a hírlevélben, mint amire számítanak.

Például:

Ön is használja az online marketing 1. számú trükkjét? – Az olvasóban fel fog merülni a kérdés, hogy vajon Ő a legjobb trükköt használja? A válaszért biztosan meg fogja nyitni a hírlevelet.

3. Használjunk páratlan számokat!

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy a páratlan számok, valamint a nagyon konkrét számok növelik a megnyitás arányát.

Például:

34,12% plusz bevétel ezzel az egyszerű trükkel

4. Legyen tömör!

Minden szabály alól vannak kivételek, de általánosságban elmondható, hogy törekedjünk a rövidebb tárgy használatára. Gondoljunk arra, hogy sokan mobilon nézik az e-maileket, amely a hosszú tárgy végét levághatja.

5. Használjuk a Re:-t vagy a FWD:-ot a tárgyban!

A tárgy elejére nyugodtan elhelyezhetjük a Re: vagy a FWD: címkét, ezzel úgy tüntetve fel a hírlevelet, mintha az egy folyamatban lévő beszélgetés része lenne.

Azért ne túl gyakran éljünk ezzel a módszerrel, mert különben kicsit becsapva érezhetik magukat az olvasók.

6. Érjük el, hogy azt mondják: “Mi van?”

Ha valami bizarr tárgyat adunk meg, akkor biztosak lehetünk abban, hogy többen fogják megnyitni, de vigyázzunk arra, hogy az e-mail tartalma releváns legyen a tárggyal.


Oszd meg másokkal is!

Szerző: Szabó Péter

Szabó Péter
Már több mint 8 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.
Minden bejegyzés tőle: Szabó Péter

Egyéb bejegyzések

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.