Hogyan tehetjük még sikeresebbé a hírlevelünket?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Tényleg szükségem van saját honlapra?
2014-05-30
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Hogyan építsünk ki szorosabb kapcsolatot az Ügyfeleinkkel?
2014-07-01
Összes

Hogyan tehetjük még sikeresebbé a hírlevelünket?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Több Ügyfelünk is rendszeresen küld hírleveleket az Ügyfelei számára. A hírlevél remek lehetőség, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk az emberekkel, továbbá az eladások növelését is elősegítheti.

A hírlevél kiküldését követően a cégvezetők gyakran szokták ellenőrizni a statisztikát, ami érthető is, hiszen kíváncsiak arra, hogy hányan nyitották meg az e-mailt.

Tapasztalta már Ön is, hogy időnként nagyon sokan megnyitják, míg máskor szinte senki sem? Ez gyakran az e-mail tárgy mezőjével kapcsolatos. A tárgy mező a hírlevél egyik legfontosabb része.

Hogy miért? Ha rosszul választjuk meg, akkor elképzelhető, hogy a címzett nem fogja olyan gyorsan megnyitni az üzenetet, sőt rosszabb esetben akár a kukában is végezheti.

Ha szeretné még sikeresebbé tenni a hírlevelét, akkor olvassa el az alábbi tanácsainkat a helyes tárgy megválasztásához:

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

1. Legyen rejtélyes!

Ne árulja el pontosan a tárgyban, hogy mi is áll a hírlevélben. Nem sokkal érdekesebb, ha kicsit titokzatos a tárgy?

Például:

Így szerezzen még több Facebook like-ot – Ez a változat egy kicsit titokzatos, az olvasóban felmerül a “hogyan?” kérdés, éppen emiatt meg fogja nyitni a hírlevelet.

Használjon Facebook hirdetéseket a like-ok növeléséhez – Ennél a változatnál egyből lelőttük a poént, így már nincs ok hírlevél a megnyitására.

2. Tegyen fel egy kérdést!

A kérdéseket mindig igyekszik megválaszolni az ember. Kíváncsiak lesznek rá, hogy azt a választ kapják-e a hírlevélben, mint amire számítanak.

Például:

Ön is használja az online marketing 1. számú trükkjét? – Az olvasóban fel fog merülni a kérdés, hogy vajon Ő a legjobb trükköt használja? A válaszért biztosan meg fogja nyitni a hírlevelet.

3. Használjunk páratlan számokat!

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy a páratlan számok, valamint a nagyon konkrét számok növelik a megnyitás arányát.

Például:

34,12% plusz bevétel ezzel az egyszerű trükkel

4. Legyen tömör!

Minden szabály alól vannak kivételek, de általánosságban elmondható, hogy törekedjünk a rövidebb tárgy használatára. Gondoljunk arra, hogy sokan mobilon nézik az e-maileket, amely a hosszú tárgy végét levághatja.

5. Használjuk a Re:-t vagy a FWD:-ot a tárgyban!

A tárgy elejére nyugodtan elhelyezhetjük a Re: vagy a FWD: címkét, ezzel úgy tüntetve fel a hírlevelet, mintha az egy folyamatban lévő beszélgetés része lenne.

Azért ne túl gyakran éljünk ezzel a módszerrel, mert különben kicsit becsapva érezhetik magukat az olvasók.

6. Érjük el, hogy azt mondják: “Mi van?”

Ha valami bizarr tárgyat adunk meg, akkor biztosak lehetünk abban, hogy többen fogják megnyitni, de vigyázzunk arra, hogy az e-mail tartalma releváns legyen a tárggyal.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.